Реклама

1-7 січня — головні показники тижня

Проминув перший тиждень нового року — і на часі пригадати найцікавіші економічні показники, про які йшлося упродовж минулих 7 днів
Čytaty latynkoju
1-7 січня — головні показники тижня
  1. Головна
  2. Новини
  3. 1-7 січня — головні показники тижня
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Проминув перший тиждень нового року — і на часі пригадати найцікавіші економічні показники, про які йшлося упродовж минулих 7 днів

Рекорд українського експорту

За підсумками 10 місяців 2017 року експорт товарів склав $35,2 млрд, встановивши нове рекордне значення для економіки. Показник експорту збільшився на $6,7 млрд у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Такі дані оприлюднили у Міністерстві економічного розвитку та торгівлі. Збільшення обсягів експорту товарів відбулось за всіма товарними групамиЕкспорт українських товарів зріс на 20,9% і встановив новий рекорд.

Розмір українського оборонного бюджету

У 2018 році для таких завдань, як розвиток, закупівля, модернізація військової техніки, засобів і устаткування, виділено 16,4 млрд грн. Загальна сума фінансування Міністерства оборони та озброєння у 2018 році становить 86,6 млрд гривень, що на 20+% більше, ніж в минулому роціОприлюднено бюджет України на озброєння у 2018 році.

Інвестиції в українську енергоефективність

Угоду з Європейським Союзом щодо фінансування Фонду енергоефективності в Україні планують підписати незабаром. За словами віце-прем’єра, підписання угоди відкриває доступ до ресурсу безповоротної донорської допомоги від ЄС у €50 млн. Ці кошти використають для низки заходів ОСББФонд енергоефективності безповоротно отримає €50 млн від ЄС за правилами Фонду енергоефективності цього року.

Перевиконана дохідна частина держбюджету

Державне казначейство України прозвітувало про показники виконання бюджету за 2017 рік. Доходи держбюджету України в 2017 році склали 793,564 млрд грн, що на 221,6 млн грн перевищує показники тимчасового плануДоходи українського держбюджету на 221,6 млн грн перевищили очікування.

Різдвяна мобільна економіка у світі

За даними Sensor Tower, користувачі витратили $196 млн для купівлі застосунків, контенту в них та передплату на Різдво 2017-го в магазинах App Store та Google Play. Показник, за винятком доходів від Android в Китаї, становить на 12,3% більше, ніж минулорічні витратиКористувачі витратили $200 млн на застосунки під час Різдва (тоді це були близько $174 млн).

Зростання дата-центрів

Дослідження провідних технологічних компаній світу виявило впродовж 2017 року стрибок у кількості відкритих дата-центрів та спеціалізованих майданчиків із надзвичайними обчислювальними потужностями. Компанія Synergy повідомила, що 2017 рік завершився із понад 390 центрами обробки даних у всьому світі. Google був особливо активним у цій сфері. Китайські компанії Tencent та Baidu також створили гіперцентри для обробки даних упродовж 2017 рокуУ 2017 році кількість найбільших дата-центрів встановила новий рекорд.

«Новорічна» стаття експорту з України

Експорт ялинкових прикрас із України зріс на третину. За 10 місяців 2017 року еквівалент експорту виробів для новорiчних і рiздвяних свят склав $6,1 млн. Розширилась географія поставок українських новорічно-різдвяних виробів. Станом на сьогодні наші іграшки присутні у 28 країнах світуРіздвяний експорт — Україна продала 1/2 європейських іграшок.

Більше показників української економіки шукайте у нашій постійній щоденній рубриці «Цифра дня».

Share
Написати коментар
loading...