Реклама

🤦‍♂️«Знайшли кімнату з BNB і BUSD»: CZ спростував фейкову новину про власний арешт

Čytaty latynkoju
🤦‍♂️«Знайшли кімнату з BNB і BUSD»: CZ спростував фейкову новину про власний арешт
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🤦‍♂️«Знайшли кімнату з BNB і BUSD»: CZ спростував фейкову новину про власний арешт
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Гендиректор Binance Чангпенг Чжао у своєму твіттері прокоментував публікацію фейкової новини, у якій повідомлялося про начебто арешт засновника криптобіржі «під час рейду ФБР». Матеріал з неперевіреними даними опублікував відомий китайський портал 163.com, і вже згодом на нього почали посилатися й інші сайти, поширюючи таким чином неправдиву інформацію.

Окрім спростування власного арешту, Чжао звернув увагу і на абсурдність тексту новини: автори матеріалу зазначили, що «засновника Binance заарештували в його маєтку під час рейду ФБР, а в підвалі будинку знайшли кімнату, заповнену BNB і BUSD». Чжао висміяв згадку кімнати, що заповнена цифровими токенами, натякаючи на безглуздість ствердження.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Також CZ зауважив, що попри очевидну неправдивість та клікбейтну зухвалість матеріалу, його переписали та процитували безліч інших сайтів. Саме тому він вирішив висловитися та заперечити написане, заявивши, що ніяких арештів не відбувалося.

Проте фейкова інформація про затримання глави криптобіржі змогла вплинути на курс BNB, що упав до $280.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Курс BNB за останні 7 днів за даними Coinmarketcap

Глава Binance пригадав і випадок з матеріалом видання The Block, для якого журналісти обрали занадто «гучний» заголовок, написавши про «рейд поліції» офісу Binance в Шанхаї.

Згодом автори матеріалу прибрали згадку про «рейд», змінивши формулювання на «візит представників влади», що за словами CZ, насправді відповідало дійсності. Проте кількох днів виявилося достатньо, щоб матеріал швидко розійшовся мережею та суттєво схвилював криптоспільноту.

Чжао зазначив, що невдалий вибір формулювання тоді завдав шкоди не лише репутації компанії, але й негативно вплинув на курс монети біржі та на її ринкову капіталізацію.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...