Реклама

🤘 Панки для України: легендарні панк гурти висловили підтримку своїм українським фанам

Čytaty latynkoju
🤘 Панки для України: легендарні панк гурти висловили підтримку своїм українським фанам
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🤘 Панки для України: легендарні панк гурти висловили підтримку своїм українським фанам
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Mad Twins репрезентують Україну на фестивалі Punk Rock Bowling 2023.

Головний постер Punk Rock Bowling 2023 зроблено українками Mad Twins.

Найбільший панк фест Америки Punk Rock Bowling засновано в 1999-му. Цього року головний арт постер фесту зробили українки — панк-мисткині Mad Twins.

Організатор фестивалю, олдовий панк рокер Шон Штерн (гурт Youth Brigade) законтактував з нами щодо постера ще в травні 2022. Шон знав нас по виставці Punk Rock & Paintbrushes де у 2018-му його увагу повернула наша політична робота триптих «Гібридна війна», який ми продавали на підтримку Кримськотатарського телеканалу АТР.

В перший рік повномасштабної війни, Шон та організатори фестивалю вважали за потрібне звернутися саме до українських митців. Окрім постера фесту, обговорювалась ідея зробити окремий банер з політичним меседжем про підйом сучасного фашизму. Mad Twins втілили цю ідею через рік, зобразивши трансформацію людей у свинособак, боротьбу ЗСУ, пустоту індустрії споживання, на противагу якій виступає народна культура, основа сучасної музики та пошуку індивідуальності. Додали цитати правозахисників, історичні події доречні до реалій війни, знайшлось місце навіть попкультурним образам, як то Люку Скайвокеру.

Фрагмент роботи Mad Twins: Showing the way out.

Фрагмент роботи Mad Twins: Showing the way out.

MadTwins Art – Огляд арт роботи: Showing the way out на фестивалі Punk Rock Bowling 2023

Punk Rock Bowling Festival 2023 – Український огляд

Mad Twins відвідали фестиваль 2023 як учасниці арт виставки Punk Rock & Paintbrushes, але вважали аморальним просто тусуватися. Сестри записали відео звернення від панк-гуртів до фанів в Україні.

Наші власні друзі, що служать в ЗСУ, є панк рокерами та фанами Rancid та Interrupters. Через лиху волю російських загарбників хтозна-коли хлопці зможуть побачити свої улюблені гурти та відвідати музичні фестивалі.

Свою підтримку та повагу висловили олдові Американські та Англійські гурти Dropkick Murphy’s, GBH, Me First and Gimme Gimmes, The Interrupters, Casualties, the Dwarves, Julian Ness, Face to Face та сам організатор фестивалю Shawn Stern. Окрім відеозвернень сестри зібрали автографи на власний артпринт, який буде виставлено на аукціон на потреби підрозділу, де служать панк рокери.

Ми можемо сказати, що панк комьюніті свідомо підтримує Український народ. Ми щиро вдячні таким гуртам та музикантам як Dropkick Murphy's, Flogging Molly, GBH, Jim Lindberg, Mike Ness, лейблам та фестам як Epitaph, Riot Fest, Fat Wreck Chords, гуртам, які підтримали ініціативи Жені Ґудзя з Gogol Bordello. В той час як діячі мейнстрим культури вагалися, або сумнівалися через токсичний образ України, створений російською пропагандою, панк рокери діяли не відволікаючись на аргументи. Ми дякуємо усім хто підтримав українські голоси під час війни.

Punk Rock Bowling: Stigma of Agnostic Front & Mad Twins

Punk Rock Bowling: Stigma of Agnostic Front & Mad Twins

Представники суб-культур Америки підтримують українців

Представники субкультур Америки підтримують українців

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...