Реклама

☝️ «Не думаю, що це етично»: представник Міністерства цифрової трансформації розповів, чому Україна скасувала обіцяний airdrop

Čytaty latynkoju
☝️ «Не думаю, що це етично»: представник Міністерства цифрової трансформації розповів, чому Україна скасувала обіцяний airdrop
  1. Головна
  2. Крипто
  3. ☝️ «Не думаю, що це етично»: представник Міністерства цифрової трансформації розповів, чому Україна скасувала обіцяний airdrop
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков в розмові з Motherboard розповів про причини скасування airdrop, анонсованого на початку березня.

За його словами, після цього анонсу багато людей почали надсилати на офіційні криптогаманці країни незначні пожертви «заради своєї вигоди»: зокрема заради того, щоб потрапити в число учасників майбутнього дропу і таким чином компенсувати свої витрати.

Люди захотіли отримати вигоду. Особисто я не думаю, що це етично

Олександр Борняков, заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT

Він зауважив, що наживатися на зусиллях підтримки цілої нації, що перебуває у стані війни, неприпустимо. Урядовець не став критикувати модель отримання прибутку від дропів приватних компаній, назвавши таку практику нормальною.

Також Борняков наголосив, що криптовалюти виявилися простим та ефективним способом отримання та надсилання коштів. Криптогаманці полегшили збір пожертвувань на військові потреби України, особливо в перші дні війни.

Криптовалюта дала нам можливість реагувати набагато швидше, ніж фіатні валюти. Коли ми почали працювати з криптовалютою, інші міністри також зрозуміли, що це дійсно швидко і зручно, і що все це можна робити без бюрократії

Олександр Борняков, заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT

Приблизно 40% пожертвувань витрачалося безпосередньо в криптовалюті. Решту конвертували у фіат, щоб працювати з компаніями, що не приймають цифрові активи. Про те, що вдалося придбати на зібрані кошти, Борняков детально розповів у своєму твіттері.

Зібрані кошти пішли на забезпечення української армії, зокрема на бронежилети, обладнання та медикаменти. Частина коштів пішла на медійну діяльність, спрямовану на показ реалій війни, повідомив Борняков.

З чого все почалось

26 лютого Україна почала приймати пожертвування в Bitcoin, Ethereum і Tether (USDT). Згодом до списку додали Polkadot, і пообіцяли підтримку ще декількох криптовалют.

2 березня Україна підтвердила проведення airdrop: винагороду у вигляді NFT або монети-токену планували відправити на усі адреси, що зробили пожертвування на офіційні криптогаманці країни. Проте наступного дня міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров оголосив про скасування дропу.

Як відреагувала спільнота

Рішення скасувати airdrop викликало неоднозначну реакцію спільноти. Багато користувачів засмутилися таким рішенням — дехто навіть закликав державу «повернути гроші». Інші жартівливо та не зовсім називали такий розвиток подій аферою та обманом.

«Агов? Так, мене прокинула Україна»

Проте спільнота також виявила кореляцію між оголошенням дропу та ростом пожертвуваннь. За словами одного з користувачів, котрий поділився статистикою, багато людей після анонсу думали не про допомогу країні, а переймалися про повернення токенів.

«Я радий, що так сталося, тому що пожертвування після оголошення airdrop показали, що люди жертвували на якісь інші цілі»

Більшість користувачів осудили ідею пожертвування заради отримання токенів через airdrop.

«Якщо ви жертвуєте з метою повернути криптовалюту, то ви дієте неправильно»

Всього країна зібрала $53 млн у криптовалюті.

Адреси офіційних криптогаманців (можна перевірити тут і тут):

BTC – 357a3So9CbsNfBBgFYACGvxxS6tMaDoa1P
ETH – 0x165CD37b4C644C2921454429E7F9358d18A45e14
USDT (trc20) – TEFccmfQ38cZS1DTZVhsxKVDckA8Y6VfCy
DOT – 1x8aa2N2Ar9SQweJv9vsuZn3WYDHu7gMQu1RePjZuBe33Hv

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...