Реклама

В Україні почав діяти закон про електронні квитки для міського транспорту

Проїзний документ надаватиме право користуватися громадським транспортом після реєстрації в електронній системі
Čytaty latynkoju
В Україні почав діяти закон про електронні квитки для міського транспорту
  1. Головна
  2. Місто
  3. В Україні почав діяти закон про електронні квитки для міського транспорту
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Проїзний документ надаватиме право користуватися громадським транспортом після реєстрації в електронній системі

7 травня 2017 року набув чинності Закон про впровадження автоматизованих систем оплати проїзду в міському громадському транспорті. Документ щодо електронних квитків був підписаний Президентом України ще 3 лютого, але почав діяти через 3 місяці після опублікування його в офіційних джерелах та на сайті уряду. На часі дізнатися, як новий закон змінить практику оплати за проїзд у трамваях, тролейбусах та маршрутках і автобусах в українських містах.

Особливості автоматизованої системи оплати проїзду

Відтепер органи місцевого самоврядування мають повноваження вводити автоматизовану систему обліку оплати проїзду, тобто електронний квиток. Проїзний документ надає право користуватися транспортними послугами після реєстрації в автоматизованій системі обліку. Ще до прийняття Закону Міністерство інфраструктури планувало впровадити електронний квиток у Львові та Дніпрі. Інші українські міста також працюють над аналогічними засобами сплати за проїзд в міському транспорті. Точні строки запровадження електронного квитка по всій Україні поки невідомі.

Чи залишиться пільговий проїзд?

Впровадження електронного квитка передбачає оплату проїзду для пільгових категорій населення. Єдине, що кожен користувач громадського транспорту повинен здійснювати реєстрацію проїзних документів. Подальший механізм реалізації пільг на практиці із електронними квитками буде оприлюднений згодом.

Штраф за безквитковий проїзд

Законом про впровадження автоматизованих систем оплати передбачено збільшення штрафу за безквитковий проїзд пасажира в розмірі від 20-ти до 30-кратної вартості проїзду. Ця норма збережеться і з переходом зі звичайних на електронні квитки.

Share
Написати коментар
loading...