Реклама

Українцям пояснили, як отримати «живі» гроші за зекономлені субсидії

Енергоощадним українцям обіцяють повернути до 700 грн за зекономлену електроенергію та природній газ. Отримати гроші від держави можна буде із вересня 2017 року
Čytaty latynkoju
Українцям пояснили, як отримати «живі» гроші за зекономлені субсидії
  1. Головна
  2. Новини
  3. Українцям пояснили, як отримати «живі» гроші за зекономлені субсидії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Енергоощадним українцям обіцяють повернути до 700 грн за зекономлену електроенергію та природній газ. Отримати гроші від держави можна буде із вересня 2017 року

Якщо ви вмієте заощаджувати енергоресурси і маєте субсидію, то зможете отримати грошову винагороду від держави у розмірі до 700 грн. Для того, щоб перевести в «живі» гроші зекономлену суму субсидії, варто подати заяву до місцевого управління соціального захисту населення  з 1 липня до 1 вересня. Про нововведення повідомили у прес-службі Міністерства соціальної політики.

Що передбачає монетизація субсидій 

Грошова виплата передбачена для енергоощадних осель, які зекономили 150 кіловат електроенергії або 100 кубів газу на опаленні житла. Цьогоріч близько 1,5 млн домогосподарств можуть розраховувати на грошову допомогу.

Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення

прес-служба, Міністерство соцполітики

Скільки коштів повертають енергоощадним оселям

В залежності від зекономлених ресурсів, сума становитиме близько 700 гривень. Для прикладу, якщо з 1 травня 2016 року по 31 березня 2017-го вартість блакитного палива була 6,87 грн за м³, то за рахунок економії 100 кубів, ви претендуєте на 688 грн.

Що потрібно зробити для отримання грошей

У Міністерстві соцполітики наголосили, що в першу чергу, необхідно відкрити рахунок в банку, який працює з нарахуванням соціальних виплат. Потім, з 1 липня до 1 вересня 2017 року слід подати заяву у місцеве Управління праці й соціального захисту населення. На підставі цього документу й здійснюватиметься виплата грошової винагороди.

Коли здійснюватимуть виплати

Прем’єр Володимир Гройсман заявив, що компенсацію від держави можна буде отримати вже до вересня. Допомога надаватиметься раз на рік.

Share
Написати коментар
loading...