Реклама

🎧 Пиріг і Батіг презентують збірку “Зелений” на вірші Богдана-Ігора Антонича  

До неї увійшли 13 композицій, що були обрамлені у формат цілісного альбому всього за 9 днів
Čytaty latynkoju
🎧 Пиріг і Батіг презентують збірку “Зелений” на вірші Богдана-Ігора Антонича  
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🎧 Пиріг і Батіг презентують збірку “Зелений” на вірші Богдана-Ігора Антонича  
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
До неї увійшли 13 композицій, що були обрамлені у формат цілісного альбому всього за 9 днів

“Зелений” — другий повноформатний альбом львівського проєкту “Пиріг і Батіг”, що покладений виключно на поезію Богдана-Ігора Антонича. Альбом викриває тайну єднання з усім живим на цім світі і в усіх сенсах. Робота над записом та зведенням тривала 9 вересневих діб у тернопільській студії “Шпиталь Рекордс” за підтримки Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща.

Слухати збірку

9 днів — саме стільки знадобилось часу, аби утнути сей альбом. 5 днів запис, 4 дні зведення, і маємо те, що маємо. Насправді, ми дуже задоволенні як результатом, так і процесом. Така швидкість нам з Лесиком (Омодада) притаманна ще з часів запису “Поетичного” (прим.ред. Назва альбому Пирога ще без Батога, створений на вірші Павла Тичини у 2016 році). Таке от повернення до витоків процесу.

Мар'ян Пиріг Пирожок, Засновник проєкту Пиріг і Батіг

Проєкт “Пиріг і Батіг” — колектив, що створює камерну барокову музику, близьку до симфонізму. Гурт визначає свій стиль як “співана поезія” чи “декламація у співах”. Започатковано у 2019 році під час роботи над матеріалом за творчістю Степана Руданського, результатом якої став альбом «Сьпівомовний». Починалось все як тріо Мар’яна Пирожка (псевдонім — Мар’ян Пиріг), Маркіяна Турканика та Сашка Марусяка, а згодом до них долучився Всеволод Садовий. З того періоду музиканти встигли пограти з Марком Токарем та Володею Бедзвіном. У 2021 році в проєкті музично жиє гобоїст Юрій Хвостов, а з 2022 — контрабасист Артем Каменков, фаготист Крістов Віков і, давній приятель проєкту ще з початків, перкусіоніст Лесик Омодада. Цьогоріч (2023) мали деокупаційний тур Слобожанщиною, зафіксований у репортажі від Ukraїner.

Автор: Олександр Малий

Автор: Олександр Малий

 

За цей час встигли опрацювати немало матеріалу: поетично — це збірки на вірші Руданського та Антонича (йдеться про свіжий альбом “Зелений”). Зараз триває робота над записом альбому “Замордовані” на поезію авторів, що були знищені в період радянської окупації.

Колектив також працює з фольклорним спадком, як от програмою, повністю побудованою на колядках. “Коляду” та альбом “Зелений” гурт виконає на сольному концерті у столичному Будинку Архітектора 21 грудня.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...