Реклама

🤘🏻 На Шпіцбергені побудують «Сховище судного дня» для музики

Čytaty latynkoju
uk.wikipedia.org
🤘🏻 На Шпіцбергені побудують «Сховище судного дня» для музики
  1. Головна
  2. Музика
  3. 🤘🏻 На Шпіцбергені побудують «Сховище судного дня» для музики
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

На полярному архіпелазі Шпіцберген до 2022 року побудують «Сховище судного дня» для музичних творів на випадок глобальних катаклізмів.

Це буде будівля, розташована під снігом і скелею на глибині тисячі футів — приблизно 304 метри. Для зберігання та архівування музики фахівці використовують спеціальні технології — бінарне кодування та QR-коди високої щільності, записані на міцну оптичну плівку.

Очікується, що сховище зберігатиме музичні записи протягом тисячі років. Спочатку планують зберігти музичні стилі народів світу, а потім до сховища потраплять інші жанри. Країни зможуть пропонувати композиції, які треба зберегти для нащадків.

Також згодом обіцяють додати можливість користувачам обирати, які пісні варто помістити у «Сховище судного дня».

Читайте також: 😱 «Балдьожні пісеньки»: Кріс Айзек — Wicked Game

Про сховище

У 2008 році на Шпіцбергені вже створили всесвітнє сховище насіння основних сільськогосподарських культур світу. Тунель з ними знаходиться на глибині 130 метрів. Також минулого року Github тут сховав свої програмні коди на випадок кінця світу.

Це вважається одним з найбезпечніших місць у світі завдяки своєму геополітичному розташуванню та захищеності від стихійних лих.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...