Реклама

💸 Diem Association збирається продати свої активи, щоб повернути кошти інвесторам

Čytaty latynkoju
💸 Diem Association збирається продати свої активи, щоб повернути кошти інвесторам
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 💸 Diem Association збирається продати свої активи, щоб повернути кошти інвесторам
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Спірний криптопроєкт, який Марк Цукерберг захищав перед Конгресом, розпадається під тиском регуляторів.

Підрозділ Meta, Diem Association, колись відомий як Libra, розглядає можливість продажу своїх активів. Усе для того, щоб повернути гроші своїм членам-інвесторам. Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Diem веде переговори з інвестиційними банкірами про продаж інтелектуальної власності та шукає нове місце роботи для своїх розробників.

У 2019 році Facebook вперше представив ідею власних стейблкоїнів у співпраці з десятками інших компаній. Але консорціуму виявилося замало, щоб захистити проєкт від всесвітнього контролю з боку регуляторів.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Стейблкоїн мав бути забезпечений фіатною валютою, щоб його можна було використовувати у всьому світі для обміну. Це не сподобалося регуляторам. Коли Цукерберга викликали для свідчень у Конгрес, деякі партнери відмовилися від проєкту. Врешті назву змінили на Diem.

Читайте також: 🖥 Meta створила найшвидший у світі суперкомп’ютер для розробки метавсесвіту

Амбіції Diem ставали все меншими. Асоціація уклала угоду з Silvergate Capital Corp. про випуск Diem, але опір Федеральної резервної системи США завдав остаточного удару по проєкту.

У травні 2021 року Diem заявила, що філія компанії, Silvergate Bank, мала стати емітентом стейблкоїна Diem USD — виду криптовалюти, прив’язаної до долара США, яка зазвичай використовується для купівлі та продажу інших криптовалют. Після тривалих переговорів між прихильниками Diem та регулюючими органами, чиновники ФРС врешті повідомили Silvergate, що не задоволені цим планом.

Не отримавши «зеленого світла» від регулятора банку, Silvergate так і не зміг випустити новий актив, тому проєкт залишився без монети. Засновник проєкту Девід Маркус залишив компанію Meta.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Поки незрозуміло, як потенційний покупець оцінить інтелектуальну власність Diem та розробників. Обговорення на ранній стадії, і немає жодної гарантії, що Diem знайде покупця.

У листопаді 2021 року регулятори нарешті прояснили свою позицію. Емітенти стейблкоїнів мають бути регульованими банками, якщо токени використовуватимуться як засіб купівлі та продажу. Група регуляторів побоюється, що може статися, якщо велика мережа користувачів технологічної компанії раптом почне здійснювати операції в новій валюті. Регулятори вважають, що об’єднання емітента стейблкоїнів із великою корпорацією може призвести до надмірної концентрації економічної влади.

Будь ласка, візьміть участь в опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...