Реклама

⚡ CFTC подала позов проти Binance та Чанпена Чжао

Čytaty latynkoju
⚡ CFTC подала позов проти Binance та Чанпена Чжао
  1. Головна
  2. Крипто
  3. ⚡ CFTC подала позов проти Binance та Чанпена Чжао
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами США (CFTC) подала позов проти криптобіржі та її генерального директора. Регулятор стверджує, що Binance порушила правила торгівлі деривативами, оскільки криптобіржа не зареєструвалася у регулятора «належним чином».

Згідно з позовом, поданим CFTC до федерального суду Чикаго, Binance пропонувала торгівлю деривативами громадянам США з липня 2019 року попри обмеження для американських користувачів. Таким чином криптобіржа та її керівники навмисно порушили законодавство США.

Претензії стосуються передусім американського підрозділу Binance.US: повідомляється, що керівництво криптобіржі ще у 2018 році обговорювало «стратегію щодо США» та способи дотримання вимог американських регуляторів. У позові також стверджується, що Binance знала про нормативні вимоги США, але свідомо ігнорувала їх, приймаючи «стратегічні рішення для ухилення від федеральних законів».

Комісія дослідила і сервіси Binance, зокрема її програму VIP, котра окрім заохочення використання VPN для доступу з усього світу, надавала користувачам незаконні переваги, такі як «швидке повідомлення» про будь-який запит правоохоронних органів щодо їхнього облікового запису.

На думку представників CFTC, «Чжао хотів, щоб американські клієнти, включаючи VIP-клієнтів, здійснювали операції на Binance, тому що Binance вигідно утримувати таких цих клієнтів», — йдеться у позові.

Позов містить і особисті претензії убік гендиректора криптобіржі. CFTC стверджує, що Чанпен Чжао володіє і контролює кількома суб’єктами, які працюють на платформі Binance як «загальне підприємство». За даними Комісії, Чжао особисто керував не лише загальним бізнесом криптобіржі, але й брав безпосередню участь у незначних справах компанії, включаючи, зокрема, рішення щодо вибору меблів у офіс Binance.

Примітно, що представники Комісії отримали доступ до телефону гендиректора, оскільки у позові неодноразово приводяться приклади листування, а також йдеться про те, що Чжао та його колеги спілкуються через зашифрований месенджер з функцією автовидалення.


Регулятор підкреслив, що він буде вимагати вилучення будь-якого торгового прибутку, зарплат, комісій, кредитів або зборів, отриманих від їхніх імовірно неправомірних дій, а також сплати штрафів для врегулювання суперечки.

😉 Про біржу

Binance — найбільша у світі біржа цифрових активів за обсягом торгів і провідний світовий постачальник інфраструктурних рішень для індустрії блокчейну та криптовалют, що надає користувачам широкий вибір фінансових продуктів.

Сьогодні Binance — це швидкозростаюча бізнес-екосистема, яку експерти порівнюють з Google та Amazon. Екосистема Binance включає в себе торгові майданчики, навчальний та дослідницький центри, некомерційний благодійний фонд, інкубаційні програми та багато іншого.

Скористатись послугами біржі можна за посиланням. Також можна детально ознайомитись з Binance у нашому огляді.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...