Реклама

Керівники ВДНГ хизуються досягненнями: 292 івенти та 19 млн гривень до бюджету

Керівництво столичного виставкового центру відзвітувало про збільшення всіх хороших показників і зменшення всіх поганих. Давайте подивимося на цифри, які показали ВДНГ.
Čytaty latynkoju
Керівники ВДНГ хизуються досягненнями: 292 івенти та 19 млн гривень до бюджету
  1. Головна
  2. Місто
  3. Керівники ВДНГ хизуються досягненнями: 292 івенти та 19 млн гривень до бюджету
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Керівництво столичного виставкового центру відзвітувало про збільшення всіх хороших показників і зменшення всіх поганих. Давайте подивимося на цифри, які показали ВДНГ.

Що таке ВДНГ?

ВДНГ – це виставковий центр у Києві, який включає в себе величезну територію та багато павільйонів. Після Революції гідності у центру змінився менеджмент, а потім ще кілька разів. Нові керівники взяли курс на реформування центру та виведення його з концептуальної та фінансової криз. Із самого початку реформи почали давати результат. Наразі генеральний директор ВДНГ звітує про результати 2018 року.

 

Що відбувається на ВДНГ?

Загалом центр минулого року прийняв рекордних 292 івенти – це в 2,5 рази більше, ніж минулого року і у 8 разів більше, ніж до початку реформування у 2015 році.

Найзнаковіша і, напевно, наймасовіша подія для ВДНГ – це фестиваль Atlas Weekend, який проходив там вже втретє, і цього року запланований також. Саме ця подія привела до ВДНГ найбільше відвідувачів – 154 тисячі людей завітали до центру послухати Олега Винника, MONATIK і Настю Каменських у перший день фестивалю.

Серед важливих івентів також маркет “Кураж Базар”, Kyiv Food&Wine Festival, виставка Агро 2018, “Зимова казка” та інші. Загалом, всі події забезпечили 3 мільйони гостей, що на 67% більше, ніж 2017-го (і в 6 разів більше, ніж до реформ).

Колись були на ВДНГ, не дуже сподобалося – погана інфраструктура. Щось змінилося?

Територія ВДНГ дійсно гігантська, тому опікуватися нею дуже складно – тим більше, з обмеженим фінансовим ресурсом, який був у центру всі ці роки. Але і тут є чим похвалитися.

За словами керівництва ВДНГ, вдалося побудувати велоінфраструктуру на 5 Га території. Окрім того, відновлено 4000 м2 зелених насаджень, відремонтовано електромережі поміж інших робіт на території. Почали проектувати ландшафтний парк.

Відремонтували сім павільйонів, а також три басейни. Запустили арт-резиденцію Carbon і льодову арену для хокею і фігурного катання.

Все це дуже добре, але ж це гроші платників податків. Що там з окупністю цієї історії?

ВДНГ ще не можна назвати фінансовою історією успіху, але він потроху заробляє, і з кожним роком – більше. Виручка виросла у 3 рази до 65,3 мільйонів гривень, а операційний прибуток (до відрахування податків) – у 6 разів до 12,5 мільйонів гривень. Це дозволяє повертати старі борги – замість майже 30 мільйонів гривень центр тепер винен трохи більше 14 (більшість – державі у вигляді податків). Найбільше зниження боргу відбулося саме в останній рік. Цьому посприяла й оптимізація штату на 10%.

Раніше ми публікувалиЄвген Мушкін, ВДНГ: «Всі труднощі пов’язані лише зі складною історією Експоцентру» інтерв’ю з Євгеном Мушкіним, де він розповів про труднощі та досягнення в розвитку експоцентру.

Share
Написати коментар
loading...