Реклама

Як купити Біткоїн в Україні — актуальні методи

Čytaty latynkoju
Як купити Біткоїн в Україні — актуальні методи
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Як купити Біткоїн в Україні — актуальні методи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Протягом усієї історії розвитку криптовалют Біткоїн був і залишається флагманом індустрії, найпопулярнішим цифровим активом і найдорожчою віртуальною монетою. Ще кілька років тому Біткоїн торгувався нижче за $1 тис., а у найкращі часи вартість за одиницю становила понад $67 тис. Обсяг ринкової капіталізації за останній час уже неодноразово перевищував $1 млрд.

Проте факт залишається фактом: Біткоїн є відверто нестабільним активом, для якого є нормою сильні коливання курсу. Так, станом на другу половину травня 2022 року, ціна за монету становить $30 тис., а ринкова капіталізація складає $570 тис.

І хоча неможливо передбачити майбутнє криптовалюти, одне можна сказати точно: за кожним падінням курсу неодмінно наступає його збільшення. І це підтверджує статистика. У липні минулого року ціна Біткоїна впала ще нижче, але незабаром монета продемонструвала серйозний підйом. Така волатильність завжди була характерною для криптовалюти. І нинішня тенденція з негативною динамікою свідчить лише про те, що зараз чудовий момент, щоб купити Біткоїн.

Сьогодні говоримо про те, як це вигідно та безпечно зробити. Все, що ви повинні знати про покупку Біткоїна у 2022, — у нашому матеріалі.

Чи актуально купувати Біткоїн під час війни

На криптовалютний ринок впливають багато факторів, одним із яких є економічний і політичний контекст. Повномасштабне вторгнення росії на територію України, безперечно, торкнулося всіх сфер нашого життя.

Так, з 24 лютого спостерігається тренд на зниження інтересу до матеріалів на криптовалютну тематику та новин про цифрові активи. Проте дані великих криптосервісів свідчать про те, що кількість транзакцій за останні пару місяців навпаки зросла приблизно на 10%.

І це ще не все. За час війни, станом на квітень 2022 року, українські користувачі придбали цифрових активів на $2,6 млрд. Отже, питання того, чи варто зараз купити криптовалюту, є дуже актуальним.

І хоча ми не закликаємо інвестувати в цифрові активи, ми наголошуємо на тому, що обміняти Біткоїн сьогодні, як і раніше, можна. І можна зробити це вигідно та дуже прибутково. Вкладення в криптовалюти — це довгострокові інвестиції. І нинішній курс дозволяє вигідно придбати монети, щоб у майбутньому добре заробити на різниці курсів. А вона обов’язково буде.

Правовий статус криптовалюти в Україні

Над легалізацією криптовалют в Україні почали працювати вже давно, і це нарешті призвело до її повної реалізації. Восени 2021 року Верховна Рада підтримала відповідний законопроєкт, а вже в лютому 2022 року було прийнято закон «Про віртуальні активи», який через місяць затвердив Президент України Володимир Зеленський. Таким чином, в Україні остаточно узаконено криптовалютну діяльність.

Про що це каже? Тепер в Україні можна абсолютно легально продати та купити криптовалюту, відкривати блокчейн-бізнеси та реєструвати криптосервіси, вносити цифрові монети в податкові декларації та виводити віртуальні гроші в фіат, а також проводити будь-які інші операції з криптою та здійснювати будь-яку іншу криптодіяльність на цілком законних підставах.

І це очікувано призвело до запровадження політики оподаткування — на виведення цифрових монет у фіат тепер розповсюджується ПДВ, а незабаром під оподаткування також потраплять операції з покупки та продажу Біткоїна й інших криптовалют.

Протягом війни цифрові активи продовжують демонструвати свою вагому роль у вітчизняній економіці. Міністерство цифрової трансформації України приймає донати в криптовалюті на офіційні гаманці. Так, лише за першу добу було зібрано понад $7 млн у крипті на допомогу українській армії. А за три тижні після початку збору коштів криптофонд України отримав майже $55 млн у цифрових активах.

Висока популярність криптовалют під час війни серед користувачів зумовлена ще одним фактором — обмеження на виведення гривні у зв’язку з воєнним становищем. Тільки за березень українці вивели з країни за кордон $1,7 млрд, великий відсоток яких приходиться саме на квазі-кеш операції — купівлю крипти для обходу обмежень. Це призвело до нових валютних заборон для запобігання відтоку капіталу. Тепер вивести гривню, придбавши на неї Біткоїн або іншу криптовалюту, вже не вдасться.

І хоча сьогодні більшість банків блокують будь-які операції з цифровими активами, операції з покупки криптовалюти та виводу гривні досі можна проводити на великій кількості криптообмінників.

Про ці сервіси ми зараз і поговоримо.

ТОП-3 Біткоїн обмінника — порівняння курсу

Обмінні сервіси є традиційно найпопулярнішим способом покупки криптовалюти. Вони виграють з точки зору вигідності умов, безпечності транзакцій, зручності роботи, надійності алгоритмів. Онлайн обмінники є абсолютним аналогом класичних валютних обмінників, але дозволяють здійснювати операції онлайн (через банківські картки, платіжні системи, перекази) і працювати не з фіатом, а з криптою.

Серед ключових переваг цих сервісів у порівнянні з іншими методами роботи з цифровими активами — висока швидкість, простий інтерфейс, абсолютна конфіденційність, низькі комісії, вигідні курси, гарантії безпеки. Основний недолік пов’язаний із певною обмеженістю функціоналу — криптообмінники точно не підходять для повноцінної торгівлі та професійного трейдингу.

Попри те, що обмінні сервіси асоціюються з найприбутковішими умовами, не всі вони пропонують однаково вигідні курси та низькі комісії. Розглянемо пропозиції трьох популярних українських Біткоїн обмінників — ChangeIt, BUYBank, btcBank — і порівняємо їхні умови.

Так, пробуємо обміняти одну монету Біткоїна за курсом, актуальним на момент написання статті. На сервісі ChangeIt отримуємо 1 043 573.76 грн. Всі комісії вже враховані, що є дуже важливим.

8Ohc7asCe2CEgZqf1wG9ROerz_I4Wgzchc7Ql-c1S220DvC4azvKOJd6dBNBHYaF1PS_lLfWF7-Mnub_qGhO62mmnqbywxizbnzJDCSHtsN6Vev_qlwY737k5YhLv9dNjfqUn-hMFVDRf9lnBQ

Онлайн Біткоїн обмінник BUYBank за 1 монету BTC пропонує 974 671.55 грн.

iMr42f-l7kDdbi_PKCjjEpNfO_khzVmVJPDxtJ_bYfXcPXjgQbHk_YU7Pmg3popBMQGpziu8HNDoIJW6neUvTqD_D2YGWXTY2H707HYh-i6ucQEXyEPVmDWWntkq0ERjnq7f9LxhFrOtHN8oEQ

Сервіс btcBank обмінює Біткоїн за курсом 905 407.00 грн, а після відрахування 4% комісії на Біткоїн гаманець користувача буде зараховано 870 583.65 грн.

39I7cVOd3zXt5mXSu_VnM2l059fxdEipDomNZP0hx8ZQdZWS1UROBeg90FaGc4KovPppR5Zuxrzlp_1fyjfS77FWqQDWiLDUQxT0EZrHqlVC3NI2RAa3J5DvdZHdMGFyCfxtaCHczfX9pgHF8Q

Тож, купити Біткоїн в Україні через онлайн криптообмінник — безпечний і зручний спосіб інвестувати в крипту швидко та вигідно. Однак, щоб мінімізувати всі ризики та максимізувати прибуток, необхідно уважно вибирати сервіс і обов’язково порівнювати умови обміну, комісії, курси. Вони, як ми побачили, далеко не однакові.

Криптовалютні біржі

Інвестувати в Біткоїн можна ще одним способом — через сервіси криптобірж, які фактично є аналогом класичних фондових бірж. Ці платформи є найкращим рішенням у випадках, коли йдеться про професійний трейдинг цифровими активами. Така спрямованість цих майданчиків і зумовлює ключові переваги криптовалютних бірж:

  • широкий торговельний функціонал;
  • достатньо високий рівень надійності;
  • серйозність самої платформи.

Однак цей спосіб купити криптовалюту має й певні недоліки. Так, у порівнянні з Біткоїн обмінниками, біржі мають такі мінуси:

  • висока комісія;
  • складність роботи;
  • недостатньо високий рівень безпеки.

Ще одним важливим моментом у сучасних реаліях є те, що з огляду на особливості діяльності, у зв’язку з нинішньою ситуацією в країні, транзакції через Біткоїн обмінники проходять частіше, ніж на біржах. І це також необхідно враховувати при виборі сервісу.

Альтернативні способи

Онлайн обмінники та криптовалютні біржі — хоча й найпопулярніші способи купівлі Біткоїна, але далеко не єдині. Так, здійснювати операції з криптою можна також через P2P-платформи, криптомати, офлайн-обмінники.

Розглянемо їх детальніше.

P2P-платформи — це свого роду маркетплейси, де можна знайти оголошення безпосередньо від самих користувачів. Ці обмінники передбачають погодження угоди між продавцем і покупцем, а сам сервіс гарантує надійність і безпечність купівлі-продажу. Монети зараховуються на платформу та перераховуються на гаманець покупця лише після підтвердження зарахування коштів продавцем.

Криптомати — це аналоги класичних терміналів, де можна придбати Біткоїн за готівку. Покупець повинен внести гроші в автомат, після чого отримати криптовалюту на гаманець. Головна проблема тут не тільки в обмеженості методів оплати (використання банківських карток і платіжних систем є неможливим), а й у тому, що таких криптоматів в Україні встановлено лише п’ять. Вони не мають великої популярності, тому краще не розраховуйте на цей спосіб. І ще один мінус — відсутність гарантій безпечності операції.

Офлайн-обмінники — це сервіси, що працюють за принципом усім добре знайомих обмінних пунктів, які дозволяють купити крипту за фіатні гроші. Для цього необхідно створити електронний гаманець, а далі все відбувається за схемою обміну гривні на долари або євро. Пам’ятайте, що надзвичайно важливо користуватися послугами виключно надійних і перевірених обмінників, тому що криптотранзакції неможливо простежити та скасувати, а шанс повернути гроші у випадку шахрайства є мінімальним.

Іншими способами покупки криптовалюти є Telegram-боти, обмін через посередників, пряма купівля у фізичних осіб із рук у руки. Всі вони об’єднані одним дуже вагомим недоліком — великими ризиками. Ці способи є найнебезпечнішими. І вигідно купити Біткоїн цими методами вам також не вдасться. Радимо ці варіанти тільки тим, у кого є надійні знайомі майнери або криптобізнесмени. В іншому випадку вибирайте краще щось інше.

Для чого купувати Біткоїн

Біткоїн завжди вважався привабливим інструментом саме для довгострокових інвестицій. Таким він залишається і зараз. А в сучасних умовах, коли так складно передбачити майбутнє української національної валюти, вкладення в цифрові активи стають ще більш резонними. Безперечно, ми віримо в краще. Однак і ризики не можна недооцінювати.

Сьогодні Біткоїн є перспективним інструментом для холдингу грошей і актуальним способом для управління заощадженнями. Все більша кількість сервісів працюють з криптою, а інтеграція цифрових активів у всі галузі нашого життя дійсно вражає.

Тож, купити Біткоїн в Україні сьогодні — це вигідно та перспективно. Але завжди пам’ятайте про те, що в жодному випадку не можна вкладати останні гроші. Будь-які інвестиції — це ризик. А особливо ті, які є відверто нестабільними та волатильними.

Ретельно все зважуйте, вибирайте надійні сервіси, не керуйтеся емоціями та будьте дуже обачливими. Бажаємо вам прибуткових інвестицій у Біткоїн, хороших доходів і удачі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...