Реклама

🤯 Шведські банди використовують Spotify для відмивання грошей

Čytaty latynkoju
Unsplash
🤯 Шведські банди використовують Spotify для відмивання грошей
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🤯 Шведські банди використовують Spotify для відмивання грошей
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Шведські кримінальні угрупування можуть використовувати махінації зі стрімами Spotify задля відмивання грошей.

Як пише Music Business Worldwide з посиланням на шведські ЗМІ, є анонімні цитати членів шведських банд і поліцейських, які стверджують, що стрімінговий сервіс став злочинним інструментом.

Зокрема, органи правопорядку повідомляють, що банди «відмивають через платформу гроші, отримані від торгівлі наркотиками, пограбувань, шахрайства і замовних вбивств». Через платформу можуть відмивати мільйони.

Схема виглядає наступним чином: бандити знаходять криптотрейдерів, і ті конвертують вуличні гроші в криптовалюту. Потім крипту використовують для накрутки фальшивих прослуховувань для артистів. Зазвичай, це шведські «ганста-репери», які мають зв’язки з цими угрупованнями.

У відповідь на інформацію представник Spotify заявив, що компанія не має «жодних доказів того відмивання грошей через Spotify».

За словами компанії, «менш як 1% всіх прослуховувань на Spotify визнали підробленими». Аргументується це тим, що великі лейбли та компанії тиснуть на платформу, щоб та краще боролася проти фальшивих стрімів.

Щодо інших новин платформи — раніше ми розповідали, що Spotify тестує платний доступ до текстів пісень для безкоштовних користувачів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...