Реклама

🤯 Реґі-співак Макс Ромео подає позов на Universal Music Group за несплачені роялті

Čytaty latynkoju
🤯 Реґі-співак Макс Ромео подає позов на Universal Music Group за несплачені роялті
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🤯 Реґі-співак Макс Ромео подає позов на Universal Music Group за несплачені роялті
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Легенда реґі Макс Ромео, який відомий своїм хітом Chase The Devil, подає до суду на Universal Music Group (UMG) і PolyGram Records. Причина — музикант не отримував роялті з 1976 року.

Протягом 50 років Ромео не отримував прибутку від ліцензування чи семплювання своєї музики, зокрема, двох альбомів War Ina Babylon (1976) та Reconstruction (1977).

Музика Ромео вже багато років використовується у іграх та фільмах. В останне — у фільмі Yardie, який зняв Ідріс Ельба. Ромео стверджує, що після виходу стрічки не отримав нічого, хоча фільм повернув популярність до альбому War Ina Babylon.

У позові також згадується легендарна пісня Chase The Devil. Зокрема, трек звучав у багатьох шоу та іграх, зокрема, у Grand Theft Auto: San Andreas.

До того ж пісню використовували для семплів Jay-Z у треку Lucifer, а також The Prodigy у Out Of Space. The Prodigy. Ромео скаржиться, що не отримав «ані пенні гонорару».

Ромео також розповів, що в контрактах на обидва альбоми зазначено, що він повинен отримувати роялті. Ці контракти спочатку були укладені з Island Records, які згодом перейшли до UMG і PolyGram.

Співак вимагає від двох лейблів не менше 7,5 мільйонів доларів відшкодування збитків, «відсотки за попередні продажі» та покриття судових витрат.

Раніше ми розповідали, що Ґраймз подає до суду на Ілона Маска через право опіки над третьою дитиною.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...