Реклама

🎸 11 випадків коли надпопулярні виконавці давали невеликі та незвичні концерти

Čytaty latynkoju
🎸 11 випадків коли надпопулярні виконавці давали невеликі та незвичні концерти
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🎸 11 випадків коли надпопулярні виконавці давали невеликі та незвичні концерти
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Кожен концерт окремого виконавця або гурту для будь-якого фаната це свій особливий досвід. Однак з часом цей досвід може ставати дещо обмеженим — особливо тоді, коли артист стає дійсно великим.

У таких випадках фанатам в більшості залишається лише можливість уже ходити на великі стадіонні концерти виконавців, які хоча й мають свою родзинку, однак їм бракує певної інтимності, коли можна відчути особливий зв’язок з музикантами.

Однак іноді великі артисти полюбляють повернутися до свого коріння та давати концерти у невеликих клубах, або аренах. Такі виступи дають можливість кільком сотням фанатів долучитися до набагато ближчого та персонального музичного досвіду.

Ми вирішили зібрати для вас підбірку з кількох випадків, коли великі гурти або виконавці грали невеликі, а іноді навіть доволі екстравагантні концерти.

Slipknot — 220 людей, 2020 рік

Мабуть, найінтимніший виступ Slipknot за останні кілька років відбувся у Великій Британії у 2020 році. Тоді гурт після свого виступу перед 20-тисячною юрбою на O2 Arena вийшов перед у сто разів меншим натовпом.

Це був невеличкий концерт, де Slipknot зіграв лише шість пісень. До того ж це був спеціальний запис для BBC Radio 1.

Однак для фанатів гурту це можна вважати дійсно доволі незвичною подією, адже загалом ми уже звикли бачити Slipknot на відкритих та масштабних майданчиках, де їхня важка музика поглинає усе навколо та не має жодних меж.

Однак примітно, що у такій інтимній обстановці Slipknot вдалося звучати не менш важко та переконливо. До того ж фанатам це дало можливість пригадати більш ранню історію гурту з виступами у клубах, коли Корі Тейлора можна було просто дістати рукою.

Мадонна — бл. 200 людей, 2003 рік

Не дарма Мадонна носить титул «Королеви поп-музики», адже культова виконавиця дійсно справила величезний вплив на музичну індустрію свого часу та навіть зараз продовжує збирати повні стадіони своїх шанувальників по усьому світу.

Однак попри свій статус Мадонна все ж іноді дає й інтимні концерти для своїх шанувальників, що й відбулося у 2003 році.

Того року у квітні артистка випустила свій девʼятий студійний альбом American Life і на його підтримку відправилася у невеликий промо-тур, де відвідувала американські та європейські радіостанції з живим виконанням свіжих та старих хітів. Тоді також знайшлося місце й для невеличкого клубного концерту.

7 травня 2003 року Мадонна виступила у маленькому французькому клубі La Cantine Du Faubourg у Парижі. Вона загалом виконала сім пісень, які згодом транслювалися в прямому ефірі французької радіостанції NRJ, яка спонсорувала шоу. Щодо відвідувачів, то аудиторія складалася переважно з переможців конкурсів від NRJ, а також VIP-гостей, серед яких були Жан-Батіст Мондіно, Жан-Поль Готьє та ін.

Цей концерт можна назвати своєрідною версією «Мадонна MTV Unplugged», адже артистка по суті виконувала акустичні версії своїх пісень.

Додамо, що згодом Мадонна відправилася у повноцінний стадіонний тур — Re-Invention World Tour. Родзинкою цього турне став запрошений виступ артистки на 2003 MTV Video Music Awards, де вона виступила з Брітні Спірс, Крістіною Агілерою та Міссі Елліот з медлі композицій Like a Virgin та Hollywood.

Тоді публіку шокував відкритий поцілунок Мадонни, Спірс та Агілери, який отримав великий розголос та багато обговореннь.

Mötley Crüe — 500 людей, 2023 рік

Здавалося що Mötley Crüe у 2015 році пішли на заслужений відпочинок. Однак вже у 2018 році гурт повернувся з власним байопіком та новою музикою. Вже у 2023 році гурт разом з іншими легендами 1980-х років Def Leppard відправився у великий стадіонний світовий тур.

На екваторі туру у Mötley Crüe вирішили дещо розбавити виступи перед великою аудиторією та спробували пригадати молодість.

Напередодні свого виступу перед 90-тисячним «Вемблі» легенди глем-металу зіграли невеличкий концерт в клубі Underworld у Лондоні, що вміщає 500 осіб.

Навіть попри те, що Вінс Ніл уже точно не дотягує до своїх молодих років, гурту вдалося дати доволі енергійний концерт, який виглядає навіть краще за їхні стадіонні виступи.

Тож молодим і старим фанатам вдалося побачити, яким був глем-метал у невеличких клубах Лос-Анджелеса у 1980-х роках.

Guns N' Roses — 250 людей, 2016 рік

У січні 2016 року багатьох фанатів Guns N’ Roses очікувала дійсно радісна новина, адже гурт оголосив про реюніон у майже класичному складі. Тоді відбувся анонс, що у квітні Guns N’ Roses буде хедлайнером двох вікендів на Coachella і, що вперше за 23 роки ми побачимо Ексла Роуза, Даффа Маккаґана та Слеша на одній сцені разом.

Звісно що напередодні такої відповідальної події варто було б підготуватися і 1 квітня гурт дав неочікуваний концерт для публіки у 500 осіб у клубі The Troubadour у Лос-Анджелесі.

Саме тоді фанати змогли вперше побачити головне тріо гурту разом на сцені легендарного для глем-метал сцени 1980-х років клубу.

Цікавим фактом цього виступу стало також й те, що під час виконання пісні Mr. Brownstone Ексл Роуз зламав ногу (після довгої паузи дещо заіржавів). Саме тому довгоочікуваний реюніон Guns N’ Roses на Coachella відбувався з Роузом у гіпсі на спеціальному кріслі. До того ж крісло йому подарував Дейв Ґролл, який сам напередодні мусив провести тур зі зламаною ногою.

Майлі Сайрус — бл. 30 людей, 2023 рік

В останні кілька років Майлі Сайрус відійшла від активної концертної діяльності, адже за її словами це не найздоровіше заняття. Однак, якщо вона вирішить відправитися у тур, тоді артистка гарантовано зуміє зібрати повний стадіон будь-якого міста.

Проте останнім часом вона надає перевагу більш інтимним виступам.

До прикладу напередодні свого дня народження у листопаді 2023 року вона дала невеличкий приватний концерт у готелі Chateau Marmont.

Загалом це був виступ у колі близьких друзів та сімʼї, який дійсно вирізнявся доволі «домашньою» атмосферою, адже впродовж виконання своїх хітів Сайрус жартувала та навіть дещо змінювала слова текстів пісень.

По суті саме тут вона вперше наживо виконала свій наразі останній хіт — Flowers.

Сама Сайрус назвала цей виступ в першу чергу подарунком собі на день народження, який вона змогла провести у колі друзів та сімʼї.

Van Halen — 325 людей, 2012 рік

2012 рік можна сміливо назвати знаковим в історії Van Halen. Саме тоді гурту знову вдалося повернутися до новинних заголовків не завдяки черговим витівкам Едді Ван Галена, а завдяки випуску першого за 14 років альбому A Different Kind Of Truth, який ще й став першою платівкою з 1984 року з класичним фронтменом Девідом Лі Ротом.

Van Halen, попри усі негаразди залишався, стадіонним гуртом, але цього разу йому вдалося здивувати усіх у 2012 році своїм виступом у нью-йоркському Cafe Wha? на 325 місць.

Цей виступ багато у чому дає змогу відчути атмосферу важкої музики 1980-х та виступів ще молодих гуртів у невеличких, але пристрасних клубах.

Linkin Park — бл. 200 людей, 2017

У травні 2017 року, за кілька місяців до трагічної смерті Честера Беннінгтона, гурт Linkin Park зробив невеличкий виступ у нью-йоркському метро для перехожих, які поспішали на роботу.

Шоу стало кульмінацією спеціального тижня американської телепрограми Good Morning America. Тоді запрошували для таких виступів Bon Jovi та склад мюзиклу The Waitress.

Однак найбільше уваги вдалося привернути саме Linkin Park, адже напередодні виступу працівники Good Morning America готували імпровізовану сцену й інформація про шоу потрапила до мережі.

Тому, окрім звичайних перехожих метро набилося й відданими фанатами гурту, які хотіли побачити Linkin Park у набагато простішій атмосфері.

Водночас згодом цей виступ отримав й символічне значення після смерті Честера Беннінгтона, який довгий час страждав від депресії. Він покінчив з життям 20 липня 2017 року у день народження свого друга Кріса Корнелла, який вчинив самогубство 17 травня того ж року — на наступний день після виступу Linkin Park у нью-йоркському метро.

Як відзначив один з фанатів гурту:

Символічно: як тільки Честер співає своє останнє слово з пісні (In the End), поїзд позаду нього починає рухатися і зникає в темряві.

Біллі Айліш — 500 людей, 2022

Біллі Айліш наймолодша представниця цієї підбірки, однак її вік уже не заважає їй збирати стадіони та хедлайнити великі фестивалі.

2023 рік видався для виконавиці доволі насиченим на масштабні виступи, які вона вирішила приправити дещо інтимнішим концертом у лондонському клубі Electric Ballroom.

Напередодні цього виступу тоді ще 21-річна артистка всього-навсього стала наймолодшою хедлайнеркою Reading Festival і Leeds Festival, де вона зібрала натовп у 90 тис. слухачів, а до цього зуміла розпродати усі квитки на пʼять концертів у лондонській O2 Arena, що вміщує 20 тис. осіб.

Тому звісно, що виступ перед юрбою фанатів у клубі для молодої Айліш був уже дійсно чимось незвичним. Під час виступу вона навіть відзначила, що «не грала такий маленький концерт вже шість років і забула, як це робиться».

Metallica — 850 людей, 2016

Навряд можна помилитися, якщо сказати, що Metallica це найбільший метал-гурт в історії. Дійсно, навіть уже на 41 році своєї діяльності гурт продовжує давати масштабні тури та збирати повні стадіони у будь-якому куточку планети.

Однак учасники Metallica мають особливе ставлення до своїх фанатів, яких вони полюбляють тішити дійсно різноманітним музичним досвідом.

Саме таку незвичну для себе подію гурт вирішив зробити у 2016 році на день релізу свого десятого студійного альбому Hardwired…To Self-Destruct.

Тоді, 18 листопада 2016 року, у Metallica вирішили дати невеличкий концерт та повернутися до свого «клубного коріння». У лондонському House Of Vans гурт вирішив відсвяткувати реліз нової платівки та відіграв концерт для 850 відвідувачів та далі відправився у світовий тур на підтримку альбому.

Таким чином гурт також віддав данину своїй давній традиції, яка проіснувала до середини 1990-х років, коли гурт напередодні великого світового туру давав «тренувальні» концерти у невеликих клубах для своїх найпалкіших фанатів.

Можна також згадати, що у 2016 році гурт дав ще один набагато інтимніший коцнерт. У квітні того року гурт виступив у незалежному музичному магазині на честь святкування Record Store Day.

Тоді Metallica виконала свої хіти з двох перших альбомів розповсюдження яких через такі невеличкі незалежні музичні магазини дозволило гурту отримати свою ранню популярність.

Metallica — 120 людей, 2013 рік

Вище я відзначив, що Metallica любить тішити своїх фанатів незвичними концертами. Тому у цій підбірці окремо я виділю ще один виступ гурту і цього разу всього для 120 осіб в уже надто екстравагантному місці — Антарктиді.

У 2013 році учасники гурту вирішили відвідати з концертом найхолодніший континент Землі. Ідея для цього виступу зʼявилася у музикантів доволі спонтанно. У Metallica тоді жартома звернули увагу на те, що в рамках свого літнього туру гурт відвідав усі континенти на Землі окрім одного.

Загалом музиканти довго не думали і дійсно вирішили готуватися до концерту в Антарктиді, який вони дали 8 грудня 2013 року. Таким чином Metallica вдалося поставити незвичний музичний рекорд — перший в історії гурт, який відвідав з концертами усі континенти за один рік.

Серед відвідувачів були працівники дослідницьких станцій в Антарктиці та кілька фанатів гурту, які перемогли у конкурсі для подорожі на цей концерт.

Особливістю виступу також стало й те, що для збереження природи Антарктиди та, щоб уникнути небажаного впливу гучної музики на тварин навколо, Metallica грала концерт через спеціальне обладнання. Усі слухачі для того, щоб чути саму музику мали одягати спеціальні навушники у які усе транслювалося.

Також серед курйозів можна відзначити й те, що багато фанатів по усьому світу ще довго згадували Metallica те, що гурт вирішив не грати у Антарктиді свою пісню Trapped Under Ice (що було б доволі символічно).

The Beatles — невідомо, 1969 рік

Цей виступ буде дещо виділятися із загалу інших згаданих виконавців, однак навряд про нього можна було б не згадати.

Легендарний гурт зробив не менш легендарний останній свій виступ наживо.

Загалом The Beatles після 1966 року стали суто студійним гуртом та припинили їздити у тури, де вони збирали неймовірні для 1960-х років натовпи шанувальників.

Свою концертну діяльність гурт припинив з кількох причин:

  • безпека, адже учасники почали побоюватися за своє життя
  • відзначається, що гурт сягнув таких масштабів, що жоден концертний майданчик не міг впоратися з усіма фанатами
  • музичне обладнання того часу було заслабке, щоби давати якісний та потужний звук на великих стадіонах

Однак у 1969 році гурт вирішив дати неочікуваний концерт на даху Apple Corps під час запису свого альбому Get Back.

Без жодних попередніх анонсів гурт почав свій виступ, який протривав 42 хвилини, поки поліція не змусила The Beatles його припинити. Таким чином й завершився останній в історії гурту живий виступ.

Невідомо скільки слухачів зібрав цей імпровізований концерт, однак він точно став тією екстравагантною витівкою від великого гурту, яку й до сьогодні намагаються наслідувати різноманітні виконавці.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...