Реклама

🤖 CEO Ґреммі прокоментував нові правила стосовно ШІ

Čytaty latynkoju
🤖 CEO Ґреммі прокоментував нові правила стосовно ШІ
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🤖 CEO Ґреммі прокоментував нові правила стосовно ШІ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У Ґреммі вирішили не стояти осторонь всього світу у його намаганнях розібратися з «феноменом» штучного інтелекту (ШІ).

Напередодні Академія звукозапису оголосила свої правила щодо музики, створеної за допомогою (ШІ).

У той час як у всьому світі існують доволі полярні думки з приводу пісень створених ШІ, одні критикують таке явище інші навпаки використовують це у свій креативний спосіб, у своєю чергою Ґреммі вирішили прислухатися до обох сторін. Однак, самому ШІ ніхто нагороди не дасть.

У своєму коментарі виданню The Hollywood Reporter генеральний директор та президент Академії звукозапису Гарві Мейсон-мол. відзначив:

Ми не вручатимемо Ґреммі штучному інтелекту. Якщо ви вручаєте Ґреммі штучному інтелекту, мені було б незручно або навіть цікаво дізнатися, кому ми збираємося віддати Ґреммі. Тож поки що ми збираємося... давати Ґреммі людській стороні творчості.

Відповідно до цього, нагороду мають намір давати саме людині. Тобто Ґреммі все-таки хоче відзначати музику створену з елементами ШІ, однак головним творчим рушієм музики має бути людина. Як додав Мейсон-мол. нагороду можна отримати «за людську частину треку».

Нагадаємо, що раніше Академія звукозапису США заборонила музиці, створеній виключно ШІ, претендувати на премію Ґреммі.

Як зазначили в Академії, лише люди мають право номінуватися на премію Ґреммі або перемагати. Твір, який не містить авторства людини, не відповідає жодним категоріям.

Однак, наразі невідомо, як саме Академія планує виявляти ШІ або мінімум, який використовував артист при використанні штучного інтелекту.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...