Реклама

😱 Як творці NFT стають жертвами  авторських прав

Творцям і продавцям NFT часто доводиться тижнями чекати, щоб плагіат видалили з ринків NFT. Але чи може це змінитися в 2022 році?
Čytaty latynkoju
😱 Як творці NFT стають жертвами  авторських прав
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 😱 Як творці NFT стають жертвами  авторських прав
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Творцям і продавцям NFT часто доводиться тижнями чекати, щоб плагіат видалили з ринків NFT. Але чи може це змінитися в 2022 році?

NFT процвітали в 2021 році, і кожен, від Джиммі Феллона до Джастіна Бібера, володіє ним. Але не всі художники та творці виграють від великого обсягу продажів. Плагіат став величезною проблемою, особливо для артистів з невеликою базою шанувальників. Художники пройшли шлях від кількох крадіжок на день до сотень, а іноді й тисяч крадіжок. Боти тролили онлайн-галереї деяких художників. Колекції були автоматично створені та розміщені на найбільшому ринку NFT, OpenSea. OpenSea не вимагає карбування NFT на блокчейні, щоб бути внесеним до списку. Це дозволило шахрайствам поширитися.

Чи віддає перевагу OpenSea більшим художникам?

Одна художниця, Аджа Трієр, створила 86 000 NFT зі своїх картин. 4 січня 2022 року вона отримала кілька сповіщень на свою електронну скриньку щодо цього. Але виконавці повинні подавати власні запити на видалення відповідно до Закону про захист авторських прав у цифрову епоху, що може тривати тижнями, оскільки OpenSea вимагає окремих запитів для кожного елемента.

Здається, художники повинні мати значну кількість підписників у Twitter, щоб OpenSea відповіла. Голландська художниця, на ім’я Лоіс ван Барле забрала роботу OpenSea протягом 48 годин. Це сталося лише після тиради в Twitter, яка дала OpenSea паскудний піар. Трір не пощастило через те, що у неї менше підписників у Twitter.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

OpenSea заявила, що це суперечить політиці сайтів продавати NFT плагіату. Компанія карає такі списки, видаляючи товари та забороняючи облікові записи винних сторін.

Наприкінці грудня виконавець повідомив, що Google віддає перевагу OpenSea для надсилання запитів на видалення, оскільки зображення OpenSea розміщені на хмарній платформі Google. NFTTheft допомагає виконавцям у їх прагненні видалити плагіат і поширити інформацію про Google серед інших виконавців.

Надія не втрачена для художників NFT

Новий інструмент у роботі. Він називається SnifflesNFT і є інструментом розпізнавання зображень, спільно розробленим підприємцем Мертом Хілмі Ізері та двома розробниками програмного забезпечення. Він розпізнає плагіат зображень і створює запити на видалення для виконавців.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

У Rarible, іншому ринку NFT, люди модерують вміст, щоб виявити плагіат. Вони лобіюють продавців, щоб зв’язати їхні облікові записи в соціальних мережах з обліковими записами Rarible. Вони також запобігають відображенню вмісту неперевірених продавців у результатах пошуку.

Професор юридичного факультету штату Пенсільванія Дікінсона, який спеціалізується на праві інтелектуальної власності, каже, що художники повинні повідомляти ринки NFT про порушення авторських прав, реєструвати свою роботу в Бюро авторських прав США та повідомляти інших через соціальні мережі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...