Реклама

🦋 Продаж NFT: гайд для початківців

Čytaty latynkoju
🦋 Продаж NFT: гайд для початківців
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🦋 Продаж NFT: гайд для початківців
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Технологія NFT щороку б’є нові рекорди. Згідно з даними DappRadar, у 2021 році загальний обсяг продажів NFT досяг $25 мільярдів. Снуп Дог, Періс Хілтон, Емінем, Ліндсі Лохан та десятки інших знаменитостей приєдналися до цього ринку і створили власні невзаємозамінні токени. NFT — це мистецтво XXI століття. Проте для того, щоб заробити на цих унікальних цифрових активах, необхідно обрати правильну платформу для розміщення, а також займатися маркетингом. Cаме про те, як це робити належним чином ми і розкажемо далі.

NFT — це цифрові активи, які зберігаються на блокчейні (цифровий реєстр). Кожен NFT є невзаємозамінним, тобто його неможливо обміняти на інший актив подібної вартості. Поширені активи NFT включають зображення, відео, музику, GIF-файли та предмети колекціонування. NFT може мати лише одного власника, допоки він не продасть його комусь іншому. Навіть якщо хтось скопіює невзаємнозамінний токен, поточне право власності на оригінальний файл залишиться у вас.

NFT вимагають виробництва цифрових токенів за допомогою криптографічного підходу. Карбування — це термін, який використовується в криптосфері для опису процесу створення токенів. Зазвичай, для карбування NFT, необхідно сплатити певну суму у крипті за створення смарт-контрактів.

Смарт-контракти — це фрагменти програмного коду, які дозволяють блокчейну безпечно та прозоро зберігати дані. Ці коди відповідають за право власності та передачу NFT.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Ми розглянули, що таке NFT, тож тепер розповімо про те, як їх продати.

💸 Як продати NFT: 7 кроків

Ваш шлях продажу починається з вибору платформи. Існує кілька доступних варіантів: онлайн-ринки (OpenSea), платформи для прямих споживачів (Shopify). Вибір платформи зазвичай залежить від типу NFT, який ви продаєте, і комісії, пов’язаної з торгівлею криптографічним активом.

Тож розгляньмо деякі платформи та що вони пропонують продавцям NFT:

🦑 NFTb — це перший NFT-маркетплейс цифрового мистецтва та товарів, побудований на мережі BNB. Як творець, ви можете показати світові свій безцінний витвір цифрового мистецтва, зв’язавши його з невзаємозамінним токеном. Роблячи це, ви отримуєте можливість підтримувати його автентичність за допомогою блокчейна, оскільки NFT неможливо змінити або відтворити.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Усі транзакції на NFTb здійснюють за допомогою мережі BNB Chain. BNB Chain має одні з найнижчих комісій, а транзакції обробляються набагато швидше, ніж ETH. Виготовлення NFT під час пікової перевантаженості мережі ETH може коштувати творцю 150 доларів США (без урахування транзакцій продажу), тоді як у мережі BNB це може обійтися менше 1 долара США.

🦑 Binance NFT — чудова платформа, що дозволяє продавати незмінні токени з різних категорій. Цей NFT-ринок підтримує два блокчейни: Ethereum і Binance Smart Chain (BSC).

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Binance стягує фіксовану комісію за торгівлю в розмірі 1% для всіх творців і продавців NFT, що є найнижчою на ринку. Крім того, продавці сплачують 1% роялті, якщо NFT, яким вони володіють, створено кимось іншим.

Binance NFT має низку переваг — зокрема, розміщення пропозиції для купівлі NFT за фіксованою ціною, багато зручних фільтрів для пошуку потрібних вам NFT, інтеграція з Binance Pay та інші. Дізнатися більше можна за посиланням.

🦑 Shopify — популярна платформа електронної комерції почала працювати з продавцями NFT у липні 2021 року. Інфраструктура Shopify дозволяє творцям і посередникам пропонувати D2C (Direct-to-consumer) через фірмову вітрину. Замість того, щоб використовувати маркетплейс, кожен творець NFT може продавати цифрові активи безпосередньо клієнту.

Shopify також має інші переваги. Наприклад, продавці NFT можуть приймати дебетові картки, кредитні картки та мобільні платежі через свій магазин. Shopify також має власний платіжний шлюз під назвою Shopify Payments — продавці не сплачують комісію за транзакції, оброблені через цей шлюз. Ви також можете додати альтернативні способи оплати, такі як криптовалюти. Shopify підтримує популярні блокчейни: Ethereum, Flow, Near і Polygon, для розміщення та продажу NFT.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

🦑 OpenSea — це найбільший у світі цифровий ринок для купівлі та продажу NFT. Він підтримує два популярних стандарти NFT: токени ERC-721 і ERC-1155. Продавці можуть обрати між Ethereum і Polygon, коли розміщують свої NFT на ринку. Торгові збори OpenSea становлять 2,5%.

Наступним кроком є створення гаманця. Завантажте мобільний застосунок MetaMask, Trust Wallet, Wallet Connect або Math Wallet, щоб використовувати його як крипто-гаманець.

(Додайте розширення гаманця Chrome у свій веб-переглядач: таким чином ви матимете доступ до свого крипто-гаманця як на телефоні, так і на комп’ютері, що значно полегшує процес карбування, перевірки, продажів та взаємодії зі спільнотою).

Поповніть свій гаманець. Для карбування токенів необхідно мати хоча б 0,003 BNB на рахунку крипто-гаманця.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Для пояснення подальших кроків ми використовуватимемо платформу NFTb.

💎 Зареєструйтеся як автор на NFTb. Додайте фотографію профілю, біографію, зображення на обкладинці та посилання на свій веб-сайт і соціальні мережі.

💎 Завантажте свій твір мистецтва. Завантажте файл — PNG, JPG, WEBP, MP4 або MP3. Залежно від формату файлу, який ви завантажуєте, вам потрібно буде додати зображення, як обкладинку.

💎 Заповніть інформацію про твір — назву, опис та % роялті. Не ігноруйте опис, оскільки це допоможе залучити потенційного покупця.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

💎 Підтвердіть транзакцію. Для підтвердження транзакції потрібно зайти в гаманець. Натисніть кнопку «Підтвердити», щоб сплатити плату за gwei, яка становитиме кілька центів.

💎 Ваш NFT створено. Тепер він доступний у блокчейні, і ви можете переглянути його на bscscan.com та IPFS.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Продайте NFT. Після того, як ви завантажите NFT, слідкуйте за пропозиціями від потенційних покупців. Хоча більшість платформ надсилають сповіщення, коли хтось робить ставку для придбання невзаємозамінного токена, проте перевіряйте статус NFT, щоб переконатися, що ви не пропустите жодних запитів.

Якщо ви обрали фіксовану ціну, і хтось вирішить купити NFT за цю суму, то ви отримаєте сповіщення про те, що цифровий актив продано, а на рахунок прийнято криптовалюту.

Проте якщо це аукціон, ви отримуватимете сповіщення про різні ставки. Крім того, покупці можуть надсилати приватні пропозиції, де вони пропонують певну цифру для покупки невзаємозамінного токена. Будьте обережними, оскільки пропозиції іноді можуть бути нижчими за мінімальну ціну, яку встановили ви (такі пропозиції, зазвичай, надсилаються ботами або суперниками, які намагаються нажитися на чужих роботах).

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

🤔 Що варто враховувати при продажу NFT?

На перший погляд продаж NFT виглядає нескладно, але є багато речей, про які треба пам’ятати. Саме про них ми і розкажемо.

Якщо ви вважаєте, що одного створення NFT достатньо, щоб розбагатіти, то це помилкове враження. Необхідно спілкуватися зі своєю аудиторією в соціальних мережах та рекламувати свої цифрові твори мистецтва. Вам буде легше продавати невзаємозамінні токени після особистого спілкування з досвідченими покупцями.

Якщо ви не хочете витрачати зайві кошти за комісію, то обирайте платформу з низькою «платою за газ». Як згадувалося раніше, блокчейн Ethereum вимагає набагато більшої оплати «комісій за газ». Ці збори покривають обчислювальний майнінг, необхідний для транзакцій на блокчейні ETH. Іншими словами, користувачі повинні платити за електроенергію, яка живить ці машини, коли вони здійснюють ваші транзакції криптовалютою. На платформі NFTb транзакція може бути дешевшою у 35 разів, ніж ринки Ethereum NFT, що завдає менше шкоди екології.

Для освоєння будь-яких інновацій немає кращого джерела інформації, ніж товариство таких же творців, яке навчається разом — через Telegram, Twitter чи Discord. Навчайтеся у відомих NFT-мейкерів, уникаючи помилок і вивчаючи мудрі шляхи створення та продажу цифрових активів, залишаючись в курсі тенденцій, інсайдерських знань та нових можливостей.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

💸 За скільки продають NFT?

Середня ціна NFT може варіюватися від 100 до 1400 доларів, залежно від його дефіциту та популярності. Крім того, коливання вартості криптовалюти можуть вплинути на ціну невзаємозамінного токена. (Наприклад, зростання вартості на ефіріум може призвести до зростання ціни на NFT, що базується на ньому).

💥 Як правильно оцінити вартість NFT?

Існує один вислів, що NFT коштує стільки, скільки люди готові заплатити за нього, але правда полягає в тому, що існує ряд факторів, які впливають на вартість NFT, та на те, як покупці оцінять ваш цифровий актив. До них належать:

Рідкісні NFT. Деякі невзаємозамінні токени мають унікальні риси, що значно підвищує ціну на них. Наприклад, у популярній колекції Bored Ape Yacht Club менше 1% мавп мають лазерні очі. Якщо ваш NFT має дуже рідкісний атрибут, то встановіть більшу ціну на нього в порівнянні з іншими, що не мають особливих ознак. Таке із задоволенням придбають колекціонери NFT.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Середня вартість NFT за 30 днів. Це історична тенденція цін на NFT у будь-якій категорії. В ідеалі ваша ціна повинна бути близькою до середньої вартості подібних невзаємозамінних токенів за останні 30 днів.

Утилітаризм NFT. Чи можуть покупці вашого NFT бути частиною ексклюзивного клубу, який отримує додаткові пільги, такі як знижки на майбутні покупки? Чи можна обміняти ваш цифровий актив на віртуальний предмет у певному метавсесвіті чи грі? Корисність невзаємозамінного токена визначає, чи можете ви вимагати вищу ціну за свій NFT.

Популярність творця. Особи, які здобули репутацію та підтримку у царині NFT, можуть вимагати вищу плату за свої твори цифрового мистецтва. Тому, якщо ви новачок без історії продажів, для початку краще обирати середню вартість за 30 днів, а з часом рухатися вгору. Тож не забувайте про маркетинг, рекламу себе, як творця, а також ваших NFT.

Успіхів!

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...