Реклама

🎵 Оголосили офіційний список учасників «Зали слави рок-н-ролу 2023»

Čytaty latynkoju
wallpapercave.com
🎵 Оголосили офіційний список учасників «Зали слави рок-н-ролу 2023»
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🎵 Оголосили офіційний список учасників «Зали слави рок-н-ролу 2023»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Офіційно оголошено список номінантів до «Зали слави рок-н-ролу 2023», серед яких є  Rage Against the Machine, Шеріл Кроу, Віллі Нельсон та інші виконавці, які заслужили право бути включеними до списку. Тим часом такі виконавці, як Iron Maiden, Soundgarden і The White Stripes знову залишилися поза увагою в категорії хард-рок і метал.

Цього року серед номінантів дуже мало важкої музики, а Rage Against the Machine — єдиний гурт, який багато хто міцно асоціює з хард-роком або металом. Такий розвиток подій є частиною свідомого рішення «Залу» розширити визначення рок-музики після того, як його ретельно вивчали під час щорічних відборів протягом багатьох років поспіль.

У «Залі» розглядають рок-музику як «звучання, що рухає молодіжну культуру», вона не прив’язана до визначених жанрів, таким чином, створюючи нові рамки для сприйняття виконавців, таких як Кейт Буш, Шеріл Кроу, Міссі Елліотт.

Не викликає й подиву цьогорічна номінація Кейт Буш. За останній рік вона відчула справді прилив популярності завдяки тому, що її пісня була в одній з ключових сцен «Дивних див».

Проте це не пояснює тенденцію до зневажливого ставлення до геві-металу в цілому. Black Sabbath, Metallica і, після дуже, дуже, дуже довгого часу, Judas Priest — ось і все, що стосується представлення металу у стінах цієї культової будівлі у формі піраміди. Можна легко стверджувати, що геві-метал вплинув на молодіжну культуру таким чином, що ця музика досі визначає ціле десятиліття, протягом якого вона піднялася на вершину, а саме 80-ті роки. Відповідно це робить зневагу до Iron Maiden ще більш кричущою.

Подібне можна сказати і про внесок Soundgarden у гранж, молодіжний культурний рух, який фактично відправив метал 80-х у небуття. Поряд з Pearl Jam та Nirvana (обидва вже є членами Зали слави рок-н-ролу), Soundgarden був одним з основоположників стилю.

Можливо, наступного року хтось із них потрапить до «зали слави». Хоча, якщо це буде Iron Maiden, вокаліст Брюс Дікінсон, можливо, не дуже зрадіє.

У кількох коментарях 2018 року Дікінсон розкритикував «Залу» і заявив, що не хоче мати з ним нічого спільного. Фронтмен Maiden під час сесії запитань і відповідей в рамках розмовного туру, зазначив що його гурт «абсолютно» заслуговує на те, щоб бути увічненим у ньому:

Насправді я вважаю, що «Зал слави рок-н-ролу» — це повна і цілковита нісенітниця, якщо чесно. Ним керує купка святенницьких клятих американців, які не впізнали б рок-н-рол, навіть якби він вдарив їх по обличчю. Їм потрібно … почати пити довбане пиво.

Попри те, що він вважає, що Iron Maiden заслуговують бути в Залі слави, через місяць у 2018 році Дікінсон заявив:

Я дійсно щасливий, що нас там немає, і я ніколи не хотів би там опинитися. Якщо нас коли-небудь приймуть, я відмовлюся - вони, чорт забирай, не будуть тримати там мій труп. Музиці рок-н-ролу не місце в мавзолеї в Клівленді. Це жива, річ що дихає, і якщо ви помістите її в музей, то вона помре.

Ознайомитися з усіма цьогорічними номінантами можна нижче.

Всі номінанти «Залу слави рок-н-ролу 2023»:

Категорія виконавців:

  • Кейт Буш
  • Шерил Кроу
  • Міссі Елліотт
  • Джордж Майкл
  • Віллі Нельсон
  • Rage Against the Machine
  • The Spinners

Премія за музичний вплив:

  • DJ Kool Herc
  • Link Wray

Нагорода за музичну досконалість:

  • Чака Хан
  • Ел Купер
  • Берні Топін

Премія імені Ахмета Ертегюна:

  • Дон Корнеліус

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...