Реклама

Чеський Leo Express планує з’єднати маршрут «Прага-Краків» з Україною

Чеський перевізник Leo Express хоче продовжити маршрут поїзда Прага-Краків в Україну, передає ЦТС з посиланням на журналістів порталу Rynek kolejowy
Čytaty latynkoju
Чеський Leo Express планує з’єднати маршрут «Прага-Краків» з Україною
  1. Головна
  2. Місто
  3. Чеський Leo Express планує з’єднати маршрут «Прага-Краків» з Україною
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Чеський перевізник Leo Express хоче продовжити маршрут поїзда Прага-Краків в Україну, передає ЦТС з посиланням на журналістів порталу Rynek kolejowy

Приватний оператор пасажирських перевезень Leo Express планує в грудні 2019 роки запустити перший потяг від кордону України до Праги через Краків.

Що відомо про новий маршрут

Передбачається, що поїзди курсуватимуть аж до чотирьох разів на день, і забезпечать рух пасажирів між Львовом і Прагою, хоча відправною точкою буде прикордонна станція. Таким чином чеська перевізник має намір скористатися зростаючим інтересом громадян України до поїздок в країни Євросоюзу.

Адміністрація залізничного транспорту Польщі вже отримала від Leo Express інформацію про заплановані рейси по маршруту Прага-Медика-Прага. Чеський оператор має намір здійснювати перевезення за маршрутом, починаючи з 11 грудня 2019 року, і до 10 грудня 2024 року. Також зазначено про те, що рейси виконуватимуть до чотирьох разів на день сім днів на тиждень.

Польські журналісти отримали підтвердження цих планів і в самій Leo Express. Проте у польському представництві компанії уточнили, що перевізник не зобов’язаний виконувати чотири рейси на день, але постарається здійснювати їх якомога частіше. Чотири рейси — це максимальне прогнозоване оператором кількість рейсів.

Крім того, в Leo Express бачать пріоритетом продовження маршруту на територію України — до прикордонної станції Мостиська на Львівщині. Але для цього приватний оператор повинен вирішити питання можливості доступу на українську залізничну інфраструктуру з «Укрзалізницею». А також узгодити з Держприкордонслужбою, як здійснюватиметься прикордонний контроль . Як відзначає ЦТС,  колія європейського стандарту 1435 мм заходить у Львівській області якраз до станції Мостиська-1.

Скільки часу займатиме поїздка

Згідно з планами Leo Express, з центрального залізничного вокзалу Праги поїзди відправлятимуться о 08:09, 10:09, 12:09 і 16:09 За місцевим часом, через 6 годин 40 хвилин — прибувати до Кракова. Ще 2 години 40 хвилин займатиме поїздка до Перемишля. І ще 34 хвилини — до кінцевої станції. Разом загальний час поїздки складатиме 9 годині 45 хвилин. У зворотному напрямку відправлення поїздів планується о 23:16, 1:38, 6:38 або 9:38.

Нагадаємо, раніше ми писалиУ Євросоюзі визначили найкращих залізничних перевізників про те, що у Євросоюзі визначили найкращих залізничних перевізників.

Share
Написати коментар
loading...