Реклама

🌓 Найвідоміші метавсесвіти: наступна фаза еволюції людини

Čytaty latynkoju
🌓 Найвідоміші метавсесвіти: наступна фаза еволюції людини
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🌓 Найвідоміші метавсесвіти: наступна фаза еволюції людини
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Після того, як Facebook змінив свою корпоративну назву на Meta в жовтні 2021 року, усі зацікавилися тим, що стоїть за поняттям метавсесвітів. Вони мають різні форми: від ігор до місця проведення ділових зустрічей. Метавсесвіти вважаються наступною еволюцією Інтернету. Це поняття можна окреслити, як мережу 3D-віртуальних світів, що використовує технології VR та AR для побудови соціального зв’язку.

Концепція метавсесвіту не нова. Вперше вона була описана в романі «Сніжний крах» 1992 року. Ця історія була скоріше антиутопічним поглядом на майбутнє і метавсесвіт в ній не вважався чимось позитивним. Автор Ніл Стівенсон ввів термін «метавсесвіт» описуючи в деякому сенсі Інтернет нового покоління на основі віртуальної реальності. Одним із способів досягнення статусу в метавсесвіті Стівенсона була технічна майстерність, яка була представлена ​​​​витонченістю аватара користувача.

Читайте також: 📖 Топ 10 онлайн-ресурсів для вивчення крипти

Пізніше кілька компаній розробили онлайн-спільноти базуючись на цій ідеї, зокрема Second Life, випущена в 2003 році. Second Life — це онлайн-світ, у якому користувачі (резиденти) створюють віртуальних себе, які там називаються аватарами, і взаємодіють з іншими учасниками, місцями чи об’єктами. У Second Life мешканці можуть відвідувати світські зустрічі, живі концерти, прес-конференції та навіть заняття в коледжі. У цьому світі є цифрова валюта, за яку можна придбати землю, одяг та гаджети.

Вони також можуть робити те, що неможливо в реальному світі — аватари літають або телепортуються практично в будь-яке місце. Деякі резиденти розробляють короткі програми, які називаються скриптами, що надають аватарам або об’єктам нові можливості, наприклад спеціальні анімації або можливість генерувати копії інших предметів.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Роман «Першому гравцю приготуватися» Ернеста Клайна також допоміг популяризувати ідею метавсесвіту. Пізніше за його мотивами був знятий фільм режисера Стівена Спілберга. Дія науково-фантастичного роману-антиутопії 2011 року розгортається у 2045 році, коли люди рятуються від проблем, що переслідують Землю, у віртуальному світі під назвою «Оазис». Користувачі отримують доступ до світу за допомогою окуляр віртуальної реальності й тактильних рукавичок, які дозволяють їм торкатися об’єктів у цифровому середовищі.

🛸 Різниця між Інтернетом, іграми і метавсесвітом

Багато компаній почали позиціонувати свої продукти як метавсесвіти для залучення нової аудиторії. Наприклад, World of Warcraft — це постійний віртуальний світ, де гравці можуть купувати та продавати товари. У Fortnite є віртуальні концерти і виставки. Проте чи справді це означає «метавсесвіт»? Відповідь: і так, і ні. Навіть якщо ви проводите багато часу у Fortnite, спілкуючись, купуючи речі, навчаючись та граючи, це не обов’язково означає поняття метавсесвіту.

Це пов’язано з тим, що такий світ вимагає від компаній співпраці, яка просто не є прибутковою — Fortnite не має особливої ​​мотивації давати гравцям портал, щоб телепортуватися прямо до World of Warcraft, навіть якби це було б легко зробити. Також для таких переміщень необхідна неймовірна обчислювальна потужність, яку важко технічно реалізувати.

Саме через те, що створення справжнього метавсесвіту – досить складний процес, компанії називають будь-яку гру чи платформу метавсесвітом. Від VR до відеоігри — все це вважатиметься «метавсесвітом». Тож поставити метавсесвіт в певні рамки важко, оскільки кожен сам визначає для себе, що називати метавсесвітом.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Що стосується Інтернету, то опинившись в мережі, користувачі можуть спілкуватися одне з одним, переглядати веб-сайти та взаємодіяти з ними, а також купувати й продавати товари і послуги. У метавсесвіті юзери перетинають віртуальний світ, який імітує аспекти фізичного світу, використовуючи такі технології, як віртуальна реальність (VR), доповнена реальність (AR), соціальні мережі та цифрову валюту. Інтернет — це те, що люди переглядають, а в метавсесвіті вони можуть певним чином «жити».

😍 Найвідоміші метавсесвіти в 2022 році

Decentraland — це одношарова метавсесвітня платформа, розділена на рівні сітки. Кожна окрема координата називається земля. Пропозиція землі обмежена, і лише громада має повноваження створювати більше землі через Decentraland DAO (інструмент прийняття рішень для власників землі і MANA). MANA — це ігрова валюта.

Decentraland дозволяє користувачам розміщувати 3D-моделі в просторі за допомогою інструменту перетягування. Для професіоналів Decentraland пропонує інструмент SDK для створення інтерактивного вмісту: користувачі можуть імпортувати 3D-моделі в Decentraland і кодувати розширені програми, ігри та анімацію. Decentraland — це глобальна мережа на основі Ethereum. Крім того, що він є одним із найбільших, він також є одним із найстаріших криптометавсесвітів, який панує з 2015 року.

Криптовсесвіт — віртуальний світ на основі блокчейна, який включає цифрові валюти, смарт-контракти, криптобіржі та всі допоміжні служби, створені для роботи з ними.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

The SandBox — це один шар Метавсесвіту, рівномірно розподілений на сітку. Всі ділянки однакового розміру, і користувачі можуть об’єднати їх, щоб розширити площу. Земля в The SandBox продається на аукціонах і її можна купити за валюту SAND, доступну на Binance.

Крім того, у цьому метавсесвіті є один із найбільших ринків для NFT, який пропонує широкий спектр внутрішньоігрових активів і предметів колекціонування. Перспективи успіху ігрової платформи, як метавсесвіту, дуже високі.

Sandbox Game Maker Alpha — це безкоштовне програмне забезпечення для розробки ігор, яке дозволяє створювати тривимірні світи з шаблонів і прискорювати розробку гри.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Fortnite — тепер це не просто відеогра, а цілий метавсесвіт з віртуальними музичними заходами і танцювальними вечірками. 24 квітня 2022 року Тревіс Скотт провів концерт на платформі, що свідчить про масштабність та успішність цього метавсесвіту.

Cryptovoxels — це метавсесвітня платформа, побудована на протоколі блокчейн Ethereum, яка пропонує віртуальний ігровий світ, що підтримує VR, використання ПК, де її спільнота організовує регулярні заходи для користувачів. На додаток до віртуальної землі, платформа також пропонує великий ринок для купівлі та продажу цифрових предметів колекціонування.

Somnium Space — це метавсесвітня платформа для різних пристроїв, до якої користувачі можуть отримати доступ через VR, ПК, Інтернет та мобільні інтерфейси. Вона побудований на блокчейн-протоколах Ethereum і Solana і має власний ринок активів. Користувачам потрібно встановити розширення MetaMask або Dapper перед запуском Somnium Space, але він відносно простий у використанні і не вимагає гарнітур VR для використання всіх функцій.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Somnium Space має кілька унікальних можливостей, завдяки яким вона виділяється на конкурентному ринку. Наприклад, користувачі можуть вибрати «жити вічно», де вони автоматично записують себе на їхню віртуальну власність для подальшого аналізу штучним інтелектом. Навіть коли користувачі більше не зможуть отримати доступ до платформи, штучний інтелект оживить їхні аватари. Somnium – це також повністю сценарний світ, що дозволяє користувачам програмувати власний досвід і розробляти активи, які можна монетизувати.

🧐 Яку роль виконують NFT у метавсесвітах?

Ми трішки зачепили тему NFT у метасвітах, тож обговорімо їх роль більш детально. NFT — це безпечний тип цифрового активу, заснований на тій же технології блокчейн, що використовують для криптовалют.

NFT може представляти твір мистецтва, пісню або цифрову нерухомість. Власник отримує цифровий документ або доказ права власності на NFT, який можна купити або продати в метавсесвіті. Тож невзаємозамінні токени користуються неабиякою популярністю, особливо після успішного підйому цього ринку у 2021 році.

Metaverse Properties оголосила себе першою в світі компанією з віртуальною нерухомістю. Компанія виступає в якості агента, щоб полегшити купівлю або оренду нерухомості або землі в кількох метавсесвітах, включно з Decentraland, The Sandbox і Somnium Space. Також Metaverse Properties пропонує конференц-зали, комерційні приміщення, художні галереї, сімейні будинки та «місця для проведення вечірок».

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Метавсесвіт створив можливості для нових компаній, таких як Metaverse Properties, а також вже усталених бізнесів. Наприклад, Nike придбала RTFKT – стартап, який виготовляє унікальні віртуальні кросівки та цифрові артефакти з використанням NFT, блокчейн-аутентифікації та доповненої реальності.

До придбання Nike подала сім заявок на торгову марку, щоб створити та продати віртуальні кросівки і одяг. Nike і Roblox також колаборують у «Nikeland», цифровому світі, де шанувальники Nike можуть грати в ігри, спілкуватися та одягати своїх аватарів у віртуальний одяг від цього бренду. NFT і блокчейн закладають основу для цифрової власності.

🧩 Яке майбутнє у метавсесвітів?

У своєму щорічному оглядовому блозі співзасновник Microsoft Білл Гейтс зазначив, що більшість людей не мають VR-окулярів і рукавичок для захоплення руху, щоб точно фіксувати їх вираз обличчя, мову тіла та якість їх голосу. Проте Гейтс прогнозує бізнесу, що протягом наступних двох-трьох років більшість зустрічей переміститься до метавсесвіту у віртуальний формат.

Основна ідея можливості праці у віртуальному онлайн-світі існує вже багато років, однак шлях до справжніх метавсесвітів, де можливі реальні взаємодії, ще займе багато років.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Метавсесвіт може стати величезним фактором зростання віртуальної економіки, яка залежить від відеоігор і віртуальних світів. Оскільки такі великі гравці, як Meta, входять метапростір і впевнено кажуть, що за цим майбутнє, тож лише питання часу, коли ми побачимо, що інші організації послідують за нею. Це може призвести до експонентного розширення меж метавсесвіту та гігантських обсягів вартості.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...