Реклама

Стали відомі подробиці про перший платний автобан в Україні

Перший платний автобан між Львовом та Краківцем стане першою концесійною дорогою
Čytaty latynkoju
Стали відомі подробиці про перший платний автобан в Україні
  1. Головна
  2. Новини
  3. Стали відомі подробиці про перший платний автобан в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Перший платний автобан між Львовом та Краківцем стане першою концесійною дорогою

Із дорогами в Україні не все добре, проте ситуацію обіцяють незабаром виправити. Розвиток дорожньої інфраструктури в Україні мають намір зосередити довкола створення платних доріг. Зокрема, новий платний автобан має з’явитися у напрямку Львова. Подробицями щодо того, яким буде платний автобан, поділився очільник «Укравтодору» Славомір Новак.

Що варто знати про автобан

За словами Новака, нова дорога буде платною, але паралельно до неї прокладуть безкоштовний шлях для автомобільного транспорту. Частиною транспортного коридору повинна бути концесійна дорога, наголошує представник відомства. Далі, в північний обхід Львова дорогу буде побудовано аж до Тернополя. Ремонт різних ділянок дороги при уьому буде проводитися до 2020 року, зазначив представник «Укравтодору».

Також у 2020 році у відомстві планують оголосити тендери на будівництво нових автобанів на території України. Ці автомобільні дороги мають бути розташовані від Львова до Умані. Надалі заплановано ремонт шляхів на південному напрямку. За словами Новака, згідно з законом та європейським принципом, діюча дорога, якою зараз користуються автомобілісти, залишиться безкоштовною для подальшого користування. Платний шлях буде зведено паралельно. Кошти на нього залучать як і з державного бюджету, так і від інвесторів. Кількість та суми інвестицій чиновник не уточнював.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про плани «Укрзалізниці» щодо запуску додаткових потягів«Укрзалізниця» запускає 11 нових потягів та маршрутів. Вони мають поєднати українські регіони та сусідні країни.

Share
Написати коментар
loading...