Реклама

💫 В Україні створили лабораторію експериментальної опери

Засновниками є композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко, які раніше працювали з Nova Opera
Čytaty latynkoju
💫 В Україні створили лабораторію експериментальної опери
  1. Головна
  2. Музика
  3. 💫 В Україні створили лабораторію експериментальної опери
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Засновниками є композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко, які раніше працювали з Nova Opera

Opera Aperta (“відкритий твір” за Умберто Еко) – це лабораторія сучасної опери, створена українськими композиторами Романом Григорівим та Іллєю Разумейко. Метою лабораторії є створення в Києві сучасного оперного театру, який буде функціонувати як мультидисциплінарний майданчик для сучасної та барокової опери, танцювального театру та експериментальних сценічних жанрів.

Вже цієї осені лабораторія представить Opera Lingua – інтердисциплінарну оперу, присвячену феномену мови, дія якої розгортається в просторі Національної бібліотеки ім. Вернадського. Цього року також планують почати формувати коло меценатів лабораторії. А в майбутньому – побудувати перший сучасний оперний театр в Києві.

Роман Григорів та Ілля Разумейко працюють разом з 2007 року. З 2015 по 2020 рік працювали з формацією NOVA OPERA в якості композиторів, драматургів, перформерів та музично-артистичних керівників.

За цей час створили низку синтетичних музично-театральних творів, серед яких сонОпера «непрОсті» з Тарасом Прохаськом, trap-опера Wozzeck з поетом Юрієм Іздриком, опера-антиутопія GAZ (реж. Вірляна Ткач), археологічна опера CHORNOBYLDORF та біблійну трилогію з Владом Троїцьким.

Продюсерка проєкту – Ольга Дятел. Організаційний партнер агенція proto produkcia.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...