Реклама

🚀 Як створити свої власні NFT?

Čytaty latynkoju
🚀 Як створити свої власні NFT?
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🚀 Як створити свої власні NFT?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Невзаємозамінний маркер (NFT) — це особливий тип криптовалюти, який неможливо обміняти на еквівалент. NFT сертифікують цифрову власність та оригінальність, що публічно зберігаються у блокчейні для швидкої перевірки.

Кожен NFT унікальний і його неможливо дублювати. Цим зараз активно користуються митці та колекціонери. Створити NFT може кожен: цей процес має назву мінтинг, і сьогодні ми детально його розглянемо.

Платформи для створення NFT

NFT працюють на основі блокчейну — зазвичай це Ethereum або Binance Smart Chain (BSC). Однак комісії за газ на Ethereum зробили карбування і обробку NFT досить дорогими. Більшість BSC протоколів створюють ваш NFT як токен BEP-721, тому технічно вони будуть однаковими, який би блокчейн ви не обрали.

Binance Smart Chain (BSC) — це хардфорк протоколу Go Ethereum (Geth), який має багато спільного з блокчейном Ethereum. Однак розробники BSC внесли суттєві зміни в деякі ключові значення. Одним з них є механізм консенсусу BSC, що дозволяє проводити дешеві й швидкі транзакції.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Існує багато платформ для створення, продажу та покупки NFT. Наприклад, NFTb — маркетплейс для продажу невзаємозамінних токенів (NFT), побудований на блокчейні Binance Smart Chain (BSC). Однією з його особливостей є можливість надіслати частину грошей від продажу NFT на благодійність в момент угоди.

Серед доступних функцій — мінтинг NFT, каталог, покупка і продаж цифрових товарів, особистий кабінет, та інші. Зокрема, платформа була створена для того, щоб творці контенту використовували DeFi для просування своїх NFT. Тому творці та користувачі вмісту зможуть зв’язатися з покупцями з будь-якої точки світу.

NFTb пропонує розширені розподіли роялті та угоди про прибуток для майбутніх доходів від перепродажу. Вони використовують механізм консенсусу BSC, який розроблений таким чином, щоб не завдавати зайвої шкоди навколишньому середовищу.

Кроки створення NFT

Налаштуйте свій криптовалютний гаманець
Це може бути Trust Wallet, Rainbow, Gemini, Coinbase Wallet або Metamask. Важливо перевірити сумісність вашого гаманця з обраним блокчейном. Також перед використанням додатка необхідно буде поповнити його, щоб надалі оплатити збори за транзакції (fee).

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Важливо, що гаманці не містять криптовалюти або NFT — вони лише зберігають ваш приватний ключ, необхідний для авторизації транзакцій. Усі криптовалюти та NFT фактично знаходяться в обраному вами блокчейні з ідентифікатором гаманця, що позначає право власності.

Розглянемо на прикладі Metamask. Гаманець легко підключається до більшості криптододатків та ринків NFT і доступний як розширення для браузера, так і як мобільний додаток на iOS та Android. Створення гаманця MetaMask просте і безкоштовне.

  • Перш за все необхідно перейти на сайт metamask.io, де ви можете завантажити додаток або додати розширення Chrome.

Створення гаманця в MetaMask

  • Після цього ви повинні побачити вітальний лист, необхідно натиснути на кнопку “Розпочати” (Get started).
  • Далі натискаємо кнопку “Створити гаманець” (Create wallet). На наступній сторінці вас запитають, чи бажаєте ви відправляти розробникам анонімні дані, щоб допомогти поліпшити додаток. Оберіть варіант, який вам підходить.
  • Тепер вам потрібно створити пароль. Придумайте найбільш надійний, поставте прапорець та оберіть “Створити” (Create). Ваш гаманець готовий!
  • Надішліть трохи ефіру на свій MetaMask.

Налаштуйте платформу для мінтингу

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Як зазначалося вище — існує безліч інфраструктур для створення NFT. Розглянемо цей процес на прикладі NFTb.

  • Спочатку перейдіть на сайт nftb.io і натисніть кнопку “Створити” (Create) на панелі меню. Тепер ви можете підключити свій криптогаманець до платформи й розпочати створення.

Створення NFT на NFTb

  • Далі ви можете обрати створення колекції або одного NFT, пролиставши сторінку до секції “Collection”.

Створення колекції NFT на NFTb

  • Також ви можете обрати необхідний відсоток роялті, тобто при перепродажу вашого NFT Ви знову отримаєте частину коштів.
  • Ви можете натиснути кнопку “Split”, якщо створюєте NFT з іншим кріейтером та додати його гаманець.
  • Після перевірки даних вашого NFT натисніть кнопку “Mint” та підтвердіть операцію у гаманці.
  • Далі необхідно натиснути кнопку “Put on sale” та обрати резервну ціну вашого NFT, після чого підтвердити транзакцію у своєму гаманці.
  • Далі сайт перевіряє та розміщує ваш NFT.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Інші платформи для NFT

  1. Juggernaut — це інфраструктура сумісна з BSC; досить бюджетний варіант.
  2. BakerySwap — одна з найдешевших і найпростіших у використанні платформа для мінтингу.
  3. Treasureland — мережа, що дозволяє карбувати NFT безкоштовно.

Якщо ви хочете використовувати Ethereum, то розгляньте такі платформи, як:

  1. Mintable — платформа з опцією створення NFT без витрат на газ, що надає змогу будь-кому займатися мінтингом без знання програмування або фінансових витрат на створення активу.
  2. OpenSea — надає багато послуг, включно з можливістю створення власного веб-магазину NFT.
  3. Rarible — конкурент OpenSea, у якому відсутня премодерація при створенні токенів та є простий інтерфейс для створення NFT у декілька кліків.

Скільки коштує виготовлення NFT?

Деякі платформи стягують певну плату за виготовлення NFT. На інфраструктурах на базі Ethereum ця плата відома як “газ”.

Ефірний газ — це просто кількість ефіру, необхідна для виконання певної функції в блокчейні — у цьому випадку, додавання вашого NFT на ринок. Вартість газу змінюється залежно від перевантаження мережі. Чим більша кількість людей здійснює транзакції вартості через мережу у певний час, тим вища ціна плати за газ, і навпаки.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

BSC і Ethereum використовують для комісій за транзакції модель газу, яка дозволяє вимірювати складність транзакцій. Користувачі BSC встановлюють ціну на газ відповідно до потреб мережі, а майнери в першу чергу вибирають транзакції з більш високими цінами на газ.

Плата за газ в Ethereum завжди була набагато вище, ніж в BSC: в травні 2021 року було зареєстровано найвищий середній показник: 68,72 долара. І хоча ця тенденція почала змінюватися, Ethereum досі є досить дорогою платформою.

Порада: плата за газ Ethereum значно дешевша в середньому у вихідні, коли менше людей здійснюють транзакції через мережу. Це може допомогти знизити витрати, якщо ви перераховуєте на продаж кілька NFT.

Як продавати NFT?

Ось покроковий гайд:

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

  • Перейдіть до свого профілю, щоб знайти NFT, який потрібно продати. Натисніть на зображення профілю, щоб відкрити меню, і оберіть «Мій профіль».
  • Після цього необхідно обрати NFT, який ви бажаєте продати, натиснути на нього і знайти три крапки та обрати «Transfer token».

  • Після того, як ви натиснете «Transfer token», з’явиться вікно, у якому потрібно ввести адресу отримання NFT. Після введення адреси одержувача натисніть ”Transfer” (Передати).
  • Після того, як ви натиснете ”Transfer” (Передати), у вашому гаманці з’явиться сповіщення, в якому будуть відображені деталі транзакції. Якщо ви погоджуєтесь, натисніть “Confirm” (Підтвердити) та перекажіть ваш NFT.

Ефір та інші токени ERC-20 — це найпоширеніші криптовалюти, за які ви можете продавати свої NFT. Проте деякі платформи підтримують лише рідний токен блокчейну, на якому вони були побудовані.

Також існує поняття роялті. Це дозволяє творцям NFT заробляти комісію щоразу, коли товар продається новій особі. Це має потенціал для автоматичного створення пасивного доходу протягом усього життя для художників та інших творців контенту.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Отже, блокчейн революціонізує мистецтво та колекціонування. Токенізація — неймовірно потужний інструмент, а мінтинг власних NFT — це досить просто. Сподіваємося, ви у цьому переконалися. Бажаємо успіхів зі створенням власної продукції NFT!

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...