Реклама

🎭 Ідол чи самозванець? Ми вигадали власний серіал про The Weeknd

Čytaty latynkoju
🎭 Ідол чи самозванець? Ми вигадали власний серіал про The Weeknd
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🎭 Ідол чи самозванець? Ми вигадали власний серіал про The Weeknd
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Створення серіалу, у якому візьме участь The Weeknd або Ейбел Макконен Тесфає, було лише питанням часу. Естетика, харизма та неперевершений візуальний смак артиста, відомого по всьому світу як The Weeknd, так і просилися на великий екран.

Й ось нарешті шанувальники отримали жадане — серіал The Idol.

Перший епізод мінісеріалу став доступним на HBO 4 червня. Попри величезні очікування фанатів та ейфорію глядачів у Каннах, яким показали перші два епізоди, серіал професійно розгромили критики. На їхню думку, продукт «надмірно відвертий» та має «регресивний наратив», тобто не відповідає віянням часу. Деякі кіномани винесли вердикт: сценарій не впорався із задачею розкритикувати Голлівуд — навпаки, сам наповнений кліше, ніби позичених з «софткор-порно».

У The Weeknd завжди виходило «в звук» — кожний його альбом ніби стрибав з жердиною, завжди долаючи попередні рекорди. Невже The Idol стане не лише першим кінематографічним дебютом, а й першим провалом Ейбеля?

Так, схоже на провал. Звичайні телеглядачі також розкритикували серіал, вторячи тезам про «надмірну пошлість», слабку акторську гру музиканта та кволий сценарій першої серії.

Тож ми спробуємо переграти ситуацію та створити власну версію The Idol. Редакція Na chasi розробила сценарій свого мінісеріалу за участю The Weeknd, де переповідає творче життя Ейбеля впродовж шести коротких епізодів.

Епізод перший. Kin Kane та Дім повітряних куль

За канонами сторітеллінгу, цікавий серіал повинен початися зі сцени, яку глядач не зрозуміє до кінця останнього епізоду.

Ейбел розпочав свою музичну діяльність під псевдонімом Kin Kane у складі дуету під назвою Bulleez n Nerdz з іншим виконавцем, репером Jesse Ray. Й це не те, про що любить хвалитися сам артист чи його офіційні біографи. Ба більше, навіть велика кількість шанувальників не знає про відео, де два канадських підлітки імпровізують під біт, невдало зроблений у FL Studio.

Ймовірно, саме реп повпливав на рішення Ейбла кинути школу у 17 років. Ну, або марихуана, яку він споживав з одинадцяти. В будь-якому разі підліток вирішує зайнятися музикою «на повний день». Таким чином з’являється мікроальбом The Noise (2009) — по суті, колекція треків, які Ейбел та декілька інших продюсерів створювали у цей період.

Зараз наш серіал затримається на декілька важливих секунд: камера продемонструє невелику партію дисків, на яких видно надпис “The Noise”. Це річ, яку жадають усі палкі шанувальники — таких CD існує лише 180 одиниць, які у 2010 році молоді виконавці розіслали по лейблах.

Справжній дебют Ейбела стався у 2010-2011 роках. Проте анонімно, на місцевих форумах. Впродовж року співак презентував три мікстейпи, які були самостійно випущені під його власним лейблом XO. Таким чином світ побачив три перші релізи: House of Balloons, Thursday та Echoes of Silence… й тут наш серіал знов робить зупинку та декілька секунд демонструє продюсера Джеремі Zodiac Роуза

Як в історіях про Марка Цукерберга або Рея Крока, сценарист завжди повинен знайти першу людину, яку «обдурив» головний герой. Для Ейбла «першою жертвою» став саме Роуз. За словами продюсера, це він вигадав естетику та назву The Weeknd —  проте Ейбел вкрав його ідеї та навіть не розрахувався з ним за музику. 

Залишаємо Zodiac-а. Місцеві ЗМІ одразу прибули на перший концерт молодого виконавця The Weeknd. У залі, заповненій лише на половину, Ейбел на всі сто відсотків підкорює людей та журналістів. Хтось в натовпі скаже про Ейбела: «Ця людина — новонароджений ідол». З балкону шоу дивиться репер Drake.

Епізод другий. Образи Дрейка, Kiss Land та King of the Fall

У другій серії наша версія The Idol набирає обертів та отримує свій перший великий конфлікт.

У кадрі де-не-де з’являються написи OVO та XO — це лейбли Дрейка та Ейбела, відносини яких після того доленосного концерту стрімко розвиваються. Виконавці з’являються на релізах одне одного, а в епізоді ми показуємо спільний запис ними треків The Zone та Crew Love. Однієї ночі в канадській студії двоє артистів усвідомлюють, що їхній R&B-звук спроможний створити новий субжанр.

Мінімалістичні вінтажні клавіші; занижений у тональності спів соул-виконавців у семплах; місткі kick та clap, зі швидкими «закритими» хай-хетами — це суто канадський, «холодний» R&B-звук. У майбутньому він стане фішкою артистів з канадських реп-лейблів та характерною рисою таких виконавців, як-от Drake, The Weeknd, PartyNextDoor чи Majid Jordan.

 

Одразу бачимо, як багато нових фанатів Тесфає виступають проти Drake в кар’єрі The Weeknd. Попри критику, OVO збирається підписувати співака.

Проте відбувається сюжетний твіст — до The Weeknd приходять боси з Republic Records та озвучують пропозицію: перевипустити перші мікстейпи як повноцінний альбом. Сцена в нічній студії — Дрейк свариться з Ейбелом через те, що той обрав інший лейбл. Ейбел знову залишається без ментора. 

The Weeknd підписує контракт з Republic Records у 2012 році та перевипускає перші релізи у вигляді однієї платівки, що отримає назву Trilogy. Роуз, той самий продюсер з першої серії, отримує невелику компенсацію та буде вказаний як співавтор Trilogy. 

Поки Ейбел залагоджував справи, його музика ширилася світом через інтернет. Серіал хвилинку демонструє фанатів по всій Північній Америці, які сперечаються, як виглядає нова зірка dark-R&B — наживо його бачили лише нечисленні відвідувачі перших концертів.

Швидко мотаємо вперед. 

У 2013 Ейбел випускає свій перший повноцінний новий альбом — Kiss Land. Оператор демонструє події на два тижні раніше — Ейбел довго дивиться в дзеркало перед фотосесією на Kiss Land, гадаючи, як справити незабутнє перше враження на нових фанатів. Кожен серіал містить вигадки та кумедні жарти: тому нехай співак подивиться на ананас, що знаходиться у гримерці.

Знову теперішній час: завдяки обкладинці альбому, світ нарешті побачив, як виглядає The Weeknd — молодий підліток з фірмовою зачіскою, укладеною догори, немов хвіст ананаса.

Далі — сцена з артистом, який повертається додому та вмикає улюблений старий японській фільм. Саме з нього Ейбел черпає ідеї та концепції для візуалу та туру Kiss Land. Тиждень за тижнем ми дивимося, як він міксує японську естетику та свій «холодний» R&B з депресивними текстами у дусі «заможні теж плачуть».

Попри те, що Ейбел починає відчувати свою важливість, як попспівака, преса не квапиться з визнанням. Kiss Land зустрічають схвально характеризуючи його «ізольованим» та «унікальним», проте зауважають, що альбом не дуже відрізняється від Trilogy.

Після «Країни поцілунків» співак повертається в студію, на деякий час вимикає свій телефон, збирається в тур і пише сингл King of the Fall.

Як й у будь-якого серіалу, в нас є свої припущення та домисли. Зобразимо, як The Weeknd ображається на критиків та готує новий реліз, який зробить Ейбела новою великою зіркою. Фінальна сцена серії — у перерві між концертами та записами, співак дивиться фільм «Пагорби мають очі».

Епізод 3. Beauty Behind the Madness та Starboy

Серія починається з того, що The Weeknd у таймлапсі працює над новим релізом. Співак шукає новий звук, який зможе підкорити критиків та шанувальників — і йому це вдається.

У серпні 2015 на смартфони шанувальників прибуває Beauty Behind the Madness з синглами Often, Earned It, The Hills (який і є посиланням на «Пагорби мають очі») та Can’t Feel My Face. 

Нехай через тиждень The Weeknd зрозуміє, що цей реліз зробив всесвітньо відомою попзіркою. Ми бачимо, як менеджер артиста кожного дня приносить співаку чисельні повідомлення про запрошення на ток-шоу та різні церемонії, де Ейбел отримує багато нагород. Десь пів хвилини приділимо туру та запису саундтреків до фільмів «Голодні ігри» та «П’ятдесят відтінків сірого» — все це під монтаж з вирізками зі статей, де Beauty Behind the Madness також отримав схвальні відгуки.

Проте що сам співак, що його «Краса поза безумством» продовжують досліджувати світ наркотичних залежностей та розкоші на самоті. Багаторічна самотність приводить до депресії, доки Ейбел входить в мейнстрім. 

Відмотаємо на час, коли The Weeknd вигадував обкладинку для Beauty Behind the Madness. Передивляючись соцмережі, Ейбел вперше побачить супермодель Беллу Хадід. Серіал продемонструє, як артист пише повідомлення та пропонує моделі бути на обкладинці його нового альбому. Хадід відмовиться, але Ейбел все ж вмовить дівчину зустрітися «віч-на-віч».

Дуже цікавий фан-арт The Weeknd, Белли Хадід та Селени Гомес у стилі Beauty Behind the Madness.

Ця серія розповідає про перемоги The Weeknd на музичному поприщі — та й в особистому житті. Пані Хадід стане музою багатьох його треків. Насправді про їхні стосунки краще вигадувати окремий серіал — з Хадід музикант зустрічався з травня 2015 року по листопад 2016 року. Згодом вони розійшлися, знов зійшлися у квітні 2018, знов розійшлися у серпні 2019… Й все це під поглядами багаточисельних папараці. 

На деякий час пісні The Weeknd стають більш «тендітними» та менш мізогінними. Ми бачимо, як він опікується Хадід — пара святкує 19-й день народження моделі з її сім’єю. Крім того, ми покажемо, як The Weeknd дарує моделі цуценя — хоча в кінцевому підсумку співак сам піклуватиметься про собаку.

Зобразимо, як The Weeknd задоволений своїм успіхом на всіх поприщах — і як його ліричний герой вперше перероджується. За рік після Beauty Behind the Madness співак випускає Starboy й вже робить декілька важливих змін свого образу.

Й знов художні вигадки (але ми маємо на це право!): зобразимо, як Ейбел відчуває, що його образ та він сам стають одним цілим. У спробах це змінити The Weeknd голиться майже наголо — залишає свою фірмову зачіску «ананас» та вигадує концепцію, де вбиває себе старого в однойменному кліпі Starboy. 

У той саме час Ейбел, як й будь-яка людина, що потроху божеволіє, міркує про кінематограф та вигадує короткометражку M A N I A. Щось неземне вигадує за співака строки у пісні Party Monster — Ейбел робить неймдропінг двох жіночих імен: Анжеліна та Селена.

Увесь альбом Starboy, який The Weeknd спочатку називав Chicago House, характеризує стан співака — він починається з експериментів з багатьма різними жанрами, проте вже у другій половині Ейбел повертається до звичного темного R&B.

Ми порівнюємо це в кадрі зі стосунками з Хадід — саме у другій половині 2016 року (приблизно, коли вийшла платівка) пара розійдеться. Останній кадр цієї серії — The Weeknd знов залишається один.

Епізод 4. My Dear, Melancholy та Селена Гомес

Як це часто буває, десь посередині темпи нашого серіалу просідають. Винне у тому першоджерело — The Weeknd не буде робити ніяких музичних революцій ще два роки. Після розриву з Хадід, співак 10 місяців проведе зі співачкою Селеною Гомес. У середині цього епізоду Ейбел дізнається, що цими стосунками Гомес мстилася своєму колишньому — іншому попспіваку Джастіну Біберу. Це знов розіб’є серце Тесфає — і його образ знов почне керувати його життям.

Через життєві незгоди The Weeknd знов закриється в студії та випустить у 2018 році свій EP My Dear, Melancholy. Нехай співак відчує, що він втрачає зв’язок з собою реальним — на семи нових треках замість самого артиста вже його образ буде розповідати про розриви з Гомес та Хадід.  

Епізод завершиться кадром, де Ейбел прочитає чисельні відгуки фанатів про повернення «того самого звуку» — та вперше задумається, він ще Ейбел чи вже лише The Weeknd.

Епізод 5. After Hours та червоний костюм

На цьому моменті наша версія Idol могла б отримати спін-офф — окремо розповісти про кожен сенс наступних альбомів співака, After Hours та Dawn FM. Але студія профінансувала лише один мінісеріал, тому спробуємо втиснути все в його рамки. 

Ще два роки Тесфає керує The Weeknd — це він вдягає червоний костюм, в пориві ненависті розбиває своє обличчя та дивиться «Страх і огида в Лас-Вегасі», «Джокера», «Казино» та «Неграновані коштовності» (де було камео самого The Weeknd).

Проте один фільм вразить Ейбела більше, ніж інші — «Пізні години» (After Hours, 1985) Мартіна Скорсезе. Стрічка розповідає про молодого працівника корпорації, який після робочого дня відправляється на побачення з дівчиною і потрапляє у вир неймовірних сюрреалістичних пригод у нічному Нью-Йорку.

Ми в своєму серіалі продемонструємо кілька сцен, де рідні та близькі артиста перестають впізнавати Тесфає. На додачу, він тепер слухає синтпоп замість R&B та довго щось готує в студії. Хтось навіть скаже, що він «працює у пізні години». 

Персонаж The Weeknd тепер живе іншим життям, що можна назвати “The Weeknd vs Hollywood”. Його подальші пригоди можна описати як «одна погана ніч хорошої людини в порожньому поснулому місті» — алюзію на стрічку Скорсезе з її нуарним вайбом нічного мегаполіса.

Артист  розмірковує про гедонізм, відчаєй від самотності та пошуки себе — й народжує у 2020 році After Hours, свій новий альбом, де експериментує з ретро-звуком 80-х та стилістикою синтпопу. 

The Weeknd розуміє, що зміг зробити те, чого не зміг зробити Ейбел — бути одночасно «депресивним та красивим» і не втратити мейнстримний напрям. Увесь альбом стає власною розповіддю лиходія на тлі кінематографічного інструменталу.

Як справжній негідник, The Weeknd вигадує образливі, лякаючі за сенсом, але дуже винахідливі строки на кшталт: “Futuristic sex, give her Philip K. Dick”. Покажемо навіть, як співак ображається на фанатські спільноти, які вигадали новий улюблений інтерактив — знаходити, який панчлайн The Weeknd найкрінжовіший

Нагадаємо, ми не екранізуємо біографію, а створюємо своє містичне шоу за мотивами. Тому нехай кліпи The Weeknd ери After Hours увійдуть до серіалу, як правдоподібні події. Й для того, щоб зрозуміти, як The Weeknd все ж таки поверне Ейбела — пропонуємо подивитися усі відео в хронологічному порядку:

Дивитися тільки на свій страх та ризик (секс, кров, відрізана голова):

Тут наш серіал наближається до жорстокої кульмінації — The Weeknd настільки «роздає» себе всім, що втрачає голову, тож за керування життям знов візьметься Ейбел. Наприкінці цього епізоду він довго вдивляється в пусті вулиці Торонто, розуміючи, що The Weeknd нарешті вмер як образ. Останніми словами співака у цій серії буде: «Час шукати новий». 

Після титрів ми робимо синопсис останньої серії — душа The Weeknd прямує до чистилища під веселі ритми радіостанції Dawn FM.

Епізод 6. Dawn FM та висновки

На початку серії ми бачимо, що Ейбел все ще згадує про розлади, які спричинила популярність. Розуміючи, що з The Weeknd треба прощатися, артист випустить останній присвячений йому альбом — Dawn FM, де продовжить від імені образу сюжетну лінію минулого After Hours. 

Фінальному епізоду — яскраві візуальні рішення, як і заведено у The Weeknd.

Поділимо екран вертикально навпіл й десять хвилин будемо демонструвати події паралельно одна одній. Зліва — як образ The Weeknd потрапляє у чистилище, де грає Dawn FM. Там злодій, народжений від самотності Ейбела, вічно буде очікувати «світла в кінці тунелю», під веселі звуки синтпопу, диско та фанку 80-х. Він розумітиме, що мертвий та застряг у чистилищі, яке ми зобразимо, як автомобільний затор. Так закінчиться історія саме образу The Weeknd — радіоведучий направить його авто до яскравого світла. 

Інша ж сторона екрана буде розповідати про самого Ейбела — він радітиме тому, що його альбом отримав найбільшу оцінку від критиків, які дуже високо оцінили його звучання. Це буде такий собі хеппі-енд — Dawn FM стає найбільш продуманим, мелодійним і показовим проєктом у всій кар’єрі співака.

Проте чи може завершитися серіал так? Ні, авжеж, ніякого простого та логічного фіналу.

Тому наприкінці епізоду з чистилища виривається злий The Weeknd. Цей сезон завершиться у спогадах Тесфає — у маленькій студії в Канаді, де молодий Kin Kane співає під відверто поганий біт з FL Studio. Й у думках підлітка буде лише одне запитання: «Я — ідол чи самозванець?». Фінал, титри, натяки на другий сезон.

Бонус-епізод: інтерв’ю з авторами серіалу

В цьому інтерв’ю ми, як шоураннери, спробуємо затизерити вам другий сезон нашого серіалу. The Weeknd знов заволодіє думками Тесфає та спробує все ж таки втілити свою давню мрію — повернутися до своєї концепції «проти Голлівуду» та зняти The Idol. Зустрівши режисера серіалу «Ейфорія» Сема Левінсона, The Weeknd вирішив підкорити й телевізійних глядачів та зробити зіркою Лілі-Роуз Депп. Сам Ейбел буде намагатися взяти контроль над тілом та вбити The Weeknd остаточно — навіть зможе розповісти про це на інтерв’ю під час промо-кампанії The Idol.

Усі ці події виллються у наступний альбом співака — який, ймовірно, отримає назву After Life. Таким чином, After Hours, Dawn FM та After Life стануть новою Трилогією артиста та відповіддю на запитання, чи зможе остаточно перемогти The Weeknd.

Примітка до сценарію. Звісно, скласти в один довгочит усе творче життя The Weeknd неможливо. Ми навмисно пропустили Daft Punk, пояснення щодо XO, чутки про Анджеліну Джолі та інші видатні пригоди Ейбела. Навмисно, але не за своєю волею — ми просто не домовилися з правовласниками 😝

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...