Реклама

✨ Блокчейн тижневик ProBit Bits — від 26 серпня 2022 р.

Пропонуємо вашій увазі дайджест цікавих подій крипто індустрії у світі 🌍
Čytaty latynkoju
✨ Блокчейн тижневик ProBit Bits — від 26 серпня 2022 р.
  1. Головна
  2. Крипто
  3. ✨ Блокчейн тижневик ProBit Bits — від 26 серпня 2022 р.
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Пропонуємо вашій увазі дайджест цікавих подій крипто індустрії у світі 🌍

Від оновлень про Злиття Ethereum до короткого огляду саги 3AC і того, скільки було вкрадено з протоколів DeFi у 2022 році.

Намагання Ethereum виправити помилкові уявлення про майбутнє оновлення

Минулого тижня Ethereum.org опублікував кілька популярних помилкових уявлень про майбутнє оновлення Ethereum Merge. Найактуальнішим з них є те, як оновлення не призведе до зниження плати за газ. За їхніми словами, це перехід від консенсусу «proof-of-work» (PoW) до «proof-of-stake» (PoS), але він безпосередньо не впливатиме на пропускну здатність мережі.

Попри те, що зусилля зосереджені на масштабуванні активності користувачів на рівні 2, кажуть, що інше помилкове уявлення, яке потрібно виправити, полягає в тому, що оновлення навряд чи вплине на швидкість транзакцій на рівні 1. Завершення PoS може запропонувати додаткові гарантії безпеки, але це не значно прискорить транзакції. З PoS блоки створюватимуться приблизно на 10% частіше, ніж з PoW, але користувачі навряд чи помітять таку зміну. Третя думка оточує валідаторів, які відправили у стейкінг свій ETH у Beacon Chain починаючи з 2020 року, маючи можливість вийти після Злиття. Кажуть, цього теж не буде, адже вихід із валідатора обмежений, тому стейкери не зможуть вийти одночасно.

Згідно з іншими гадками, будь-хто може запустити свій нод безплатно для підтримки децентралізації мережі Ethereum, на відміну від думки, що для цього їм потрібно поставити на стейк 32 ETH.

Прихильники хардфорку хочуть, щоб власники ETH вийшли з LP

Хоча це ще не підтверджено, минулого тижня центр ETHW почав рекомендувати кожному власнику вилучити свій ETH із пулів ліквідності (LP). Вони стверджують, що якщо і коли хардфорк все-таки відбудеться, ETH власників у LP, таких як Uniswap, Sushiswap і Compound, «будуть обміняні або надані хакерами та вченими за допомогою застарілих і безцінних USDT, USDC, WBTC».

Виклик надійшов, коли ETHW центр повідомив, що запровадить технологію заморожування LP (DEX і протокол кредитування), щоб захистити токени користувачів ETHW після хардфорку.

Команда ETHW також випустила свій перший код. Він включає видалення EIP-1559 — пропозиції, яка запроваджувала спалювання базових комісій у транзакціях Ethereum для розподілу комісій між майнерами.

Коли учасник спільноти знайшов лазівку в коді, яка повертає всі блоки до лондонського форку, швидко було випущено патч, який містив цю вразливість.

Messari каже, що ноди не децентралізовані в хмарі

У розробці, пов’язаній з Ethereum, постачальник крипто даних Messari закликав до необхідності децентралізації нодів. У ній стверджується, що три основні хмарні провайдери відповідають за приблизно дві третини (69%) із 65% вузлів Ethereum, які розміщені в центрах обробки даних. Повідомляється, що той самий набір хмарних провайдерів також містить 72% із приблизно 95% вузлів Solana, розміщених у центрах обробки даних. Понад 50% надходить від Amazon Web Services (AWS), понад 15% від Hetzner і 4,1% від OVH.

Постачальники послуг нодів зазвичай запускають клієнти розподілених нодів за лаштунками, щоб надати звичайним користувачам ключ API для запису в блокчейн і читання з нього.

Ethereum залишається найбільшим публічним блокчейном із підтримкою смартконтрактів. Однак через значний недолік — високу плату за газ внаслідок високого попиту — нові блокчейни, такі як Solana, швидко набирають популярності.

Найбільші реєстрації ENS зафіксовано в липні

Тим часом загальна кількість реєстрацій Ethereum Name Service (ENS) минулого тижня перевищила 2 мільйони. ENS — це протокол іменування на основі блокчейну з відкритим кодом, який прагне доповнити та розширити корисність DNS. Він зосереджений на випадках використання, які зараз не використовуються з DNS, як-от крипто платежі та децентралізовані вебсайти.

За даними Dune, кількість реєстрацій ENS у липні перевищила 378 000, що стало найбільшим місяцем з більш ніж 525 000 адресами, які брали участь в аукціоні для реєстрації доменного імені .eth. Плата за реєстрацію та поновлення перевищила 6,86 млн доларів США.

Управління ризиками не стало кращим після відходу двох партнерів 3AC

Пам’ятаєте сагу про 3AC? Що ж, тематична стаття New York Magazine Intelligencer, опублікована минулого тижня, припускає, що відхід двох партнерів із Гонконгу міг стати фактором, який сприяв краху Three Arrow Capital.

Обидва партнери, які «як зазвичай працювали від 80 до 100 годин на тиждень, керуючи більшою частиною операцій 3AC», пішли на пенсію одночасно. Їхній відхід залишив основну частину роботи Кайлу Девісу (співзасновнику 3AC разом із Су Чжу) як головному спеціалісту з ризиків.

Колишній друг вважає, що «їхнє управління ризиками було набагато кращим до того, як Дейвіс очолив компанію». Цей друг каже, що Чжу, з іншого боку, не хотів наймати нових людей, хоча персонал скаржився на довгий робочий день. Крім того, що Чжу хвилювався, що нові люди «розкриють комерційні таємниці», він, як кажуть, розглядав можливість працювати в 3AC як послугу.

Канадські біржі встановлюють ліміт на купівлю для роздрібних інвесторів

Щоб захистити криптоінвесторів, деякі криптобіржі в Канаді минулого тижня запровадили нові нормативні зміни для своїх користувачів. Тепер для роздрібних інвесторів існує річний «ліміт на купівлю» в розмірі 30 000 канадських доларів для «монет з обмеженим доступом», у той час, як дозволено купувати стільки біткоїнів (BTC), ефіру (ETH), лайткоїнів (LTC) і біткоїн-кешу (BCH) скільки користувач забажає.

Для платформи Newton обмеження чистих покупок, накладені на облікові записи, не застосовуються до жителів Британської Колумбії, Альберти, Манітоби чи Квебеку. Ліміт «підраховує всі ваші криптовалютні покупки мінус ваші продажі (за середньою вартістю) протягом 12-місячного періоду (останні 365 днів)», заявляє Bitbuy, який також випустив подібне повідомлення.

До липня 2022 року хакери вкрали крипти на суму 1,9 мільярда доларів

Звіт Chainalysis, опублікований минулого тижня, показав, що до липня 2022 року під час злому сервісів було вкрадено криптовалюти на суму до 1,9 мільярда доларів. На той самий момент у 2021 році ця сума становила менше ніж 1,2 мільярда доларів.

А могло бути й більше. У перший тиждень серпня було зламано кросчейн протокол Nomad на 190 мільйонів доларів і кілька гаманців Solana на 5 мільйонів доларів США. Фірма з аналізу блокчейнів пояснює приголомшливе зростання вкрадених коштів через протоколи DeFi унікальною вразливістю їхніх платформ до злому. В аналізі зазначено, що відкритий вихідний код протоколів DeFi та їх бажання вийти на ринок і швидко розвиватися є факторами, які можуть призвести до провалів у сфері безпеки. У 2022 році групи, пов’язані з Північною Кореєю, викрали криптовалюту з протоколів DeFi на суму близько 1 мільярда доларів США.

40 найкращих корпорацій вкладають 6 мільярдів доларів у блокчейн/крипто

Після аналізу 100 найкращих банків, які інвестують у блокчейн/крипто за активами під управлінням (AUM), аналітична компанія Blockdata минулого тижня виявила, що сорок провідних корпорацій здійснили інвестиції в блокчейн з вересня 2021 року до середини червня 2022 року.

Серед них Samsung, UOB, Citigroup і Goldman Sachs. Інші — Alphabet, Blackrock, Morgan Stanley, BNY Mellon і PayPal. Загалом 40 компаній інвестували в блокчейн-стартапи близько 6 мільярдів доларів США.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...