Реклама

😐 Закриють чи не закриють: що відбувається з DeFi-проєктом Wonderland

Čytaty latynkoju
😐 Закриють чи не закриють: що відбувається з DeFi-проєктом Wonderland
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 😐 Закриють чи не закриють: що відбувається з DeFi-проєктом Wonderland
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Співзасновник Wonderland роздумує над закриттям платформи через розкол у спільноті та скандал, пов’язаний із сумнозвісною криптобіржею QuadrigaCX.

DeFi-проєкт Wonderland запустили у вересні минулого року як клон протоколу резервної валюти OlympusDAO на основі Avalanche. Ідея протоколу полягає у створенні стабільної валюти, яка не прив’язана до фіату, а забезпечена пулом криптоактивів, що зберігаються в казначействі протоколу.

Учасники спільноти Wonderland називають себе «жабами». До децентралізованого проєкту Frog Nation також входять Abracadabra, Popsicle Finance і віднедавна Sushi. Посаду фінансового директора у Frog Nation займає 0xSifu — він і став причиною гучного скандалу, який може стати початком кінця Wonderland.

🤔 Хто такий 0xSifu і до чого тут криптобіржа QuadrigaCX?

Кілька днів тому стало відомо, що співзасновник DeFi-протоколу Wonderland під ніком 0xSifu є співзасновником збанкрутілої канадської криптобіржі QuadrigaCX. Його ім’я — Майкл Патрін.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

У минулому Патрін мав кілька судимостей. До заснування QuadrigaCX у 2013 році він був засуджений до 18 місяців позбавлення волі в США за участь у крадіжці особистих даних. Також у 2002 році він визнав себе винним в управлінні shadowcrew.com — нині не існуючого майданчика, який торгував вкраденими номерами кредитних та банківських карток. У 2007 році Патрін також визнав свою провину в окремих кримінальних справах, пов’язаних із крадіжками та комп’ютерним шахрайством.

Патрін також двічі юридично змінював своє ім’я: з Омара Дханані на Омара Патріна у 2003 році та на Майкла Патріна у 2008 році. Хоча Патрін продовжує заперечувати, що він і Дханані — одна й та сама людина.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Але найбільшу славу Патрін здобув у 2019 році. Він був співзасновником криптобіржі QuadrigaCX, яка оголосила про банкрутство. Генеральний директор QuadrigaCX Джеррі Коттен раптово помер в Індії і забрав із собою в могилу мільйони грошей клієнтів — він був єдиною людиною, яка мала доступ до приватних ключів біржі. Проте пізніше з’ясувалося, що біржа насправді працювала за схемою Понці.

🤯 У Wonderland знали, хто такий Майкл Патрін?

Співзасновник Wonderland Даніель Сестагаллі був змушений визнати, що він знав, хто ховається під псевдонімом 0xSifu, але вирішив дати йому шанс. За словами Сестагаллі, «минуле людини не визначає її майбутнє».

Через обурення користувачів Сестагаллі запропонував Патріну піти у відставку до завершення голосування. Врешті-решт, спільнота Wonderland переважною більшістю проголосувала за усунення 0xSifu з посади фінансового директора.

🥲 Тепер проєкт Wonderland закриють?

Остаточного рішення поки немає. Хоча опитування вже провели: Даніель Сестагаллі 29 січня запитав у спільноти, чи слід закрити проєкт та повернути всі кошти користувачам. Думки розділилися: трохи більше 55.11% користувачів проголосували проти закриття проєкту.

Сестагаллі відреагував на результати голосування, заявивши: «Якщо ми не можемо одностайно вирішити, продовжувати життя проєкту чи ні, це означає, що ми вже програли».

Трохи пізніше Сестагаллі написав, що думає з командою над новою пропозицією, а результати оголосить згодом.

Ціна токена TIME від Wonderland впала більш ніж на 90% від свого історичного максимуму 7 листопада 2021 року, що становив трохи більше $10 000. На момент публікації ціна опустилася до $382 за токен.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Раніше ми писали, що Netflix анонсував документальний фільм про падіння QuadrigaCX.

Будь ласка, візьміть участь в опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...