Реклама

😲 FAN токени

FAN токени прийшли на зміну NFT токенам ?
Čytaty latynkoju
😲 FAN токени
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 😲 FAN токени
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
FAN токени прийшли на зміну NFT токенам ?

З розвитком блокчейн-технологій відкривається все більше способів їх застосування. Зокрема, бренди з їхньою допомогою знаходять нові варіанти взаємовигідного спілкування із спільнотою, отримання підтримки та підвищення активності.

Фан-токени — один із найяскравіших проявів такої співпраці. Хоча технологія може бути застосована, по суті, до будь-якого бренду, музичної групи тощо, але зараз найбільш активно розвиваються фан-токени спортивних команд.

Криптовалютний фан-токен (fan token) — цифровий актив, який, крім стандартних функцій трейдингу, інвестицій, передачі транзакцій, також дає власнику додаткові можливості – привілеї, пов’язані з певним спортивним клубом, нагороди, бонуси, ексклюзивне право голосу тощо.

Фан-токени взаємозамінні, на відміну NFT. Це означає, що один токен рівнозначний іншому, а також що вони можуть використовуватися для оплати послуг або товарів, пов’язаних зі спортивним клубом.

Fan tokens почали привертати увагу 2020 року, коли такий актив був запущений футбольним клубом Барселона (FC Barcelona Fan Token) з метою монетизувати підтримку фанатів. Зараз ці токени отримали великий вплив, і багато хто з нетерпінням чекає, коли музична індустрія приєднається до веселощів. Адже це дасть ще більше цікавих можливостей – наприклад, голосувати за дати майбутнього туру чи за міста, куди має приїхати гурт, а також отримувати зі знижкою мерч, виграти запрошення на особисті зустрічі із зірками та багато іншого. Можливості практично не обмежені, це тільки від фантазії творців токена.

Як вони працюють

Фан-токени функціонують на Ethereum або BSC і можуть мати стандарти ERC-20, BEP-20 та ін. Уболівальники спортивного клубу можуть купувати ці цифрові токени і використовувати як будь-яку іншу криптовалюту, їхня вартість формується виходячи із співвідношення попиту та пропозиції, вона може сильно коливатися на тлі новин, обговорень або додавання нових функцій використання.

Згідно з CryptoSlam, торгові обсяги фан-токенів більш ніж удвох перевершують торгові обсяги NFT. Ще кілька місяців тому їх показники були майже рівними. Це показує зсув фокусу інтересу користувачів.

Перспективи

Фан-токени настільки видозмінюючі, як і інші криптовалюти. Їхні ціни злітають і падають залежно від безлічі факторів, особливо від діяльності команди, емоцій та захопленості вболівальників. З цієї причини багато шанувальників футболу розглядають такі активи як символ статусу і лояльності, а не як довгострокову інвестицію. Крім цього, у токенах міститься величезна корисність, яку можна використовувати без посередників чи додаткових витрат.

Використання блокчейна у спортивній індустрії має сенс, оскільки суть цієї технології – у демократії та величезному впливі спільноти. Фан-токени допомагають зміцнити дух спільноти, а заразом привернути увагу нових потенційних шанувальників. Важливо й те, що тепер доступ до взаємодії зі спортивним клубом отримують шанувальники, які не мають можливості відвідувати матчі.

Є велика ймовірність, що зі спорту технологія пошириться і на інші сфери: скрізь, де має значення взаємодія між брендом та його аудиторією.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...