Реклама

В Україну приходить мережа спортивних товарів Decathlon

Конкуренція на ринку спортивного рітейлу зросте найближчим часом. Auchan Group виводить мережу спортивних магазинів Decathlon на споживчий ринок України
Čytaty latynkoju
В Україну приходить мережа спортивних товарів Decathlon
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україну приходить мережа спортивних товарів Decathlon
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Конкуренція на ринку спортивного рітейлу зросте найближчим часом. Auchan Group виводить мережу спортивних магазинів Decathlon на споживчий ринок України

Перший гіпермаркет відкриється або наприкінці 2017-го, або на початку 2018 року в столичному торговому центрі «Рітейл Парк» на Петрівці. Decathlon складе конкуренцію «Спортмастер» і Intersport, яку по франчайзингу розвиває «Епіцентр».

Коли вийшла на ринок сама Auchan Group

Компанія з’явилася в Україні в 2008 році, відкривши перший гіпермаркет-дискаунтер «Ашан» в Києві на Петрівці. В цьому ж році рітейлер відкрив перший будівельний супермаркет Leroy Merlin на Оболоні. Французька компанія вважає український ринок перспективним, тому планує також створити мережу магазинів біля будинку.

Щодо відкриття супермаркетів Decathlon представники Auchan Group заявляли протягом останніх кількох років, але в 2014 році плани по виходу на український ринок були відкладені. Це було пов’язано з політичною ситуацією і різкими курсовими коливаннями, рітейлерам було складно прорахувати перспективу бізнесу. Але зараз ситуація змінилася. «Прийнято остаточне рішення про відкриття перших магазинів площею близько 3 000 кв м. Перший гіпермаркет з’явиться на Петрівці в Рітейл-Парку, другий – в споруджуваному торговому центрі Immochan (девелоперський підрозділ Auchan Group – ред.) На вул. Здолбунівської »- а також мережу розглядає і інші торгові центри, додала директор консалтингової компанії UTG Євгенія Локтіонова.

Хто зараз працює на українському ринку спортивних товарів

Зараз на ринку спортивних товарів в Україні працює 2 мережі: «Спортмастер» та Intersport. «Спортмастер» присутній в більшості якісних торгових об’єктів, відкритих до 2014 року, тоді як останні кілька років плани з розвитку мережі були заморожені, розповідає керівник відділу торговельних площ компанії JLL в Україні Катерина Весна. Мережа Intersport в Україні розвивається через франчайзингового партнера. Стратегія передбачає відкриття магазинів в першу чергу у власних торгових центрах «Епіцентр», проте однією з умов брендодержателя було відкриття магазинів і в інших торгових центрах. Але до сих пір жоден Intersport за межами «Епіцентр» не з’явився.

Чи є шанси у новачка підкорити собі український ринок

Decathlon може стати сильним гравцем на місцевому ринку. Продажі мережі, яка налічує близько 1200 магазинів в різних країнах світу, в 2016 році склали $10 млрд, говориться в звіті рітейлера. Почасти це вплине і на конкурентів в частині зниження цін і закриття-відкриття магазинів в інших мережах.

Share
Написати коментар
loading...