Реклама

🤡 Поліція Берліна відкрила кримінальне провадження щодо дій Роджера Вотерса

Čytaty latynkoju
youtube.com
🤡 Поліція Берліна відкрила кримінальне провадження щодо дій Роджера Вотерса
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🤡 Поліція Берліна відкрила кримінальне провадження щодо дій Роджера Вотерса
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Поліція Берліна відкрила кримінальне провадження за підозрою в підбурюванні на співзасновника Pink Floyd Роджера Вотерса після концерту в Берліні. На виступі він був одягнений в одяг, що нагадує форму нацистського офіцера. Про це повідомляє Jewish News.

Вотерс був одягнений у довгу шкіряну куртку і рукавички з червоною пов’язкою, схожою на нацистську, із зображенням схрещених молотків замість свастики (що також схоже на символ Hammerskins — неонацистського угруповування), під час свого концерту на Mercedes-Benz Arena 17 травня.

Старший інспектор поліції Мартін Гальвег заявив:

Департамент державної безпеки при Управлінні кримінальної поліції Берліна розпочав кримінальне розслідування за підозрою в підбурюванні людей. Контекст носіння одягу вважається таким, що здатен схвалювати, прославляти або виправдовувати насильницьке і свавільне правління нацистського режиму в спосіб, що порушує гідність жертв і тим самим порушує громадський спокій.

Також він додав, що після завершення слідства справу буде передано до прокуратури Берліна для правової оцінки.

Після концерту Вотерса в Берліні, Міністерство закордонних справ Ізраїлю в Twitter також написало:

Доброго ранку всім, крім Роджера Вотерса, який провів вечір в Берліні (Так, Берлін), оскверняючи пам'ять Анни Франк і шести мільйонів євреїв, вбитих під час Голокосту.

Вотерс також порівняв смерть палестинської журналістки Al Jazeera Ширін Абу Аклех зі смертю Анни Франк, а також використав ім’я Джорджа Флойда.

Що саме відбулося

Під час концерту Вотерс спроєктував ім’я Анни Франк на гігантський екран, поряд з іменами кількох інших сучасних діячів, зокрема Джорджа Флойда та Ширін Абу Аклех.

Франк була єврейською дівчинкою, вбитою під час Голокосту. Її особистий щоденник, написаний під час переховування під час нацистської окупації Нідерландів, став одним з найвідоміших свідчень про Голокост.

Флойд загинув під час затримання поліціянтом у Міннесоті в травні 2020 року. Його смерть викликала хвилю глобальних антирасистських протестів і призвела до створення руху Black Lives Matter.

Абу Аклех, кореспондентка «Аль-Джазіри», була застрелена минулого року під час висвітлення рейду Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) на табір палестинських біженців.

Низка окремих розслідувань, у тому числі The New York Times, The Washington Post та ООН, дійшли висновку, що Абу Аклех була вбита ізраїльськими військами.

Рішення Вотерса асоціювати ім’я Анни Франк з іменем Абу Аклех виявилося спірним, оскільки дехто вважає таке порівняння «антисемітським».

Музикант також відповів на звинувачення. Він схарактеризував критику на свою адресу як частину «обурливої і підлої наклепницької кампанії з метою виставити мене антисемітом, яким я не є, ніколи не був і ніколи не буду».

Вотерс і Україна

Також нагадаємо, що за останній рік Вотерс встиг наговорити багато чого й про війну в Україні, яку розв’язала та веде Росія. Напередодні вторгнення музикант називав інформацію про плани РФ напасти на Україну «нісенітницею». Примітно, що говорив він це для пропагандистського RT.

На питання про воєнні злочини скоєні Росією Вотерс також відповів, що це «західна пропаганда» і він сам є у «списку на знищення, який підтримує український уряд».

Ну і звичайно він відзначив, що «не потрібно було заохочувати» Росію до вторгнення в Україну, «коли вона (РФ) останні 20 років пропонувала» дипломатичні заходи, щоб уникнути «конфлікту».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...