Реклама

🎶 Вже онлайн: слухаємо першу українську увертюру, що була створена до Дня Незалежності України

Учора, 19 серпня, відбулася церемонія нагородження лауреатів композиторського конкурсу «Українська концертна увертюра».
Čytaty latynkoju
🎶 Вже онлайн: слухаємо першу українську увертюру, що була створена до Дня Незалежності України
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🎶 Вже онлайн: слухаємо першу українську увертюру, що була створена до Дня Незалежності України
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Учора, 19 серпня, відбулася церемонія нагородження лауреатів композиторського конкурсу «Українська концертна увертюра».

Понад 140 музикантів на одній сцені, мальовнича локація та магія класичної музики – таким був грандіозний концерт-фінал композиторського конкурсу «Українська концертна увертюра» від благодійного фонду «Відкрита музика міста», який зібрав кілька тисяч глядачів на подвір’ї Національного музею історії України.

Фотограф – Дарья Шрамко, Инна Рахуба

Фотограф – Дарья Шрамко, Инна Рахуба

Апогеєм конкурсу, що стартував наприкінці 2020 року спеціально до 30-річчя Незалежності України, стало урочисте нагородження трійки лауреатів та прем’єра їхніх увертюр у виконанні Національного симфонічного оркестру під орудою диригента Володимира Сіренка. А у фіналі святкового концерту пролунав гімн України у виконанні капели «ДУМКА». Це було незабутнє видовище, яке гості ще довго обговорювали після завершення церемонії.

Нагадаємо, за результатами анонімного голосування журі третє місце посів Олександр Шимко («Увертюра піднесення»), друге – Володимир Рунчак («Україна – назавжди»), а перемогу отримав Богдан Кривопуст із твором «Українська увертюра», який став новим музичним символом країни. Слухайте, як звучить сучасна концертна увертюра!

«Радий, що написав твір, який, сподіваюся, буде виконуватися й надихати людей. Щасливий, що моя увертюра була позитивно прийнята музикантами та членами журі. Мені дуже приємно бути серед конкурсантів та номінантів, адже я впевнений, що кожна із 35 конкурсних партитур написана серцем і заслуговує на виконання як в Україні, так і за її межами», – коментує свою перемогу Богдан Кривопуст.

Фотограф – Дарья Шрамко, Инна Рахуба

Фотограф – Дарья Шрамко, Инна Рахуба

Богдан Кривопуст був стипендіатом Міністерства культури Польщі (Gaude Polonia), а за роки навчання став лауреатом міжнародних конкурсів. Із 2000 року є членом НСКУ. Лауреат премій Л.Ревуцького (2005) та Б. Лятошинського (2016). Твори композитора виконують і в Україні, й за кордоном, зокрема пролунали на міжнародних фестивалях «Київ Мьюзік Фест» та «Музичні прем’єри сезону» у виконанні найкращих українських колективів.

Трансляція концерту відбудеться на телеканалі КУЛЬТУРА 23 серпня о 14:45.

Детальніше про конкурс та його учасників ви можете дізнатися на сайті: openmusic.city

Слідкуйте за концертами від БФ «Відкрита музика міста» у соцмережах: FacebookInstagram 

Організатор конкурсу: 

Благодійний фонд «Відкрита музика міста» – проєкт, на меті якого популяризація класичної музики, підвищення музичної освіти громадян та формування свідомого суспільства за допомогою культурних ініціатив. І вже 4 сезони поспіль радує киян концертами класичної музики.

Автор ідеї конкурсу: 

Національний симфонічний оркестр України – двічі номінант на Grammy та один із найвидатніших симфонічних оркестрів у Східній Європі з майже сторічною історією. За роки незалежності України успішно гастролював Європою, США та іншими країнами світу. Художній керівник і головний диригент оркестру – Володимир Сіренко, народний артист України.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...