Реклама

Підлітки заохочують однолітків до читання за допомогою репу

Čytaty latynkoju
Підлітки заохочують однолітків до читання за допомогою репу
  1. Головна
  2. Музика
  3. Підлітки заохочують однолітків до читання за допомогою репу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Підлітки міжнародного проєкту з неформальної освіти AJT Junior начитали реп з казок. 

За даними дослідження Українського інституту книги у 2023 році, 50% українців взагалі не читають книжок. Тож підлітки з AJT Junior вирішили змінити ситуацію, заохотивши однолітків до читання за допомогою реп пісень. 

Для цього об’єдналися учасники відразу шести клубів, що працюють на базі єврейських громад, – з Києва, Львова, Чернігова, Вінниці, Харкова та Сум. Вони начитали дві книжки програми “Піжамна бібліотечка”, партнера проєкту, яка безкоштовно розповсюджує єврейські казки для дітей 2-9 років.

Начитування казок на реп виявилося непростим завданням, адже воно потребує швидкої реакції від читця. 

“Начитувати книжки в стилі реп не просто, адже читати потрібно доволі швидко, вкладаючись у ритм музики”, – розповідає програмна координаторка AJT Junior Україна Ірина Юр’єва.  

Незважаючи на те, що жоден з юних реперів не займається музикою професійно, їхні зусилля принесли перші результати: на їх реп зняли відеокліп, який можна переглянути на Ютюбі. 

Для 10-річної Єви, яка відвідує AJT Junior у Києві вже більше року, начитування репу стало першими кроками у музичній сфері й незабутнім досвідом. Щоб не збитися під час начитування, дівчинка щодня вчила текст разом з мамою. 

“Мама підібрала для мене рокерський одяг і я відчувала себе круто і впевнено. Я рухалась під музику, наче справжня реп-виконавиця”, – згадує Єва.   

Підлітки вирішили не зупинятися на першому досвіді й найближчим часом планують записати ще щонайменше чотири пісні. 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...