Реклама

🤷🏼‍♀️ Через попит на новий альбом Адель «30» інші виконавці не можуть надрукувати вініл

Čytaty latynkoju
🤷🏼‍♀️ Через попит на новий альбом Адель «30» інші виконавці не можуть надрукувати вініл
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🤷🏼‍♀️ Через попит на новий альбом Адель «30» інші виконавці не можуть надрукувати вініл
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Вініл стає знову популярним — з 2006 року попит на нього постійно збільшувався, а продажі платівок вже перевершують популярність компакт-дисків. Однак у цієї галузі є велика проблема — обмеженість промислової потужності.

Навіть відомі виконавці скаржаться на ці недоліки вінілу й Адель не виняток з цієї ситуації. Як передає Variety, аби новий альбом Адель під назвою «30» вийшов вчасно до релізу, 19 листопада, віддати його на друк довелось більш ніж пів року тому. Крім того, багатьом іншим артистам довелось зменшити тираж своїх платівок, оскільки попит на вініл «30» є таким великим, що майже усі потужності зосередились на нього. Джерела видання зазначають, що наразі вже готово 500 000 платівок.

Читайте також: 🤪 Фанатка зробила тату з назвою улюбленої пісні з помилкою. Гурт змінив назву пісні спеціально для неї 

Більшості виконавців доводиться починати друкувати свій вініл за 7-8 місяців до офіційного релізу, якщо вони хочуть одночасний вихід як фізичних, так і цифрових альбомів. Керівник лейблу Thirty Tigers Девід Масіас зазначає, якщо випустити платівку на три-чотири місяці пізніше після прем’єри на стрімінгах, то попит на вініл зменшиться на до 30-40% від того, що було б, якби зробити це вчасно.

Причиною дефіциту вінілу багато в чому стала пандемія, яка зупинила багато заводів та перервала виробництво. Крім того, ця галузь базується на інфраструктурі, що вже давно є застарілою. Більшість машин, що беруть участь у виробництві, датуються 1970 роками або раніше, і їх обслуговування може бути дуже дорогим. Нові ж машини можуть коштувати до $300 тисяч.

Також проблема полягає у сировині для платівок — з кожним днем її стає все менше, а якість відповідників є досить сумнівною.

Про новий альбом Адель

Наступний альбом виконавиці буде присвячений розлученню Адель. За словами самої співачки цей запис буде «страшною мандрівкою в найнеспокійніший період її життя».

Альбом вже можна попередньо замовити на сайті співачки. Вініл складатиметься з двох платівок чорного кольору за ціною $39.98.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...