Реклама

🎧 Spotify: музиканти будуть отримувати гонорар лише від 1000 прослуховувань

Čytaty latynkoju
🎧 Spotify: музиканти будуть отримувати гонорар лише від 1000 прослуховувань
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🎧 Spotify: музиканти будуть отримувати гонорар лише від 1000 прослуховувань
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Spotify підтвердив, що всі автори на платформі повинні мати принаймні 1000 прослуховувань, перш ніж вони зможуть отримати виплати.

Про нововведення стало відомо з блогу Spotify. Як зазначили у компанії, нова політика потрібна, щоб стримати обсяг вмісту на платформі та мінімізувати ризики шахрайства.

Також у Spotify повідомили, що поріг прослуховувань почне працювати з 2024 року. Наразі, згідно з даними платформи, на сервісі є приблизно 100 млн пісень і лише 37,5 млн з них відповідають новим вимогам. Фактично, 60% треків на платформі не підпадають під виплату роялті.

У Spotify також розповіли, що пісні, на які поширюється нова політика, заробляють у середньому лише близько 3 центів на місяць. Мінімальна сума виведення з платформи — 2 долари, тому багато артистів й так не отримували роялті.

Своєю чергою інді-артисти обурилися нововведенням та вважають, що зміни матимуть негативні наслідки. Артисти критикують Spotify за рішення та кажуть, що тепер платформа буде платити більше й так популярним музикантам.

Раніше ми розповідали, що Billboard поділився своїм калькулятором, за допомогою якого можна вирахувати роялті від прослуховувань на Spotify та Apple Music.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...