Реклама

Фонд енергоефективності безповоротно отримає €50 млн від ЄС

Угоду з Європейським Союзом щодо фінансування Фонду енергоефективності в Україні планується підписати на початку поточного року
Čytaty latynkoju
Фонд енергоефективності безповоротно отримає €50 млн від ЄС
  1. Головна
  2. Новини
  3. Фонд енергоефективності безповоротно отримає €50 млн від ЄС
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Угоду з Європейським Союзом щодо фінансування Фонду енергоефективності в Україні планується підписати на початку поточного року

Енергоощадливість та енергоефективність — важливі складові сучасної стратегії енергетичної незалежності для України. Розвиток технологій із використанням енергоефективних рішень неможливий без відповідної фінансової підтримки. Саме тому надання закорднних інвестицій на подібні проекти має важливе значення для України. Про підписання угоди щодо Фонду енергоефективності повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Що дасть підписання угоди

За словами віце-прем’єра, підписання подібної угоди відкриває доступ до ресурсу безповоротної донорської допомоги від Європейського Союзу. Її буде надано кінцевим отримувачам в Україні на суму в €50 млн. Ці кошти буде скеровано на фінансування заходів щодо ефективного використання енергії на українських теренах. Подібні заходи здійснюватимуться ОСББ за правилами Фонду енергоефективності цього року. Україна також отримала можливість додатково залучити ще €50 млн на фінансування заходів із енергоефективності у 2019 році. Також Європейський Союз надасть технічну допомогу для запуску фонду на теренах України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що перед цим Європейський Союз виділивЄС виділить Україні €100 млн для Фонду енергоефективності іще €100 млн на енергоощадні заходи. Наповнення Фонду для енергоефективних заходів саме у такому розмірі запропонували європейський комісар з питань політики сусідства та розширення Йоханнес Хан, керівник групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, голова Євроради Дональд Туск. Усі вони підкреслили важливість розвитку технологій енергетичної безпеки в реаліях сучасного українського життя.

Share
Написати коментар
loading...