Реклама

👀 TikTok втратив третину популярних пісень через сварку з UMG

Čytaty latynkoju
👀 TikTok втратив третину популярних пісень через сварку з UMG
  1. Головна
  2. Музика
  3. 👀 TikTok втратив третину популярних пісень через сварку з UMG
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Понад третина пісень, які присутні у міжнародних чартах, більше не доступні у TikTok — платформа не дійшла згоди з лейблом UMG, який й вилучив пісні з майданчика.

За підрахунками Billboard, принаймні 17 треків, які є у чарті Billboard TikTok Top 50, більше не доступні для використання чи прослуховування в застосунку. Це, зокрема, хіті Drake, Лани Дель Рей та пісні, що нещодавно завірусилися в TikTok, як-от Yes, And? Аріани Гранде та Murder on the Dancefloor Софі Елліс-Бекстор.

Проте, на прикладі Murder on the Dancefloor можна побачити, що неофіційні версії пісень все ж залишилися на платформі — користувачі можуть знімати відео під «оркестрову» версію пісню. Зазначається, що це можливо через те, що, ймовірно, іншу версію пісні випустив інший лейбл.

Крім того, за спостереженням Billboard, не всі хіти UMG недоступні на платформі — так, пісня Aloha від 10k.Caash все ще є у TikTok, хоча й випущена підрозділом UMG — лейблом Def Jam — у 2019 році. Ремікси популярних пісень Universal також наразі доступні у застосунку.

Наразі невідомо, за яким саме алгоритмом зникають пісні з TikTok. Крім того, наразі немає й подальших кроків для регулювання стосунків між китайською платформою та лейблом.

Раніше ми розповідали, що UMG опублікував відкритого листа, в якому оголосив про свій намір вилучити музику своїх виконавців з TikTok. Загалом, лейбл звинувачує китайську платформу у малих роялті та небажанні боротися з ШІ, а TikTok натомість звинувачує Universal у жадібності.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...