Реклама

Open Data Incubator представив низку сервісів для територіальних громад

Проекти пройшли інкубацію у рамках програми USAID DOBRE інкубатора 1991 Open Data Incubator. Тестові запуски сервісів вже відбулись у Дніпрі та Івано-Франківську
Čytaty latynkoju
Open Data Incubator представив низку сервісів для територіальних громад
  1. Головна
  2. Новини
  3. Open Data Incubator представив низку сервісів для територіальних громад
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Проекти пройшли інкубацію у рамках програми USAID DOBRE інкубатора 1991 Open Data Incubator. Тестові запуски сервісів вже відбулись у Дніпрі та Івано-Франківську

Українські ІТ-спеціалісти розробили сервіси для вирішення локальних потреб об’єднаних територіальних громад. Проекти пройшли інкубацію у рамках професійної програми підготовки партнера програми USAID DOBRE інкубатора 1991 Open Data Incubator у Дніпрі та Івано-Франківську. Всього відібрали 12 стартапів зі 100.

Над чим працюють учасники програми USAID DOBRE

Загалом проекти мають бути націлені на енергоефективність, екологію, транспорт, туризм, доступ до публічної інформації. Частина сервісів є продовженням загальнонаціональних реформ. Наприклад, проект Firefighter покликаний навчати та інформувати пожежників-волонтерів, яких буде ставати дедалі більше із ходом реформи пожежної служби. Сервіс Invest-Target показує, де і які є можливості для інвестицій, які компанії функціонують в Україні. Він дає можливість подивитися та проаналізувати, яка сфера розвивається і де саме. Тестові стартапи вже запустили у Дніпрі та Івано-Франківську.

В об’єднаних територіальних громадах є потреба комунікувати зі своїми мешканцями, надавати кращі послуги. Ми вирішили поєднати український ІТ потенціал та ці потреби громад, подивитися, як громади можуть використати ІТ, щоб покращити свої послуги, підвищити ефективність та краще комунікувати з громадянами.

Беррі Рід, керівник програми DOBRE

Про майбутнє програми

Співпрацю ІТшників та громад планують продовжити і для вирішення більш стратегічних цілей, зокрема, для запровадження єдиного технологічного стандарту. Наступні чотири роки роботи Програми DOBRE покриють 80% всіх ІТ-потреб громад. Ключове завдання, яке наразі ставлять перед собою організатори – поглибити співпрацю з громадами, а також передати їм сервіси задля самостійного адміністрування.

Share
Написати коментар
loading...