Реклама

🤘🏻 Майдан, Маріуполь та Чорновіл в анімаціному відео культового американського аріш-панк гурту Flogging Molly 

Українські панк мисткині Mad Twins створили анімаційне відео для культового американського аріш-панк гурту Flogging Molly на пісню "Song of Liberty".
Čytaty latynkoju
🤘🏻 Майдан, Маріуполь та Чорновіл в анімаціному відео культового американського аріш-панк гурту Flogging Molly 
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🤘🏻 Майдан, Маріуполь та Чорновіл в анімаціному відео культового американського аріш-панк гурту Flogging Molly 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Українські панк мисткині Mad Twins створили анімаційне відео для культового американського аріш-панк гурту Flogging Molly на пісню "Song of Liberty".

Flogging Molly “Song of Liberty” music video за лінком

Mad Twins – нік сестер близнючок Ольги та Віри Іщук. Сестри працюють в панк-субкультурі, виготовляють 2D анімаційні музичні кліпи та мерч для гуртів (NOFX, Social Distortion, Josh Freese, Jim Lindberg, Batmobile, Nekromantix) З гуртом Flogging Molly Mad Twins дружать вже понад 10 років. Через це спілкування гурт цікавився Україною та хотів там виступити. Усі в гурті народжені в Америці, лише фронтмен вокаліст Дейв Кінг родом з Дубліна. Мати Дейва Кінга тусувалася з музикантами The Dubliners і Джеймсом Джойсом. Дейв поїхав, а Америку нелегалом і спершу співав в метал гурті. Створивши айріш-панк гурт Flogging Molly він сказав – ми заштовхали нашу Ірландську культуру їм в пельку! Мad Twins частенько обговорювали з Дейвом схожість долі Українського та Ірландського народів. Дейв часто підтримував сестер зі сцени коли відбувся Майдан та анексія Криму.

Mad Twins & Dave King

Від початку вторгнення учасники гурту писали та дзвонили Mad Twins, сказали що ніколи більше не поїдуть в Рашу. А в квітні Flogging Molly передали сестрам пісню з нового альбому “Anthem”, з проханням зробити анімаційне відео яке покаже глядачам що коїться зараз в Україні. Пісня була незвичайна! В “Song of Liberty” оспівувались події Пасхального повстання в Дубліні в 1916-му році. Easter rising нагадав мисткиням УНР, проголошення Універсалів та придушення повстання “імперією”. Дейв Кінг пояснив, що до того як учасників Пасхального повстання було розстріляно, ірландське суспільство не було впевнене чого воно хоче. Трагедія Easter Rising стала останнім щаблем бажання незалежності.

В пісні є слова: “Тож наступного разу коли будете попивати пивечко у свому новому зручному кріслі, Не забувайте про чоловіків і жінок що пролили за вас свою кров, Не легковажте їх життям, це єдине життя що вони мали”. Це викликало асоціації з Майданом, дисидентами, визвольними змаганнями, та з меседжем одного блогера – повоєнні покоління пам’ятали кров і ціну, що вони заплатили за свободу і мир. Сучасні покоління вже забули чого це вартувало.

Mad Twins малювали кліп в Чернівцях (місті де вони зросли, а згодом переїхали в Київ) протягом квітня, травня та червня. Сестри розповідають: “Хлопчик в кліпі – символ майбутніх поколінь. Людству довелось пройти першу та другу світові війни, борці за свободу передали новим поколінням символ волі, а далі – все це було кинуто в багно споживання та інфантильності. В частині про Україну ми не зображували війну в хронології подій – це образ того, що є і будуть люди які встануть і підуть, віддадуть свої життя! Тому тут є і Майдан, і Маріуполь, старші і молодші солдати, медики та волонтери. Ми всі допомагаємо Україні встояти як можемо. Американські музиканти та Українські мисткині, об’єдналися, щоб дати голос Українцям, яких варто було чути до початку і після вторгнення. Цього року на концерті гурту, під час виконання “Song of Liberty” ми підняли Український прапор, а поруч хлопець підняв Ірландський. “Я був щасливий бачити ці прапори разом”, – сказав нам Дейв Кінг.”

Запрошуємо вас переглянути кліп, відчути підтримку світу та натхнення на боротьбу!

Образ Маріуполя в кліпі “Song of Liberty”

Flogging Molly “Song of Liberty” music video by Mad Twins

 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...