Реклама

В Естонії з’явиться безпілотний громадський транспорт

Невеликі транспортні засоби перевозитимуть пасажирів у Таллінні вже з серпня. Проїзд буде безкоштовним для всіх
Čytaty latynkoju
В Естонії з’явиться безпілотний громадський транспорт
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Естонії з’явиться безпілотний громадський транспорт
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Невеликі транспортні засоби перевозитимуть пасажирів у Таллінні вже з серпня. Проїзд буде безкоштовним для всіх

Міська влада Таллінна сподівається, що безпілотні автобуси стануть однією з туристичних «фішок» міста. Автобуси EasyMile EZ10 пересуватимуться у центрі Таллінна в повністю автономному режимі. Однак контролювати їх будуть водії-оператори. На часі дізнатися, як зміниться міський транспорт в Естонії.

Як функціонує транспорт

Компактні автобуси EasyMile EZ10 здатні вмістити до восьми пасажирів. Вони оснащені електромотором, а максимальна швидкість обмежена на позначці в 24 км/год. Безпілотники вже доставлені в столицю Естонії з Франції. Такі самі транспортні засоби вже курсують у Фінляндії та Нідерландах.

Технології майбутнього на вулицях Таллінна

Невдовзі по тротуарах Таллінна курсуватимуть невеличкі роботиДивіться під ноги, естонці — як роботи виходять на вулиці Талліна, які доставлятимуть їжу, напої або будь-яких інший товар. Їх виробляє естонська компанія Starship Technologies, чиї інноваційні роботи вже доставляли обіди в деяких містах США та Європи.

Звісно, існує кілька правил та обмежень. Наприклад, щодо розміру:

  • роботи не можуть бути вищими, ніж 1 м,
  • не довшими за 1,2 м,
  • вага має не перевищувати 50 кг.

Також їм доведеться дотримуватися обмеження швидкості — 6 км/год. Крім того, їх дозволено випускати лише білого кольору з яскравими рефлекторами для видимості вночі. Естонська компанія Starship вже виробляє підходящих «працівників», що відповідають всім критеріям, але на ринку вони однозначно не єдині — компанії Dispatch і Мarble в Каліфорнії пропонують схожий сервіс. Також нещодавно ми писали про те, як в Естонії діє системаПриклад для України — чим вабить електронна Естонія електронного врядування і як Таллінн перетворився на епіцентр інновацій.

Share
Написати коментар
loading...