Реклама

😱 «Балдьожні пісеньки»: Кріс Айзек — Wicked Game

«Балдьожні пісеньки» — це нова непостійна мінірубрика, де можна дізнатись походження та різноманітні цікаві факти культових або ж просто цікавих пісень. Цього разу ми розповідаємо про Wicked Game Кріса Айзека — як він написав пісню за рекордно короткий період та чекав майже два роки, доки світ її визнає.
Čytaty latynkoju
wallpapercave.com
😱 «Балдьожні пісеньки»: Кріс Айзек — Wicked Game
  1. Головна
  2. Музика
  3. 😱 «Балдьожні пісеньки»: Кріс Айзек — Wicked Game
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
«Балдьожні пісеньки» — це нова непостійна мінірубрика, де можна дізнатись походження та різноманітні цікаві факти культових або ж просто цікавих пісень. Цього разу ми розповідаємо про Wicked Game Кріса Айзека — як він написав пісню за рекордно короткий період та чекав майже два роки, доки світ її визнає.

«О, десь я чув цю пісню» — зазвичай така реакція буває у людей, коли до них доноситься мотив Wicked Game Кріса Айзека. На цю пісню є неймовірна кількість кавер-версій, а оригінал звучав у багатьох фільмах, серіалах та навіть рекламних роликах.

Небагатьом відомо, що пісня, бувши написаною за неймовірно короткий період, чекала впродовж довгого часу на те, щоб стати всесвітньо відомим хітом.

🎶 Історія написання

Лейтмотивом ледь не усіх пісень Кріса Айзека завжди були кохання, дівчата та знову кохання, тільки вже нерозділене. Wicked Game, одночасно похмура й романтична, стала квінтесенцією творчості артиста.

Надихнув Айзека на написання цієї пісні лишень один пізній телефонний дзвінок. За його словами, тієї ночі йому подзвонила подруга. Вона запропонувала йому «поговорити». Втім у цьому випадку «поговорити» було лише евфемізмом, бо вона пропонувала йому так поговорити, «щоб потім він не міг стояти на ногах». Якщо говорити без загадок, то вона запропонувала йому зайнятись сексом. Айзек, як справжній джентльмен, не став відмовляти дамі та погодився.

Втім, майже відразу він пожалкував про своє рішення. Щойно повісивши трубку, він сказав:

О, боже, від неї буде купа неприємностей. Від неї завжди були неприємності. Вона як дика кішка. Мені кінець, але я це зроблю

Втім, саме ці переживання й надихнули його на створення Wicked Game. Буквально менш ніж за годину артист написав текст та основний мотив для пісні.

Коли та сама дівчина приїхала до нього, пісня вже була готова. Він був так сильно захоплений нею, що зовсім забув про свою нічну гостю.

Текст розповідає історію кохання, яке може розбити серце, чого головний герой всіляко намагається уникнути. Кріс Айзек записував пісню без навушників, аби створити необхідний ефект «затягнутості» вокалу. Також варто згадати про гітарну партію — її написав гітарист, якого після того, як пісня стала відомою, так і стали називати: Джеймс «Wicked Game» Вілсі.

Wicked Game вийшла на третьому альбомі музиканта Heart Shaped World, який побачив світ у 1989 році. Крісу Айзеку ледь вдалось записати цю платівку, бо зазвичай на його пісні ніхто не звертав уваги, що позначалося й на прибутках артиста. Аби трек попав у ротації Айзеку, довелось чекати майже два роки, а допоміг з цим культовий режисер Девід Лінч.

😎 Успіх пісні

Можливо Wicked Game так би й залишилась непочутою, якби не Девід Лінч. Він використав її у якості саундтреку для свого нового фільму «Дикі серцем» (англ. Wild At Heart), де головні ролі зіграли Ніколас Кейдж та Лора Дерн. Вже потім цей фільм здобуде Золоту пальмову гілку 43-го Каннського кінофестивалю 1990 року.

Варто зазначити, що насправді Девід Лінч на той момент слідкував за творчістю Кріса Айзека протягом певного часу. Він використовував його пісні Gone Ridin та Livin ‘For Your Lover у своєму фільмі «Синій оксамит» (англ. Blue Velvet).

Музикант навіть знімався в одному з фільмів режисера — Кріс Айзек зіграв роль спеціального агента Честера «Чета» Дезмонда у стрічці «Твін Пікс: Вогню, іди зі мною» (англ. Twin Peaks: Fire Walk With Me).

Кріс Айзек у ролі спеціального агента

Вже після успіху фільму «Дикі серцем» пісню почали транслювати на радіо. Особливо Wicked Game припала до душі керівнику великої радіостанції у місті Атланта, який був поціновувачем мистецтва Девіда Лінча. На радіо активно ставили пісню до ефіру, що й популяризувало її.

Майже за два роки з виходу пісні її нарешті широко визнали — вона потрапила до Billboard Hot 100 та UK Singles Chart. Вже потім її можна буде почути у стрічках «Сім’янин» і «Чудова афера», серіалах «Район Беверлі-Гіллз», «Друзі» і «Менталіст», багатьох рекламних роликах, серед яких було навіть відео Jaguar.

😲 Цікавий факт

Насправді у пісні є два офіційних кліпи. Перший зняв Девід Лінч. Це була компіляція різноманітних кадрів з фільму «Дикі серцем».

А ось другий став по-справжньому культовим. Зняв його фотограф та відеограф Герберт Рітц, відомий завдяки своїм фотосесіям з Мадонною, Сінді Кроуфорд, Наомі Кемпбелл та іншими.

У його версії відео з Крісом Айзеком можна побачити модель Хелену Крістенсен. У кліпі вона спокушає артиста на пляжі й поступово роздягається. Попри свій простий сюжет, згодом відео отримає три статуетки MTV Video Music Awards, а сам кліп вважатимуть однією з найкращих робіт фотографа.

***

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...