Реклама

📊 ФРС підвищили процентну ставку на 0,5% — як відреагував крипторинок

Čytaty latynkoju
📊 ФРС підвищили процентну ставку на 0,5% — як відреагував крипторинок
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 📊 ФРС підвищили процентну ставку на 0,5% — як відреагував крипторинок
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Травневе засідання Федерального комітету з відкритих ринків завершилося найбільшим за останні два десятиліття підвищенням відсоткових ставок.

Федеральний комітет з відкритих ринків США (FOMC) завершив дводенні засідання оголошенням про підвищення процентної ставки на 50 базисних пунктів, або 0,5%. Це друге з семи очікуваних підвищень ставок цього року.

У березні Федеральна резервна система підвищила базову ставку на 25 базисних пунктів, або на 0,25%, що стало першим підвищенням ставки з 2018 року.

Ринки були готові до різкого підвищення ставки 4 травня. Справа в тому, що голова ФРС Джером Павелл ще в квітні натякав на коригування ставки на 50 базисних пунктів. Акції та криптовалюти зросли відразу після оголошення ФРС.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте також: 🧨 Лістинг токена на Binance: інструкція від CZ

Коли в листопаді 2021 року Федеральна резервна система США оголосила про плани почати підвищення відсоткових ставок, ціна біткоїну (BTC) впала більш ніж на 40%. Після березневого рішення FOMC ціна BTC трималася близько $41 000. На момент публікації матеріалу BTC торгується нижче $40 000.

Рішення FOMC — це спроба боротися зі зростаючою інфляцією, яка в березні досягла 8,5%. Це стало найвищим показником за останні чотири десятиліття. Багато економістів критикують ФРС за те, що вона надто повільно приймає рішення в боротьбі з інфляцією. ФРС зберегла нульові відсоткові ставки, щоб підтримати економіку в період пандемії COVID-19, але помилково вважала сплеск інфляції у 2021 році тимчасовим. Тепер війна в Україні створила ще більший інфляційний тиск у всьому світі.

У своїй програмній заяві ФРС також оголосила, що почне розпродаж частини свого балансу облігацій та іпотечних цінних паперів, який з початку пандемії подвоївся і досяг $9 трильйонів. Як пише Cointelegraph, у кращому разі це викличе тимчасовий шок на фінансових ринках, але потенційно може мати довгострокові негативні наслідки.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...