Реклама

👵🏼 Як пояснити своїй бабці, що таке NFT?

Це як свідоцтво на землю, тільки саджати там нічого не вийде.
Čytaty latynkoju
👵🏼 Як пояснити своїй бабці, що таке NFT?
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 👵🏼 Як пояснити своїй бабці, що таке NFT?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це як свідоцтво на землю, тільки саджати там нічого не вийде.

NFT – або “Non-Fungible Token” – це незамінний токен, що є активом у цифровому світі. Будь-хто може купити NFT, немов шмат землі, але не зможе ні обробити цю землю, ні посадити щось на ній. Для прикладу, будь-яку картину можна оформити як NFT, або ж “Токенізувати” для створення цифрового сертифіката власності.

Запис про власника даної NFT зберігається у величезному спільному “блокноті”, як в магазині коли ви щось винні магазину. Цей “блокнот” називається Блокчейн. Тільки Галина Іванівна, продавчиня в магазині, може підробити запис про те, що ви винні гроші і вам треба буде вже заплатити більше. У Блокчейні цей запис підробити неможливо, тому що перед тим, як щось у нього записати, перевіряють всі попередні записи. Якби кожна людина перевіряла всі записи, на це пішли б тисячі років, тому весь цей процес автоматизований і займає лічені секунди. Саме тому, запис у Блокчейні про те, що ви є власником даної NFT є підтвердженням того, що це дійсно належить вам.

Бабця може спитати “А нащо це взагалі? Якийсь блокчейн-шмокчейн”. Є кілька способів, як відповісти на це питання.

1) Незамінні токени будуть надихати творців.

Замінні токени – це ті, які можна замінити подібними. Тобто кожна гривня може бути замінена іншою гривнею. Іншими словами – гривня це замінний токен. Якщо ви віддаєте комусь гривню і вам віддають іншу гривню назад, ви не помітите різниці і будете задоволені тим, що ви не втратили свою гривню. Тобто гривня є взаємозамінною.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

З іншого боку ми маємо відому картину “Мона Ліза”. Її неможливо обміняти на іншу Мону Лізу, тому що вона унікальна за своєю природою і неможливо зробити іншу однаково цінну Мону Лізу. Незамінний токен – означає що це не можна замінити чимось подібним. Тобто незамінний токен є “активом“, який може мати лише одного власника в один час.

NFT може бути майже чим завгодно. Це можуть бути картини, вірші, колекційні фігурки, наклейки “Турбо” і навіть шматок землі.

Жодна людина в світі не може “переписати” NFT на своє імʼя, крім того, ніхто не зможе створити копію NFT. Якщо NFT була записана в Блокчейн, вона може існувати лише на базі цього Блокчейну. Будь-хто може купити чи продати NFT за підтримки маркетплейсу Binance, або будь-якого іншого. Їх є десятки, але Binance є найбільшим та найбезпечнішим.

За допомогою NFT артисти можуть продавати на Binance музичні твори, автографи, унікальні фотографії і багато іншого. Саме тому артисти і є зацікавленими в виготовленні і розповсюдженні NFT, тому що це є їх прямий заробіток. Для прикладу багато пісень можна скачати з інтернету і артист не отримає з цього нічого, тобто його робота буде марною. У випадку з NFT артист завжди отримуватиме свій відсоток.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

2) Право власності NFT

Якщо ви володієте NFT, ви звісно можете підтвердити те, що вона належить саме Вам. Після того, як ви її купили чи створили самостійно, ніхто не зможе вплинути на ваше володіння даною NFT. Ви можете купувати інші NFT і продавати ті, що належать вам. Також після продажу вашої NFT ви завжди отримуватимете відсоток від кожної наступної продажі за те, що ви просто володіли цією NFT, це називається “роялті”. Так само і артисти отримують відсоток кожен раз, коли їх пісню крутять на радіо. Якщо ви не хочете продавати свої NFT, вони будуть ваші назавжди. Для цього потрібно мати цифровий гаманець, в якому і будуть лежати ці NFT. Цей гаманець неможливо вкрасти, тому що пароль до нього і кодову фразу знаєте тільки ви.

3) Створення NFT

Коли ви виготовили свою власну NFT, ви автоматично стаєте її першим власником і творцем. Творець, тобто ви, визначаєте її цінність і наскільки рідкісною буде ця NFT. Ви можете випустити її в кількості 1 і вона буде унікальна в своєму роді, відповідно цінність її буде вищою. Або ви можете випустити більше однієї NFT, унікальність її буде нижчою, як і ціна. Коли все готово, можна продавати. І ви будете отримувати не тільки гроші за саму NFT, а і роялті після кожного наступного продажу. Ці роялті ви будете отримувати доти, доки NFT продається.

Висновок

Існує багато переваг у володінні і перепродажу NFT, тому що кожна окремо одиниця є унікальною і повторити її не можна. Це означає що ви можете володіти частинкою землі на місяці, підтвердити це володіння і навіть продати, але фізично до неї доторкнутись ви не зможете. Це зменшує ризик крадіжок і збільшує можливості для реалізації вашого творчого потенціалу.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...