Реклама

🎧 Що послухати? Добірка з новинок української музики 

Музика у всі часи віддзеркалювала буття суспільства. Вона могла бути насолодою в спокійні часи.
Čytaty latynkoju
🎧 Що послухати? Добірка з новинок української музики 
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🎧 Що послухати? Добірка з новинок української музики 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Музика у всі часи віддзеркалювала буття суспільства. Вона могла бути насолодою в спокійні часи.

Водночас могла бути протестом або ж вираженням людського горя. Втім, музика ніколи не була поза політикою. Послухаймо навіть сучасні українські пісні — про що вони звучать? Спільнота «Українська мова» зібрала для вас шість свіжих треків українських митців, що транслюють сьогоднішні настрої народу і стають його втіхою.

LAUD&SHUMEI — Чорнобривці

Текст до цієї пісні був написаний поетом Миколою Сингаївським. Першим її заспівав Костянтин Огнєвий ще у 1960-му році. На перший погляд, він не вкладав у неї жодних політичних мотивів. Однак сьогодні ця пісня до болю актуальна. У виконанні двох молодих співаків вона навіює сум молодого солдата за своїм домом і батьківським теплом.

Jerry Heil — #МРІЯ

Пісня передає весь жах і біль від вчинених росіянами злочинів. Майже одночасно окупанти завдали удару по нашому Щастю та знищили українську Мрію. Проте співачка, крім жалю та туги за втраченим, вкладає в текст треку ще дещо: в українців є воля, що допоможе їм вистояти та перемогти за будь-яку ціну.

ХАС — Люлі Люлі

Зовсім не заспокійлива колискова, на написання якої спонукала реальна історія наших днів. В одному з українських бомбосховищ поранена мати обійняла свого сина, щоб зігріти. Засинали разом обоє, та прокинувся лише син…

KOLA — Чи разом?

Жаль, тривога, страх і безмежне кохання — все це відчувають українські жінки, чиїх чоловіків відправили сьогодні на фронт відстоювати незалежність і свободу нашої України. І лише сподівання, що вони живі, болісне очікування звістки від коханих супроводжують матерів, коханих, донечок і сестер.

jockii druce — будем снідать

Сатирична пісня про приготування особливої страви українців. Редакція вживати таку їжу не рекомендує, адже можна отруїтися. А от послухати трек можна. Не дарма ж він став трендовим у TikTok.

100лиця — Чорнобрива

Наостанок легка пісня про кохання. Підійде для всіх, хто хоче відірватися від болісних переживань сьогодення, трохи розслабитися і навіть потанцювати. Пісня з атмосферою мирного літа, про яке всі так мріють.

Слухаймо українське, поширюймо його, адже це теж боротьба, хоч і на музичному, культурному фронті.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...