Реклама

🕹️ Що таке NFT ігри та які вони бувають: розбираємо 10 найкращих NFT ігор 2022 року

Čytaty latynkoju
🕹️ Що таке NFT ігри та які вони бувають: розбираємо 10 найкращих NFT ігор 2022 року
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🕹️ Що таке NFT ігри та які вони бувають: розбираємо 10 найкращих NFT ігор 2022 року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

NFT, або ж невзаємозамінні токени (non-fungible tokens) — це цифрові активи в блокчейні з ідентифікаційними кодами та метаданими, що відрізняють їх одне від одного. NFT — це нематеріальні об’єкти, зокрема відео, GIF, зображення і навіть ігри. І саме NFT ігри стали ідеальним спосібом поєднати улюблене хобі із отриманням прибутку.

NFT ігри — це ігри, які включають невзаємозамінні токени. На відміну від інших форм цифрових активів, ігри NFT призначені не тільки для зберігання предметів колекціонування у гаманці, але також пов’язані з взаємодією гравців, покупкою аватарів та зброї. NFT в іграх — це різноманітні активи: внутрішньоігрові предмети, одяг, спеціальні навички тощо. Все, що ви придбали чи знайшли, потенційно може бути NFT.

У чому різниця між звичайними та NFT іграми

Ігри NFT відрізняються від звичайних ігор, оскільки куплені чи зароблені предмети можна продавати або обмінювати всередині гри за реальні гроші. Крім того, існують моделі NFT ігор для заробітку, які дозволяють користувачам отримувати дохід, граючи. У цих іграх учасники отримують токени або NFT у винагороду. Зароблені токени часто потрібні як частина процесу створення гри. Виграш токенів зазвичай є більш стабільним, тому що токени можна стабільно заробляти в процесі гри, тоді як випадання NFT ґрунтується на шансах, вдачі. Такі види ігор переважно вимагають авансових інвестицій, які треба «відбити», перш ніж почати заробляти кошти.

Згідно з даними DappRadar, модель «грай, щоб заробити» принесла $4,8 млрд доходу у 2021 році. Компанії бачать потенціал для безперервних доходів від ігор NFT. Такі ігри потенційно можуть надати творцям контенту нові способи монетизувати свою роботу через предмети цифрового мистецтва, колекціонування або ігрові речі серед мільйонів гравців.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Щоб обмінюватися, створювати та впроваджувати NFT в грі, розробники створюють смартконтракти, які складають правила для використовуваних NFT. Смартконтракти — це фрагменти коду, що самовиконуються та зберігаються в блокчейні.

Привабливість NFT ігор полягає в тому, що вони компонують унікальні та обмежені токени, які можна обміняти на інші цифрові активи, що існують в децентралізованій цифровій базі. Це дозволяє геймерам мати право власності з можливістю обміну, створення та реалізації NFT у грі.

Сума грошей, яку ви можете заробити граючи, залежатиме від механіки конкретної гри та ринкового попиту. Кошти надходять від інших користувачів, які цінують NFT або криптовалюти, зароблені у грі. Вам потрібно буде перевести в готівку свої товари, продавши їх на ринку, біржі або аукціоні. У таких іграх цінність становлять спеціальні токени, або внутрішньоігрові NFT.

Що таке внутрішньоігрові NFT

Внутрішньоігрові NFT — це ще один спосіб отримання доходу. Замість того, щоб заробляти змінний токен ERC-20, ви отримуєте NFT, який є колекційним предметом. Цифрові активи будуть відрізнятися за своєю вартістю залежно від їх зовнішнього вигляду, рідкості або користі в грі.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Одним із прикладів такого виду ігор є CryptoKitties, що покладається лише на колекціонування внутрішньоігрових NFT.

Більшість новітніх ігор NFT пропонують поєднання моделей «грай, щоб заробити» та внутрішньоігрових NFT. Ігри з внутрішньоігровими компонентами невзаємозамінних токенів, які раніше були незрозумілим віртуальним активом, відомим лише технічним фанатам, стають популярнішими, оскільки компанії, що займаються відео та мобільними іграми, вриваються у світ цифрових активів.

Широкий діапазон використання внутрішньоігрових NFT дозволяє гравцям застосовувати їх як персонажів, товари, спеціальних здібності, об’єкти для торгівлі, а також як спосіб отримання доходу.

Найпопулярніші NFT ігри

Не всі NFT ігри побудовані однаково. Ви можете знайти їх у різних жанрах і стилях, на будь-який смак, тому обирайте залежно від того, які ви маєте цілі — просто пограти чи спробувати заробити. Щоб полегшити ваш вибір, ось деякі з найкращих NFT ігор.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Gods Unchained

Це стратегічна колекційна карткова NFT гра, що заснована на моделі «грай, щоб заробити». Ця безплатна гра дає гравцям повне право власності на свої ігрові предмети, тобто вони можуть вільно продавати, торгувати або використовувати свої карти за бажанням. Нові гравці отримують 140 карток на початку, щоб зрозуміти, як грати.

Кожна картка має унікальні здібності та класифікується за рідкістю, племенем, вартістю мани, богом та набором. Мана — атрибут, який присвоюється персонажам у рольових або комп’ютерних іграх, який вказує на запас енергії, що використовується для застосування спеціальних здібностей або заклинань.

Деякі карти дозволяють викликати істот, дарувати здоров’я іншим, брати додаткові карти тощо. Гравці можуть збирати карти, купуючи їх у інших гравців або виграючи PVP (player versus player — гравець проти гравця) ігри. Ідея гри полягає в тому, щоб створити колоди, які можуть боротися з різними тактиками, щоб перехитрити своїх супротивників. У PVP-матчах ви можете виграти, коли вам вдасться знизити життя вашого суперника до нуля раніше, ніж це встигне зробити він. Ви отримуєте досвід за кожну перемогу. Коли панель досвіду буде заповнена, ви можете отримати нову колоду карт і перейти на наступний рівень.

Gods Unchained успішна, тому що вона безплатна, а також через використання NFT для покращення своїх традиційних ідей. Карти можна купувати та продавати, заробляючи реальні гроші на крипторинку Immutable X, а також у грі у вигляді токенів GODS. Токени GODS також використовують для злиття та покращення карт для створення нових рідкісних версій або придбання наборів карт.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Alien Worlds

Це ще одна представниця моделі «грай, щоб заробити», що включає заробляння триліуму (Trilium — TLM), який використовується для отримання контролю над Planet Decentralized Autonomous Organizations або Planet DAOs, а також для доступу до додаткового ігрового процесу. Він імітує економічну конкуренцію та спонукає гравців брати участь у виборах кандидатів у раду або балотуватися у планетарну раду.

У цьому метавсесвіті невзаємозамінних токенів гравці можуть виконувати місії та відкривати нові NFT, які потім можна використовувати для видобутку триліуму або для битв. NFT бувають різних рівнів рідкості, які визначають їхню цінність у грі.

Axie Infinity

Ця гра дозволяє користувачам заробляти токени AXS, які можна використовувати для управління платформою. Гравці починають з покупки трьох цифрових звіряток Axies та вирощують їх, щоб зрештою створити покоління цих істот. Кожен Axie залишає генетичний відбиток нащадкам, передаючи свої характеристики, слабкості та сильні сторони. В ідеалі гравці повинні спробувати створити рідкісну породу Axies з унікальними рисами, щоб отримати за них хорошу ціну на торгових майданчиках Ethereum NFT, де цих істот можна продати.

У грі представлені стандартні режими, такі як квест, битви між гравцями (PVP) та пригоди — кожен із них приносить Smooth Love Potion (SLP), ігровий токен, який використовується для оплати розведення Axies. Багато в чому Axie Infinity — це «звичайна» гра, схожа на Pokemon, але оскільки ваші Axies зареєстровані в блокчейні, їхня рідкість і цінність можуть принести вам реальні гроші. Щоб компенсувати ринкові сили, закладені в гру, Axie Infinity тепер має модель free-to-play, тому гравці можуть приєднатися без необхідності платити, але їх Axies мають обмежений розвиток.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Згідно з даними Axie Infinity, найдорожчий Axie з усіх проданих коштував $820 тис.

Sorare

Це карткова гра про футбол та бейсбол, яка дозволяє гравцям створювати склади та будувати стратегії. Користувачі можуть змагатися в щотижневих турнірах, використовуючи торгові картки, які представляють професійних гравців. Ігровий досвід базується на реальних подіях і виступах гравців у вашій колоді. Картки розбиті на чотири рівні рідкості, які визначають їх цінність на платформі: обмежена, рідкісна, супер рідкісна та унікальна. Гравці володіють цими картками NFT, щоб торгувати ними з іншими гравцями або продавати їх на відкритому ринку.

Користувачі отримують безплатний стартовий пакет після реєстрації. Потім вони можуть отримати більше карток під час гри. Однак для підйому по дивізіонах та досягненню прогресу у грі, необхідно купувати найунікальніші картки.

Splinterlands

Ця карткова NFT гра також дозволяє користувачам заробляти. Основна відмінність полягає в тому, що вам потрібно купити власний набір карток, щоб почати грати. У кожної карти різні характеристики: вартість мани, рівень, досвід, здатність та рідкісність. Ви можете знайти карти, що дозволяють відновлювати здоров’я, завдавати подвійної шкоди, знижувати швидкість та багато іншого.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Гравці можуть обмінювати свої карти з будь-ким або здавати їх в оренду іншим учасникам. Вони також можуть комбінувати різні карти для отримання рівнів або навіть конвертувати картки в криптовалюту. Картки Splinterlands також сумісні зі сторонніми торговими майданчиками, такими як Open Sea, PeakMonsters, Monster Market.

У Splinterlands є можливість отримувати нагороди, беручи участь у турнірах та рейтингових іграх. Гравці також можуть виконувати квести, щоб заробити ці нагороди, наприклад, кристали темної енергії, набори карт, чарівні зілля та колекційні карти. Кристал є цифровою валютою, яку можна обміняти або використовувати для покупок у магазині.

Dogami

Це гра, що дозволяє учасникам взяти віртуального вихованця (Dogami) та виростити, щоб повністю розкрити його потенціал. Гравці можуть тренувати своїх песиків, налаштовувати їх та створювати унікальні риси. Ці Dogami NFT мають понад 300 різних порід. У них є чотири різні рівні рідкості — бронза, срібло, золото та алмаз — які визначають їхню цінність на ринку.

Гравці можуть змагатися у випробуваннях та заробляти токени DOGA, місцеву валюту. Токени DOGA можна використовувати для покупки одягу для вашого цифрового гардеробу, розведення улюбленців, покупки витратних матеріалів та бронювання квитків на заходи.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

DeFi Kingdoms

Це проєкт у стилі ретро-рольових ігор, у якому NFT переплітаються з ностальгічним фентезійним піксель-артом. DeFi Kingdoms є хорошим прикладом використання NFT в іграх, оскільки проєкт поєднує користь невзаємозамінних токенів з класичним ігровим дизайном.

Ви можете грати в DeFi Kingdoms так само, як у ретро-рольовій грі – шукати предмети, керувати ігровими ресурсами та розвивати свого героя. В DeFi Kingdoms накопичуються токени Jewel, які можна конвертувати в криптовалюту Harmony One. Варто зазначити, що ця гра небезплатна.

Bridgeworld

Це перша гра від TreasureDAO із неймовірною екосистемою, в якій як валюта використовується токен MAGIC. Мета Bridgeworld — збирати скарби різними способами — від квестів до видобутку корисних копалин. Володіння скарбами збільшує ваш потенціал стейкінгу в Atlas Mine.

Окрім розробки деяких стратегій, гравці можуть приєднуватися до гільдій спільноти, щоб збільшити свою потужність майнінгу. За насиченим світом стоїть гейміфікація NFT та метавсесвіту.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

The Parallel

Це одна із найкращих соціальних ігор NFT: це цілий метавсесвіт, який дозволяє гравцям збиратися разом і розвивати світ нескінченних можливостей. У цій грі руни утворюють будівельний блок і необхідні для розробки ігрових NFT: так звані Paragons. Вони також впливають на різні ігрові елементи, такі як атрибути, сила, прибутковість та рунічна енергія. Земля, камінь, дерево, гума, пластик, кристал, метал, дорогоцінний камінь, оніксиус, криптон, піфій і параніум — це різні типи рун, доступних у метавсесвіті в порядку їхньої цінності.

У Parallel є безліч ігор всередині гри, наприклад The Rune Hunter Series. Ця серія ігор складається з трьох частин, що знайомлять з сюжетною лінією метавсесвіту і його механізмами, що дозволяють заробляти гроші.

Illuvium

Це дослідницька гра, в якій учасники можуть подорожувати сімома інопланетними ландшафтами і збирати незвичайних істот, яких вони зустрічають. Ці створіння-ілювіали мають унікальні здібності, які можна покращувати, що також підвищить їхню цінність.

Гравці можуть продавати або обмінювати цих ілювіалів на ринку разом з іншими предметами NFT і вирощеними матеріалами. Гравці можуть заробляти криптовалюту в токенах ILV: це внутрішньоігрові нагороди, які можливо отримати взявши участь у турнірі чи події, виконавши квест PVE та відкривши спеціальні досягнення. Учасники боряться з іншими гравцями на Арені Левіафана, щоб довести свою майстерність, в той час, як інші користувачі роблять ставки на ці матчі.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Що варто враховувати перед тим, як почати грати

Головне правило будь-яких криптоінвестицій: вкладайте лише те, що ви можете дозволити собі втратити.

В NFT іграх також є ризик втрати коштів. Точна сума залежить від типу гри, її механіки та вартості NFT. Оскільки NFT є спекулятивними, а їхня вартість залежить від того, що люди вкладають у них, ваші втрати також залежать від ринкових сил.

Для того, щоб не втратити свій віртуальний актив, обов’язково детально ознайомтесь з правилами NFT гри. Деякі ігри дозволяють використовувати витратні матеріали NFT. Наприклад, це може бути віртуальна зброя чи одяг, що несе меншу цінність, ніж невзаємозамінні токени.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...