Реклама

🎧 Усе, чого хочеться: огляд навушників Logitech G435

Čytaty latynkoju
🎧 Усе, чого хочеться: огляд навушників Logitech G435
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🎧 Усе, чого хочеться: огляд навушників Logitech G435
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Партнер матеріалу — Logitech

Придбати навушники

Сьогодні нам хочеться, щоб кожен девайс, яким ми володіємо, міг виконувати якомога більше задач. По-перше, це просто зручно. По-друге, це екологічно. По-третє, яка-ніяка економія.

Ще буквально кілька років тому універсальність у навушниках була великим компромісом. Якщо ви хотіли мати класні ігрові навушники, то це був би девайс з мікрофоном, що стирчить з корпусу. На вулицю треба брати інші навушники, бажано легкі і з шумопоглинанням. Щоб насолодитися музикою в домашній обстановці, хотілося б якісний звук, а це завжди недешево.

Простіше кажучи, завжди якісь компроміси, ціла купа девайсів і дротів, постійний безлад і жодного комфорту. На щастя, часи змінилися і сьогодні до нас на огляд потрапили навушники, які можуть стати для вас саме тим рішенням, якого ви так давно чекали.

😱 Навушники Logitech G435

У Logitech запевняють — їхня нова модель навушників може задовольнити всі ваші потреби. Принаймні, якщо ви — сучасна молода людина, яка не лише грає в ігри, але й споживає багато іншого контенту. Ми в редакції — саме такі, тож і вирішили перевірити, чи дійсно з Logitech G435 ми отримаємо все, чого нам хочеться від навушників.

Хочеться…

…грати у відеоігри на консолі з класним звуком 🔉

Ледь не перше, що ми зробили, було підключення навушників до наших консолей. Протестувати G435 вдалося на обох найпопулярніших консолях в Україні. На PlayStation 4 грався заступник головреда Стас, а дефіцитна PlayStation 5 стоїть вдома у нашого головреда.

Одразу варто відзначити, що навушники можна підключати не лише по Bluetooth. Вони комплектуються спеціальним радіоприймачем, який схожий на «флешку», і дозволяє підключити девайс до консолі. Річ у тім, що саме радіоканал традиційно використовується у приставках замість Bluetooth, аби уникнути затримки звуку. Тішить, що ці навушники готові до використання з консолями одразу «з коробки».

🎮 PlayStation 4

На PlayStation 4, яка вийшла у далекому 2013, але все ще залишається як у сотнях тисяч домівок, так і на полицях магазинів, особливої роботи над звуком не проводилося. Тож було цікаво, чи можна за допомогою G435 отримати пристойний звук в іграх, навіть за умови, що консоль не робить фокус на цьому аспекті.

— Розпочати я вирішив з класики — Mortal Kombat X. Усі знають цей файтинг завдяки своїм жорстоким сценам і брутальним битвам, однак у грі не забули й про звукове супроводження. Гра стає значно цікавішою, коли чуєш «Get over here!» від Скорпіона ледь не поряд з собою.

Наступним «піддослідним» став The Witcher 3: Wild Hunt. Кожен, хто грав у цю гру, точно скаже, що у «Відьмака» просто фантастичний саундтрек, який повністю розкривається з G435. Крім цього, в навушниках чудово пропрацьовані середні частоти, що дозволяє добре чути діалоги і навіть грати з найбільш атмосферною, польською озвучкою.

Попри те, що PlayStation 4 не дуже фокусується на якості звуку, навушники Logitech G435 дозволяють витягнути з консолі максимум.

🎮 PlayStation 5

З PS5 же ситуація інакша. Для новітнього покоління консолей розробники постаралися і навіть вмонтували виділений звуковий чип під назвою Tempest Engine, який пропонує високу якість звуку, а також ефект 3D Audio, що робить ігровий досвід набагато більш захопливим. Проте, чи впораються навушники за такою доступною ціною з усіма цими наворотами?

— Як виявилося, без проблем. Для тестування я обрав як нові ексклюзиви Sony, які розробляли вже з урахуванням Tempest Engine (на кшталт режисерської версії Death Stranding, Ratchet & Clank, Returnal та інших), так і ігри від сторонніх студій, які не приділяли окремої уваги звуку. 

Хоча в обох випадках навушники впоралися чудово, але справді вони розкриваються лише у свіжих іграх з підтримкою нових технологій. Потужне ревіння Бога-Дракона в Demon’s Souls відчувається всіма фібрами душі — таке враження, ніби знаходишся у IMAX-кінотеатрі.

Мені також видалася нагода порівняти G435 з навушниками Sony Pulse 3D, які є офіційним аксесуаром до PS5. Logitech G435 коштують дешевше, але жодним чином не поступаються в якості звуку гарнітурі Sony. При цьому, з точки зору комфорту G435 знаходяться на рівень вище: з моєї голови Sony постійно спадають, якщо я міняю позу сидіння, тоді як Logitech сіли чудово, і за кілька годин тестування я навіть забув про те, що вони в мене на голові. Це дуже важливо, якщо у вас голова невеликого розміру.

…катати в доту, і щоб було добре чутно тіммейтів 💪🏻

Якщо ви активно граєте по мережі, то на перший план виходить якість зв’язку з братами та сестрами за зброєю. Навушники Logitech мають вбудовані мікрофони з подвійним формуванням променя, що дозволяє суттєво знизити фоновий шум. Про те, як це працює на практиці, розповідає Влада, керівниця комерційного відділу Na chasi, хлопець котрої — активний дотер.

Отримавши навушники на тест, я одразу вирішила дати їх увечері своєму хлопцеві, який любить прийти після роботи додому та зіграти катку в Dota 2. До того ж я часто чую від нього, як він засмучується через програші, особливо, коли вони стаються, якщо перервалося підключення навушників, і він не почув тіммейтів.

До відсутності дротів він поставився з недовірою: все ж у доті велике значення має мінімальна затримка, але ці навушники приємно його здивували. Ну, а для мене відсутність дротів — це плюс, бо хлопець не зачепиться за них та не перекине скляну або пляшку з водою просто на ноутбук (таке вже було, на жаль).

Щодо звуку, то він був чистим та без шумів. Репліки героїв звучали для нього по-новому, а голоси тіммейтів були яскраво виражені на фоні звуків гри. Іноді навіть здавалося, що навушники приглушують крик тіммейтів, щоб не травмувати слух гравця, тобто увесь час тримався на комфортному рівні для слуху. З голови навушники не спадали, а тканина — була приємна на дотик і не давить на вуха, що важливо, бо матчі можуть тривати довго.

…слухати музику і подкасти 🎧

Навіть коли гра закінчується, з класним звуком розлучатися не хочеться. Як себе поводять навушники у неігрових ситуаціях, також перевірили Влада та Стас.


Дуже люблю музику і не зосереджуюся на одному жанрі. Спектр моїх уподобань починається з класики і закінчується блек-фюнреал-дез-пост-хардкор-металом з цілим розсипом різних жанрів посередині. У цього є зворотний бік: підібрати нормальні навушники досить складно, тому доводиться користуватися одразу декількома моделями, в залежності від потреби та жанру. В середньому я слухаю музику щонайменше три години на день, а то і більше.

За тиждень тестування мені довелося послухати майже все з мого спектру. З різними жанрами навушники впоралися по-різному.

  • Класика: дуже добре, чутно навіть дихання піаніста під час запису чи скрип стільця скрипаля, дуже деталізований звук;
  • Рок: досить збалансоване звучання; немає відчуття, що у треку переважає вокал, ударні чи гітара — все звучить рівно;
  • Джаз: навушники підкреслюють ті самі проникливі ноти, що створюють «лампову атмосферу»;
  • Метал: навіть важка музика є достатньо деталізованою.

У цілому, звучання можна охарактеризувати як збалансоване, з фокусом на середні частоти, що не дивно через спеціалізацію навушників. Авжеж, для музики можна знайти рішення кращі, але це буде зовсім інший ціновий сегмент. Logitech G435, тим не менш, забезпечать комфортне прослуховування для абсолютної більшості людей

— Подкасти — це мій улюблений спосіб провести час у дорозі на роботу, під час прогулянок осіннім Києвом або хатніх справ вдома з користю. Якщо раніше я часто включала серіали або залипала у соцмережі, то зараз надаю перевагу подкастам.

Наприклад, під час тесту навушників я слухала випуск подкасту «Інше інтерв’ю» з ONUKA. Мені було комфортно у навушниках в метро, бо вони бездротові та не сковують мої рухи, що дуже важливо під час активного стилю життя. Попри відсутність активного шумодаву, було добре чутно чула голоси гостей та ведучого.

До того ж з навушниками я можу йти містом ввечері, слухати улюблений подкаст, проте у будь-який момент підключитися до зуму з клієнтом, якщо з’являється необхідність (і так це буває часто). Тож більше ніколи не буде ситуації, коли мене не почує хтось у зумколі або я когось.

А ще навушники у синьо-малиновому дизайні підходять під мій гардероб, додаючи яскравого акценту та створюючи чудовий настрій похмурої осені.

…носити навушники як вдома, так і на вулиці 💃🏻

Коли виходиш в навушниках «у люди», головним фактором стає їхній зовнішній вигляд. Дизайн Logitech G435 — яскравий та виразний, але не кричуще строкатий, а впевнено стильний. На вибір доступно три кольори: чорний з жовтим акцентом, синьо-малиновий та кремово-бузковий. Дизайн не повторює жодних гендерних чи вікових стереотипів, і це дозволить обирати колір на свій смак та не звертати уваги на те, що подумають навколишня публіка. Ще один плюс — завдяки реалізації мікрофонів усередині корпусу, навушники не мають штанги, що зіпсувала б їхній зовнішній вигляд.

Ще одним беззаперечним плюсом навушників буде їхня легкість — вага G435 складає лише 165 грамів. Пристрій ледь відчувається на голові навіть після кількох годин носіння. Через відсутність активного шумозаглушення навряд чи ці навушники варто брати з собою в літак, але з усіма іншими ситуаціями в зовнішньому світі вони точно впораються.

🔋 Час роботи

У бездротових навушниках все чудово, поки вони працюють. А коли сідає батарейка, то користуватися ними не вийде — тим більше, з цією моделлю, в якій дротове підключення взагалі неможливе. Тому на перший план виходить здатність навушників працювати довго на одному заряді.

Виробник заявляє про 18 годин безперервної роботи від одного заряду, але це абстракція. Якщо ж казати про використання на практиці, то ми мали три пари повністю заряджених навушників для тестування у різних сценаріях, про які розповідали вище. Нікому з нас не вдалося за тиждень посадити навушники в нуль.

Тож без улюблених розваг через відсутність заряду ви точно не залишитеся.

😉 Продовжуй грати

Ми точно зрозуміли — маленька мрія про одні навушники для всього нарешті здійсненна. З Logitech G435 ви не йдете на жоден компроміс та отримуєте все: чудовий звук, оптимізований для ігор, а також у музиці та подкастах, відмінна якість спілкування через вбудовані мікрофони, яскравий та стильний дизайн для виходу на вулицю. І все це — за дуже помірний цінник.

Окремо варто зазначити, що Logitech G435 — вуглецево нейтральна гарнітура, і це підтверджено відповідною сертифікацією. Самі навушники виготовлені з використанням вторинної сировини, а деревина для картонного паковання походить з лісів, сертифікованих FSC (ініціативи, що просуває раціональне використання деревини).

Придбати Logitech G435 можна вже зараз за посиланням.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...