Реклама

🔎 Where is Kate? — у мережі набирає обертів конспірологія навколо Кейт Міддлтон та її здоров'я

Čytaty latynkoju
youtube.com
🔎 Where is Kate? — у мережі набирає обертів конспірологія навколо Кейт Міддлтон та її здоров'я
  1. Головна
  2. Історії
  3. 🔎 Where is Kate? — у мережі набирає обертів конспірологія навколо Кейт Міддлтон та її здоров'я
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Останнім часом вам, мабуть, доводилося зустріти у мережі доволі дивні дописи стосовно Кейт Міддлтон, або ж Кетрін, принцеса Уельської, дружини спадкоємця британського престолу Вільяма, принца Уельського.

Загалом користувачів доволі сильно заінтригувала відсутність представниці британської королівської сім’ї на публіці ще з Різдва, коли вона зі своїм чоловіком та дітьми відвідала церковну службу. Питання «Де Кейт?» (Where is Kate?) стало однією із вірусних тем для обговорення у соцмережах та звісно, що й не обходиться й без конспірологічних теорій.

«Де Кейт?» та відповідь у січні

Ще 17 січня у Кенсінгтонському палаці надали здавалося б конкретну відповідь на питання про те, куди поділася Кетрін. У офіційній заяві було оголошено, що принцеса Уельська була госпіталізована до лондонської клініки для проведення «абдомінальної хірургії» (хірургічне лікування захворювань і травм органів і стінок черевної порожнини).

Відзначалося, що Кетрін проведе у клініці до двох тижнів та після цього продовжить лікування вдома. Також повідомлялося, що повернутися до своїх обов’язків вона має до кінця Великодня. Тоді також не було надано жодних деталей стосовно стану здоров’я Кетрін та було доволі сухо відзначено:

Принцеса Уельська цінує інтерес, який викличе ця заява. Вона сподівається, що громадськість зрозуміє її бажання зберегти якомога більше нормального життя для своїх дітей, а також її бажання, щоб її особиста медична інформація залишалася приватною.

Окрім цього нам пообіцяли надавати оновлення, «коли з’явиться важлива нова інформація, якою можна буде поділитися». Таким чином громадськості дали зрозуміти, що наразі королівська родина не готова давати жодні розлогі коментарі та отримувати запитання.

Водночас 29 січня з’явилося повідомлення, що Кетрін повернулася додому до Віндзору, де проведе залишок часу, який їй потрібен для відновлення після операції.

View post on Instagram
 

«Важлива нова інформація» — відсутня

Однак із 17 січня жодної «важливої нової інформації» окрім повідомлення про повернення додому з офіційних джерел королівської родини не надходило.

Загалом до цього моменту багатьох не надто хвилювало питання відсутності Кетрін, доки наприкінці лютого принц Вільям не вирішив скасувати свої відвідини церковної служби у Віндзорському замку на честь свого хрещеного батька, короля Греції Костянтина II, який помер минулого року.

Тоді згідно з офіційною заявою відсутність принца була аргументована «особистою справою».

Звісно, що за відсутності офіційних «важливих новин» у соцмережах з’явилося доволі багато спекуляцій стосовно Кетрін та її відсутності. Не дивно, що люди в першу чергу почали створювати меми навколо теми відсутності принцеси. Хтось припустив, що вона взяла відпустку, щоб відвідати сумнозвісний захід присвячений Віллі Вонці у Шотландії після чого загубилася там.

Хтось просто припускає, чи не втекла принцеса від британської королівської родини, а інші на основі цього навіть припускають, що Кейт Міддлтон і є загадковим художником Бенксі, оскільки жодних нових його робіт після її зникнення не з’явилося.

Однак звісно, що окрім мемів та жартів користувачі висловлювали занепокоєння, що операція Кетрін була, можливо, невдалою та її відсутність продиктована ускладненнями після цього.

Перші фото принцеси після операції та «курси з фотошопу»

4 березня, через майже два місяці після операції з’явилися перші фото Кетрін, якими поділилося видання TMZ. Здавалося б, це мало заспокоїти публіку та відкинути усі чутки стосовно можливих ускладнень після операції, яких могла зазнати принцеса.

На зображенні можна побачити, що Кетрін їде на пасажирському сидінні автівки разом зі своєю матір’ю за кермом. Однак цього для громадськості виявилося недостатньо й усе стало навіть гірше.

Публіку зацікавили сонцезахисні окуляри на Кетрін та її обличчя з м’яким нейтральним виразом у тіні. Хтось просто не вірить, що на фото дійсно принцеса.

Можна побачити й такі пости як нижче, де «спостережливі» користувачі Twitter (X) бачать у машини 5 колесо та відзначають, що фото не справжнє. Хоча цілком можливо, що на фото не 5 колесо, а якийсь сміттєвий бак на задньому плані.

Хтось намагається простежити за доволі зернистим фото деталі зовнішності Кетрін та відзначає, що на фото поширеному TMZ відсутні родимки характерні для принцеси та помітна інша форма носа.

Новим витком для спекуляцій стосовно «загадкового» зникнення Кетрін стало фото, яке вона поширила на День матері у Twitter (X) від її спільного облікового запису з принцом Вільямом.

 

На фото доволі помітні сліди редагування, з якими детально можна ознайомитися у матеріалі від BBC, яке також запросило експертів для аналізу фото, які відзначили, що воно містить явні сліди редагування. Однак вони також відзначили, що воно не містить жодних слідів використання генеративного ШІ, як деякі користувачі почали припускати.

Водночас щодо використання ШІ дав коментар Том Воррен із The Verge, який відзначив, що згідно з метаданими фото його було оброблено у Photoshop версії 2022 року, у якому ще не було функцій з генеративним ШІ.

У BBC, яке ми цитували вище, також відзначено, що перша версія фото була збережена 8 березня, а остаточна вранці 9 березня перед його публікацією 10-го числа.

Водночас на спільній сторінці принца Вільяма та принцеси Кетрін у Twitter (X) з’явився допис від імені останньої, у якому вона визнала, що фото дійсно було відредаговане. Щодо поганої якості редагування, то вся вина на цьому лежить на самій Кейт, адже «як і багато фотографів-аматорів, я час від часу експериментую з редагуванням». Вона також перепросила за «плутанину, яку спричинила сімейна фотографія».

Водночас за словами BBC, у Кенсінгтонському палаці відзначили, що не будуть випускати оригінальну версію фотографії без редагування. Звісно, що після цього комусь навіть вдалося знайти оригінальне фото з обличчям Кетрін з обкладинки Vogue, яке підходить до поширеного фото з її дітьми на День матері.

Загалом наразі це остання подія у довгому ланцюжку мемів та іноді злих жартів стосовно відсутності  принцеси Кетрін у публічному просторі з моменту операції. Як дехто відзначив, що, можливо, цей час вона проводила за вивченням графічного дизайну і хотіла поділитися своїми першими успіхами на День матері, але отримала лише велику порцію критики.

Комусь здається, що для розв’язання проблеми зі зникненням Кейт Міддлтон взагалі варто підключити важку артилерію.

Чи є взагалі підґрунтя для конспірології?

Загалом серед усієї метушні, яка піднялася у соцмережах навколо «зникнення» Кейт Міддлтон варто пам’ятати одну просту річ — усе відбувається саме так, як повідомляли у Кенсінгтонському палаці ще на самому початку.

Кетрін провели операцію, після якої вона через два тижні 29 січня повернулася додому і з того часу проходить реабілітацію. До того ж відзначалося, що жодних офіційних публічних появ принцеси не варто очікувати до кінця Великодня, адже їй потрібен час для одужання та щоб набратися сил.

Загалом із чисто людського боку можна зрозуміти Кейт Міддлтон, яка завжди останні роки знаходиться у центрі уваги преси, медіа та журналістів як одна з головних представниць королівської родини. Звісно, що кожен іноді хотів би відпочити від цієї метушні хоча б у процесі відновлення після операції. Однак здавалося, коли це можна зробити публіка відчула її відсутність з якої й роздулася велика драма про «загадкове зникнення» Кейт Міддлтон.

Хоча можна просто зачекати до Великодня і тоді уже власне й дізнатися, що відбулося, або ж відбувається з Кетрін, принцесою Уельською.

Оновлено: у Кейт Міддлтон діагностували рак

22 березня неочікувано вийшло відео від Кейт Міддлтон. В ньому принцеса повідомила, що онкологічне захворювання було виявлено під час тестів, зроблених після операції на черевній порожнині, яку вона перенесла у січні. Тип раку Кейт не назвала.

Принцеса Уельська додала, що розпочала лікування і проходить «курс превентивної хіміотерапії». Наразі Кетрін планує зосередитись на лікуванні та повернутись до виконання державних справ, коли це дозволить її стан здоровʼя.

Вона також прокоментувала теорії навколо свого місцеперебування.

Як ви можете собі уявити, це зайняло час. Мені знадобився час, щоб оговтатися після серйозної операції, щоб почати лікування. Але, найголовніше, нам знадобився час, щоб пояснити все Джорджу, Шарлотті та Луї так, як їм це зручно, і запевнити їх, що зі мною все буде добре.

Кейт Міддлтон

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...