Реклама

✨ Блокчейн тижневик ProBit Bits — від 23 вересня 2022 р.

Пропонуємо вашій увазі дайджест цікавих подій крипто індустрії у світі 🌍
Čytaty latynkoju
✨ Блокчейн тижневик ProBit Bits — від 23 вересня 2022 р.
  1. Головна
  2. Крипто
  3. ✨ Блокчейн тижневик ProBit Bits — від 23 вересня 2022 р.
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Пропонуємо вашій увазі дайджест цікавих подій крипто індустрії у світі 🌍

У нас є для вас кілька чудових оновлень за минулий тиждень. 🙌 Довгоочікуване оновлення Ethereum – The Merge – залишилося в минулому, Білий дім заявив про готовність регулювати криптовалюту, а обвинувачений у першій справі про інсайдерську торгівлю на ринках криптовалюти визнав свою провину.

Злиття Ethereum відбулося без проблем

Історична подія відбулася минулого тижня. Довгоочікуване оновлення Злиття (Merge) відбулося в мережі Ethereum за розкладом. Хоча більшість бірж призупинили депозити та зняття всіх активів, пов’язаних з Ethereum, до оновлення, транзакції відновилися після переходу від підтвердження роботи (PoW) до підтвердження частки (PoS) — без збоїв.

Деякі альтернативи PoW, які раніше пропонувалися для розміщення переміщених майнерів після переходу, зазнали деяких змін. Хешрейт Ethereum Classic (ETC) зріс до 92,48TH/s зі зростанням за 24 години на 55,17%; RavenCoin (RVN) до 10,092TH/с (+35,463%/24 год); і Conflux (CFX) досяг 1,6158 TH/s (+55,74%/24 год).

Хоча останній блок PoW Ethereum був видобутий F2pool, винагорода за перший блок PoS (висота 15537394) у розмірі 45,03 ETH коштувала понад 72 000 доларів США за поточною ціною.

Деякі з помітних подій після переходу включають найбільшу у світі біржу фінансових деривативів CME Group, яка оголосила про запуск опціонів на ф’ючерси на Ether. Торгова крипто платформа ф’ючерсами Coinglass повідомляє, що після Злиття безстрокова ставка фінансування ETH-USDT на Binance впала з -0,5% до приблизно -0,24%. Наступною зупинкою для Ethereum має стати оновлення Shanghai серед деяких інших потенційних оновлень.

Білий дім робить перший крок у регулюванні криптовалют

Минулого тижня Білий дім опублікував свою першу в історії модель щодо того, як має виглядати регулювання криптовалюти. Вона базується на виконавчому указі, виданому в березні, в якому президент Джо Байден закликав федеральні агентства вивчити ризики та переваги криптовалют і опублікувати офіційні звіти про свої висновки.

Серед іншого, присутнє прагне боротися з незаконним фінансуванням шляхом пом’якшення криптовалютних ризиків за допомогою регулювання, нагляду та дій правоохоронних органів. Один із варіантів, який розглядається, полягає в тому, чи розгляне президент США звернення до Конгресу з проханням «внести зміни до Закону про банківську таємницю, законів про заборону неліцензійних переказів грошей і законів, які стосуються постачальників послуг цифрових активів, включаючи біржі цифрових активів і платформи невзаємозамінних токенів (NFT).»

Крім того, у рамках зусиль із моніторингу сектору цифрових активів і пов’язаних із ним ризиків незаконного фінансування, у структурі зазначено, що Міністерство фінансів США завершить оцінку ризику незаконного фінансування щодо децентралізованих фінансів (DeFi) до кінця лютого 2023 року та оцінку NFT до липня 2023 року.

Odyssey від Starbucks

Starbucks їздить на NFT потязі

Говорячи про NFT, транснаціональна мережа кав’ярень Starbucks, минулого тижня вивела інтеграцію NFT у свою програму лояльності на інший рівень. Вона представила Starbucks Odyssey як програму на основі технології Web3, яка пропонує винагороди клієнтам і співробітникам у Сполучених Штатах. Івент запропонує можливість заробляти та купувати обмежену кількість цифрових колекційних активів — безпосередньо за допомогою кредитної картки, оскільки тут не знадобиться криптогаманець або криптовалюта — що відкриє доступ до нових переваг і захоплюючого кавового досвіду. Компанія, заснована на Polygon, каже, що Starbucks Odyssey — це їхній спосіб «увійти в простір Web3 інакшим чином, ніж будь-який інший бренд». Це не буде перший світовий бренд, який так зробить. Від Facebook до Instagram — після нещодавнього оновлення Meta — до легенди ювелірних виробів Tiffany & Co., що переходить у простір цифрових активів, а також до інших світових брендів, зокрема Prada, Burberry та Gucci, які розширили асортимент криптовалют, доступних для покупок в магазинах.

Підсудний у першій в історії справі про інсайдерську торгівлю криптовалютою визнав себе винним

Вперше обвинувачений визнав свою провину у справі про інсайдерську торгівлю за участю ринків криптовалюти. 26-річний Ніхіл Вахі з Сіетла, штат Вашингтон, визнав себе винним за одним пунктом обвинувачення у змові з метою шахрайства, що передбачає максимальне покарання у вигляді 20 років позбавлення волі. Минулого тижня підсудний зізнався окружному судді США Лоретті А. Преска, що торгував криптоактивами на основі конфіденційної бізнес-інформації Coinbase, на яку він не мав права. Вахі був затриманий у липні цього року. За словами Даміана Вільямса, прокурора південного округу Нью-Йорка, Вахі тепер очікує вироку за свій злочин, а також має бути позбавлений незаконних прибутків. Вахі нібито отримав підказки від Ішана Вахі, який працював у Coinbase менеджером із продуктів, призначеним для команди з лістингу активів та мав інформацію, які криптоактиви біржа планує залістити. Після цього Вахі використовував анонімні блокчейн-гаманці для придбання цих криптоактивів незадовго до того, як публічно оголосили їхній лістинг та пізніше продавав з прибутком.

US OFAC публікує FAQ про Tornado Cash

Після того, як минулого місяця Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) наклало санкції на Tornado Cash, минулого тижня департамент опублікував поширені запитання щодо платформи крипто міксера. Вони призначені надати ясності тим, хто надіслав свою віртуальну валюту на платформу, «але не завершив міксинг транзакцію або іншим чином не вивів свою віртуальну валюту до призначення Tornado Cash 8 серпня 2022 року».

У розділі «Запитання та відповіді» містяться вказівки щодо того, як це зробити, «не порушуючи положення санкцій США». Частина відповідної інформації, яку постраждалі особи повинні надати щодо своїх транзакцій з Tornado Cash, включає адреси гаманців для відправника та бенефіціара, хеші транзакцій, дату та час транзакцій, а також суми віртуальної валюти, — йдеться в документі.

Інші запитання, роз’яснені в розділі «Запитання та відповіді», включають: чи поширюються зобов’язання OFAC щодо звітності на операції «дастингу» (англ. dust – пил)? Що є забороненим у зв’язку з визначенням OFAC Tornado Cash?

Dusting Attack належить до виду шкідливих дій, коли хакери або шахраї намагаються з’ясувати особистість власника гаманця Bitcoin або іншої криптовалюти, надсилаючи крихітні суми монет на їхні особисті гаманці. Потім транзакції цих гаманців відстежуються зловмисниками, які виконують комбінований аналіз кількох адрес, намагаючись ідентифікувати власника гаманця.

Поліція Нідерландів заарештувала відмивача крипто грошей

Поки сага про міксер Tornado Cash все ще триває, минулого тижня поліція Нідерландів заявила, що заарештувала чоловіка, підозрюваного у відмиванні десятків мільйонів євро в криптовалютах шляхом конвертації Bitcoin у Monero, щоб ускладнити відстеження. Повідомляється, що 39-річного чоловіка з селища Веенендаал було ідентифіковано після відстеження Bitcoin транзакцій через анонімну мережу Bisq з коштів, вкрадених за допомогою оновлення зловмисного програмного забезпечення, нібито з гаманця Electrum з відкритим кодом. Хоча й чоловіка згодом відпустили, він залишається підозрюваним.

Минулого місяця суддя країни постановив, що розробник Tornado Cash Алєксєй Пєрцев, який був заарештований і звинувачений у сприянні відмиванню грошей, повинен залишатися у в’язниці щонайменше 90 днів.

Chainalysis: у 2022 році В’єтнам лідирує в упровадженні криптовалют

Минулого тижня вже третій рік поспіль був оприлюднений Global Crypto Adoption Index 2022 від Chainalysis. Базуючись на п’яти підіндексах і рейтингу 146 країн, компанія з аналізу блокчейнів виявила, що загальне впровадження криптовалюти сповільнилося в усьому світі на ведмежому ринку, але залишається вище рівня пребичачого ринку. Було виявлено, що В’єтнам, Філіппіни, Україна, Індія, Пакистан і Нігерія, а також Бразилія, Таїланд, росія, Китай і Туреччина домінують у топ-20 індексу.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...