Реклама

🤔 Поширені помилки у криптоторгівлі та як їх уникнути

Čytaty latynkoju
🤔 Поширені помилки у криптоторгівлі та як їх уникнути
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🤔 Поширені помилки у криптоторгівлі та як їх уникнути
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Трейдинг на ринку криптовалют може бути складним. Тому перш ніж почати, важливо провести дослідження, щоб зрозуміти всі ризики. Торгівля — це навичка, для оволодіння якої потрібні незліченні години практики та терпіння. Ось наш топ помилок, які допускають криптотрейдери.

☂️ Стоп-лосс

Першою й однією з найстрашніших помилок трейдингу є невикористання стоп-лоссу (англ. stop loss — «зупинити втрати»). Стоп-лосс — біржова заявка, виставлена ​​в торговому терміналі трейдером або інвестором з метою обмежити свої збитки при досягненні ціною наперед визначеного рівня.

Читайте також: 🧨 Лістинг токена на Binance: інструкція від CZ

Не має значення, наскільки ви впевнені в правильності торгівлі; невикористання стоп-лоссу — це найбільша помилка, яку ви можете зробити. Майже всі найкращі криптобіржі пропонують цю функцію. Якщо ви ніколи раніше не використовували стоп-лосс, то обов’язково почніть додавати його у свої договори.

💸 Використання останніх коштів

Ще однією не менш важливою помилкою є витрата тих коштів, які є для вас життєво важливими. Новачки інколи переоцінюють крипто бізнес, беруть кредити, витрачають все до останньої копійки, щоб інвестувати в ринок, оскільки вважають, що це швидко окупиться, проте ризик є скрізь і завжди.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

У пошуку легкого збагачення деякі трейдери забувають про критичне мислення. Тож наполегливо рекомендуємо торгувати лише тими грошима, які ви готові втратити, зберігаючи при цьому належну систему управління ризиками.

🥲 Сплата високих посередницьких зборів

Брокерські комісії (високі торгові збори) можуть з’їсти значну частину вашого прибутку. Ключовим моментом тут є використання брокера (біржі), який пропонує низькі комісійні торгівлі та має великий обсяг і ліквідність. Таким чином, ви отримаєте більше грошей на торгівлі.

Ось кілька бірж, які пропонують найнижчі брокерські комісії:

💎 Binance — 0.05% — 0.07%
💎 Bybit — 0% — 0.1%
💎 PrimeXBT — 0.05
💎 Pionex — 0.05%
💎 Kraken — 0.1% — 0.25%

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

👀 Торгівля на основі Pump/Dump

Pump and Dump – маніпулятивна схема підвищення курсу криптовалюти з подальшим ціновим обвалом. Власники активів штучно підвищують (англ. pump — «накачувати») їх вартість, щоб згодом продати (англ. dump — «скинути») максимально дорого дрібним трейдерам. У результаті вартість активу знижується, а інвестори втрачають гроші.

Існують різні групи в Телеграмі/Дискорді, які дають сигнали для покупки/продажу криптовалют. Проте краще уникати подібних схем. Коли тисячі користувачів діють за одним торговим запитом, шанс на те, що цей «заклик» спрацює, мізерний. Це може мати успіх, коли група невелика, а власник є професійним трейдером. Такі групи платні і, як правило, невеликі за розміром: менше 20 осіб.

У будь-якому випадку, ви повинні мати базові навички торгівлі, щоб скористатися перевагами таких сигналів. Як і інші індикатори технічного аналізу, використовуйте ці заклики лише як орієнтир, а не як заклик до дій.

🧶 Відсутність торгового плану

«Нездатність планувати – це планування провалу»

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Ви повинні мати план, перш ніж братися за будь-яку торгівлю. Це означає, що вам потрібно знати програму входу та виходу з бізнесу, суму основного вкладення та максимальні втрати, на які ви готові. Трейдери-початківці зазвичай не мають торгового плану, і вони зазнають збитків протягом тривалого часу.

🪢 Співвідношення ризику та винагороди

За кожні 100 доларів, якими ви ризикуєте, ви повинні прагнути отримати мінімум 200. Це ваша винагорода.

100:200 = 1 : 2 (коефіцієнт винагороди за ризик)

Досвідчені трейдери зазвичай рекомендують співвідношення 1 : 3 або 1 : 5. У будь-якому випадку, наявність чітко визначеного коефіцієнту винагороди за ризик допоможе вам уникнути невдалих угод.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

👓 Не відстежувати свої прибутки та збитки

Існують різні типи застосунків для відстеження криптопортфеля, що поєднують торгівлю, стоп-лосс і власне перевірку прибутків та збитків, наприклад CoinPanel. Із програмою Delta ви можете підключатися до двадцяти бірж і гаманців, включно з Binance. Трекер CoinGecko безкоштовний та доступний. Blockfolio — чудовий варіант для відстеження на мобільних пристроях.

🐳 Висновок

Завжди використовуйте стоп-лосс під час торгівлі, як частину вашої системи управління ризиками. Не вкладайте кошти, які не можете собі дозволити втратити. Побудуйте стратегію трейдингу, будьте уважними та уникайте стадного мислення. Не забувайте використовувати застосунки для відстеження фінансів. Вдалої торгівлі, криптани!

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...