Реклама

Різдвяний експорт — Україна продала 1/2 європейських іграшок

Експорт ялинкових прикрас із України зріс на третину. За 10 місяців 2017 року еквівалент експорту виробів для новорiчних і рiздвяних свят склав $6,1 млн
Čytaty latynkoju
Різдвяний експорт — Україна продала 1/2 європейських іграшок
  1. Головна
  2. Новини
  3. Різдвяний експорт — Україна продала 1/2 європейських іграшок
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Експорт ялинкових прикрас із України зріс на третину. За 10 місяців 2017 року еквівалент експорту виробів для новорiчних і рiздвяних свят склав $6,1 млн

Україну звикли сприймати як експортера сировини та кадрового ресурсу до інших країн світу. Втім, виявляється, у нас виробляють значну частку так званого «святкового експорту», який добре знають і люблять дорослі й малі. Йдеться про постачання на ринок країн Європейського Союзу ялинкових прикрас. Експорт ялинкових прикрас до країн світу з України суттєво зріс за показниками 2017 року. Розширилась географія поставок українських новорічно-різдвяних виробів. На сьогодні наші ялинкові іграшки присутні на ринках 28 країн світу. На часі дізнатися більше про це.

Куди Україна здійснює експорт новорічних прикрас

Експортуються новорічні товари українського виробника в основному до країн Європейського Союзу. Протягом 10 місяців 2017 року Україна експортувала 58,2% загального обсягу ялинкових прикрас для цих ринків. Серед 5 найбільших ринків споживання українських новорічних іграшок три країни є членами ЄС — це Нідерланди, Німеччина та Польща. Як повідомила Торговий представник України Наталія Микольська, наші новорічні іграшки експортуються також до таких країн, як США, Ізраїль, Мальдіви, Грузія, Великобританія. За підсумками 2017 року також з’явилися нові країни-імпортери українських виробів. Це — Австрія, Вірменія та Румунія.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли вам, що в цілому експорт українських товарів у 2017 році зрісЕкспорт українських товарів зріс на 20,9% і встановив новий рекорд на понад 20%. Показник експорту збільшився на $6,7 млрд у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Збільшення обсягів відбулося за всіма товарними групами.

Share
Написати коментар
loading...