Реклама

👀 Платформа X тимчасово припинила пошук Тейлор Свіфт через діпфейки зі співачкою

Čytaty latynkoju
Unsplash
👀 Платформа X тимчасово припинила пошук Тейлор Свіфт через діпфейки зі співачкою
  1. Головна
  2. Музика
  3. 👀 Платформа X тимчасово припинила пошук Тейлор Свіфт через діпфейки зі співачкою
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Соцмережа X (раніше Twitter) тимчасово заблокувала запит «Тейлор Свіфт» у пошуку після того, як на платформі завірусилися відверті зображення співачки, згенеровані ШІ.

Наразі X не дає можливості шукати запити “Taylor Swift” та “AI Taylor Swift”. Варто зазначити, що українською запит «Тейлор Свіфт» працює.

Варто зазначити, що минулого тижня соцмережею ширилися відверті фотографії співачки, згенеровані ШІ. Пости були переглянуті десятки мільйонів разів, перш ніж їх видалили. Сама Тейлор Свіфт не прокоментувала зображення, проте її команда «розглядає судовий позов» проти сайту, який першим опублікував згенеровані ШІ зображення.

Попри це, інцидент прокоментували у Microsoft та у Білому домі. Так, генеральний директор Microsoft Сатья Наделла зазначив, що «це абсолютно тривожно і жахливо».

Ми повинні діяти. І, відверто кажучи, всі ми, хто працює на технологічній платформі, незалежно від того, яка ваша позиція з того чи іншого питання — я думаю, що ми всі виграємо, коли онлайн-світ стане безпечним світом.

Сатья Наделла

Своєю чергою, Білий дім також назвав ситуацію «тривожною». Прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр зазначила, що «слабке правозастосування впливає на жінок і дівчат, які є мішенню».

Навколо співачки останнім часом зосереджено багато скандалів. Так, раніше ми розповідали, що Пентагон відкинув одну з конспірологічних теорій телеканалу Fox News. Ведучий телеканалу казав, що співачка Тейлор Свіфт — це проєкт уряду США.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...